Τα Smartphones θα αλλάξουν άρδην τη νοοτροπία σκέψης στις online αγορές

Τα Smartphones θα αλλάξουν άρδην τη νοοτροπία σκέψης στις online αγορές

Τα Smartphones θα αλλάξουν άρδην τη νοοτροπία σκέψης στις online αγορές κατά τα επόμενα έτη.

Τα smartphones είναι έτοιμα να αναλάβουν ένα πιο καθοριστικό ρόλο στις διαδικτυακές αγορές που αφορούν ως επί το πλείστον το μεγαλύτερο ποσοστό των συναλλαγών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Ericsson Consumer & IndustryLab, οι καταναλωτές χρησιμοποιούν ήδη τα smartphones για να πληρώσουν διάφορα αντικείμενα που ψωνίζουν online , αλλά στο εγγύς μέλλον, θα τα χρησιμοποιήσουν επίσης για να βοηθήσουν τους εαυτούς τους για να παίρνουν αποφάσεις με βάση την γνώμη τους.

Η έκθεση προσδιορίζει δύο βασικά σενάρια (τουλάχιστον για την αρχή). Στο πρώτο οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τον ψηφιακό φωνητικό βοηθό στα smartphone τους για να τους συγκρίνει τιμές από διάφορα e-shop. Πιθανόν να χρησιμοποιηθεί ως το βασικό εργαλείο για αυτού του είδους τη χρήση, η έκθεση αναφέρει ότι το 63% των αγοραστών smartphone πραγματικά χρειάζονται μία έμπρακτη βοήθεια για τη σύγκριση των τιμών κάτι που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο.

Στο δεύτερο σενάριο οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τον φωνητικό βοηθό στα smartphone για την λήψη αποφάσεων για μία επικείμενη αγορά κάποιου αντικειμένου, υπηρεσίας ή αγαθού, γεγονός που ωθεί το smartphone προς την κατεύθυνση ενός προσωπικού συμβούλου αγορών.

«Ενώ ήδη οι καταστάσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο φαντάζουν ιδιαίτερα συναρπαστικές, πόσο μάλλον τώρα με τη χρήση κινητών συσκευών, όπως το smartphone που οι μεταβαλλόμενες συμπεριφορές των καταναλωτών αλλάζουν αρκετά γρήγορα από τις παρελθόν, είναι πολύ σημαντικο να το κατανοήσουν όσοι εμπλέκονται στον τομέα του 5G, τα έξυπνα σπίτια, το IoT και την τεχνητή νοημοσύνη», λέει ο Michael Björn, επικεφαλής έρευνας στην Ericsson Consumer & IndustryLab.

«Όταν οι καταναλωτές αρχίζουν να χρησιμοποιούν το AI για να αυτοματοποιήσουν τις καθημερινές αγορές, αυτό θα δημιουργήσει ζήτηση για αισθητήρες με ενεργοποιημένο το IoT, καθώς και την ανάγκη για σύνδεση των συσκευών στα σπίτια τους» πρόσθεσε ο Michael Björn.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας αμφισβητεί το μέλλον των φυσικών καταστημάτων. Με τους ψηφιακούς βοηθούς στα smartphone και την τεχνολογία AR / VR, όλο και λιγότερα άτομα θα στρέφονται προς αυτή την λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας