Τα ψώνια μέσω φωνητικών εντολών θα φτάσουν τα $ 40 δις μέχρι το 2022, μόνο στις ΗΠΑ

Τα ψώνια μέσω φωνητικών εντολών θα φτάσουν τα $ 40 δις μέχρι το 2022, μόνο στις ΗΠΑ

Τα ψώνια μέσω φωνητικών εντολών θα φτάσουν τα $ 40 δις μέχρι το 2022, μόνο στις ΗΠΑ.

Οι ηλεκτρονικές αγορές που υποστηρίζονται μέσω των φωνητικών εντολών αναμένεται να αυξηθεί από 2 δισεκατομμύρια δολάρια που είναι σήμερα στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγε δημοσκόπηση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε 1.500 σε κατόχους έξυπνων ηχείων, όπως το Google Home και το Amazon Echo στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έρευνα διεξήχθη από την OC&C Strategy Consultants τον Δεκέμβριο του 2017 και δημοσιεύθηκε εχθές.

Οι φωνητικοί βοηθοί που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη AI εξαπλώνονται όλο και περισσότερο σε μία ευρεία γκάμα συσκευών που προορίζονται τόσο για το σπίτι, όσο και το χώρο εργασίας, ακόμη και σε εξωτερικά περιβάλλοντα, όπως το αυτοκίνητο – με τόσο ραγδαίο ρυθμό ώστε τα επόμενα τέσσερα χρόνια το 55% των αμερικανικών νοικοκυριών υπολογίζεται ότι θα έχουν ένα τέτοιο έξυπνο ηχείο υπό την κατοχή τους, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Juniper Research.

Τα ψώνια στο διαδίκτυο είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη κατηγορία φωνητικών αγορών σήμερα, αποτελώντας το 20% των συνολικών αγορών, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της έρευνας που προέκυψαν από τους ερωτηθέντες. Αυτό το γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη, αφού περισσότερο από το 50% των ηχείων Amazon Echo χρησιμοποιούνται για αγορές που αφορούν τα κουζινικά είδη, τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας με 19%, τα ηλεκτρονικά είδη με 17% και τα είδη ένδυσης (8%).

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές του προγράμματος Intelligence Research τον περασμένο μήνα διαπίστωσε ότι η Amazon κατέχει το 69% της αμερικανικής αγοράς έξυπνων ηχείων, ενώ η Google έχει το 31%.

Αν και η Amazon συνέχισε να υπερισχύει της Google κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, η Google κέρδισε έδαφος, καθώς οι πωλήσεις σε αυτόν τον τομέα αυξήθηκαν δραματικά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Η Google ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει εκατομμύρια έξυπνα ομιλητές τους τελευταίους μήνες, ενώ με τη σειρά της η Amazon δήλωσε ότι πούλησε “δεκάδες εκατομμύρια” συσκευές με τεχνολογία Alexa, και το Echo Dot ήταν το προϊόν με τις καλύτερες πωλήσεις από οποιονδήποτε κατασκευαστή, σε οποιαδήποτε κατηγορία σε όλο το διαδικτυακό κατάστημα της Amazon.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας