ΑρχικήΕιδήσειςΤο Tiktok είναι «απειλή για την ασφάλεια», αλλά ορισμένοι Αμερικανοί πολιτικοί το...

Το Tiktok είναι «απειλή για την ασφάλεια», αλλά ορισμένοι Αμερικανοί πολιτικοί το χρησιμοποιούν ακόμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί το TikTok ως απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ωστόσο ορισμένοι Αμερικανοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικάνων, έχουν λογαριασμούς στην κινεζική εφαρμογή. Σε αυτούς περιλαμβάνονται δύο πρώην προεδρικοί υποψήφιοι, ο Tim Ryan και ο Tulsi Gabbard, καθώς και μέλη του Κογκρέσου που επιβλέπουν προγράμματα σχετικά με το Στράτο και την Άμυνα, την Υπηρεσία Πληροφοριών και την Ψηφιακή Ασφάλεια.

Η εφημερίδα Roll Call, ήταν αυτή που αποκάλυψε πως αρκετοί Αμερικάνοι πολιτικοί, που εκ των πραγμάτων θεωρούνται ιδανικοί «στόχοι» για τους φερόμενους κατασκόπους του Πεκίνου, έχουν ακόμη καταχωρημένους ενεργούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα δημιουργίας και κοινοποίησης μικρών βίντεο. Ανάμεσα τους, επίσης, δύο υποψήφιοι βουλευτές, όπως ο Nick Freitas και ο Green Beret, και στη συνέχεια ο γερουσιαστής Edward J. Markey, μέλος της υποεπιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας για την Ανατολική Ασία, τον Ειρηνικό και τη διεθνή ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Μάλιστα, ο Markey αυτή τη στιγμή αξιοποιεί το TikTok στην εκστρατεία επανεκλογής του, ανέφερε η εφημερίδα. Εν τούτοις, το περίεργο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως αυτό το άτομο, από καιρό έχει έχει επικρίνει σφοδρά τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (αγγλικά social media) ότι δεν εφάρμοσαν επαρκή μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών τους. Με λίγα λόγια, ο απόλυτος παραλογισμός και προφανώς όλα γίνονται για το θεαθήναι.

Η εφαρμογή έγινε διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, σχεδόν το ήμισυ του αμερικανικού πληθυσμού το κατέβασε και το εγκατέστησε στο έξυπνο κινητό τηλέφωνο τους. Το TikTok δεν λειτουργεί στην Κίνα, αλλά ορισμένοι ψηφιακοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η μητρική εταιρεία ByteDance, με έδρα το Πεκίνο, είναι νομικά υποχρεωμένη να παρέχει στην κινεζική κυβέρνηση πληροφορίες χρηστών σε περίπτωση που της ζητηθεί.

Η Abigail Spanberger, πρώην αξιωματικός της CIA, δήλωσε ότι έχει «βαθιές ανησυχίες» για τους συναδέλφους, όπως και για τα μέλη του Κογκρέσου που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το TikTok.

«Οι Αμερικανοί βουλευτές αποτελούν στόχο οργανωμένων επιχειρήσεων κατασκοπείας από εχθρικά κράτη, δεδομένου των πληροφοριών στις οποίες έχουν πρόσβαση και της επιρροής τους στον τομέα χάραξης πολιτικής», είπε στο Roll Call η Abigail Spanberger, και συνέχισε λέγοντας: «Επίσης, εάν δεν λάβουν προφυλάξεις, οι ενέργειες τους θα μπορούσαν να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την προστασία της χώρας, αφού ενδεχομένως αυτά τα άτομα μπορεί να στείλουν μηνύματα που να περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες. Το Υπουργείο Άμυνας απαγόρευσε τη χρήση του TikTok σε ολόκληρο το προσωπικό του πριν από εννέα μήνες, ενώ, μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για απαγόρευση της εφαρμογής, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Oracle και την Walmart για την ένταξη του TikTok σε μια θυγατρική εταιρεία που θα εδρεύει στις ΗΠΑ».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166