Τα θετικά αποτελέσματα της κόκκινης μπανάνας

Τα θετικά αποτελέσματα της κόκκινης μπανάνας

Όλοι θεωρούν ότι η μπανάνα είναι απλά ένα νόστιμο φρούτο, που δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό. Αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη καθώς η μπανάνα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα που μπορεί να καταναλώσει κάποιος, προσφέροντας στον οργανισμό πλειάδα από θρεπτικά συστατικά. Ορισμένα από τα θετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης μπανάνας και ιδιαίτερα της κόκκινης μπανάνας είναι τα παρακάτω:

 1. Μπορούν να συμβάλουν στο να έχουμε καλύτερη διάθεση. Αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα της τρυπτοφάνης, η οποία μετατρέπεται σε σεροτονίνη, που μας χαρίζει τη χαρούμενη διάθεση.
 2. Επίσης, η λήψη τους πριν από έντονη προπόνηση αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο του αίματος.
 3. Προστατεύει και μειώνει τις κράμπες που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της άθληση ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας εξαιτίας του καλίου που περιέχει.
 4. Αντισταθμίζει η κατανάλωση τους την απώλεια ασβεστίου κατά την ούρηση και συμβάλλουν στην οικοδόμηση ισχυρών οστών, ενώ βοηθούν και στην καλύτερη απορρόφησή του.
 5. Ταυτόχρονα, η ποσότητα σιδήρου που περιέχεται σε αυτές, βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων του στο αίμα, αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα ενέργειας.
 6. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και η χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, είναι σε θέση να μειώσει την αρτηριακή πίεση.
 7. Οι μπανάνες δρουν ως προβιοτικά, διεγείροντας την ανάπτυξη των φιλικών βακτηρίων στο έντερο. Παράγουν επίσης πεπτικά ένζυμα για να βοηθήσουν στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.
 8. Δυσκοιλιότητα; Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν, και ιδιαίτερα οι κόκκινες, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες ομαλοποιώντας έτσι την κινητικότητα του εντέρου.
 9. Οι μπανάνες είναι ένα φυσικό αντιόξινο, παρέχοντας ανακούφιση κατά τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και τις καούρες.
 10. Οι μπανάνες επίσης είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, που παρέχουν προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.
 11. Τέλος, μπορούν να βοηθήσουν στη διακοπή του καπνίσματος; Ναι, καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμινών Β, καθώς και κάλιο και μαγνήσιο για να επιταχυνθεί η ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της διακοπής.

Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί κάποιος να αποκομίσει από την κατανάλωση της κόκκινης μπανάνας, που μπορεί πολύ εύκολα να βρεθεί πλέον σε μορφή σκόνης και να προστεθεί σε κάθε γλυκιά συνταγή.

Μην φεύγετε. Δεν Τελειώσαμε. Σας έχω μπόνους μία ακόμη συμβουλή παρακάτω για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Το ανοσοποιητικό σύστημα κάνει αξιόλογη δουλειά στο να υπερασπίζεται τον οργανισμό ενάντια σε μικροοργανισμούς που προκαλούν προβλήματα. Μερικές φορές όμως αποτυγχάνει: Ένα μικρόβιο εισβάλλει επιτυχώς δημιουργώντας προβλήματα. Είναι δυνατόν να παρέμβει κάποιος σε αυτή τη διαδικασία και να κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρότερο;

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, πολλές φορές είναι μία δύσκολη διαδικασία καθώς απαιτείται ένας συνδυασμός λειτουργιών, όπως είναι η διατροφή, η άσκηση και η λήψη ορισμένων συμπληρωμάτων διατροφής. Για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ισορροπία και αρμονία. Υπάρχουν ακόμη πολλά που οι ερευνητές δεν γνωρίζουν για τις περιπλοκές διαδικασίες της ανοσολογικής αποκρίσεις.

Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να νικήσει την εισβολή παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν σημαντικά προβλήματα.

Μία από τις βιταμίνες που έχουν χαρακτηριστεί για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι η βιταμίνη C, λιποδιαλυτή βιταμίνη που θα πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά.

Οι συγκεντρώσεις της βιταμίνης C στο πλάσμα και τα λευκοκύτταρα μειώνονται ταχέως κατά τη διάρκεια μίας ίωσης και του άγχους. Η συμπλήρωση της βιταμίνης C βρέθηκε να βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Συμβάλλει στη διατήρηση της οξειδοαναγωγικής ακεραιότητας των κυττάρων και έτσι τα προστατεύει από τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου που παράγονται κατά τη διάρκεια της αναπνοής.

Ομοίως, η ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί να περιορίσει τη λειτουργία των κυττάρων, και συγκεκριμένα τα φαγοκύτταρα. Ως εκ τούτου, τα δύο θρεπτικά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη ρύθμιση της αντίστασης του ξενιστή σε μολυσματικούς παράγοντες, μειώνοντας τον κίνδυνο, τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των λοιμωδών νοσημάτων. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε πληθυσμούς στους οποίους η ανεπαρκής πρόσληψη αυτών των θρεπτικών ουσιών είναι διαδεδομένη.

Ένα φρούτο που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και έχει χαρακτηριστεί για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι το Camu-Camu, που αποδεδειγμένα περιέχει μεγάλες ποσότητες αυτής της βιταμίνης, και πολλών άλλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας