Ταλαιπωρία στα δημόσια νοσοκομεία, παράνοια (Συλλογισμός Νο2) βίντεο

Ταλαιπωρία στα δημόσια νοσοκομεία, παράνοια (Συλλογισμός Νο2) βίντεο

Δείτε το βίντεο παρακάτω

Κατά τα τελευταία έτη τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και γιατρών, και φυσικά έχει ως αποτέλεσμα μία μεγάλη μερίδα του λαού να είναι δυσαρεστημένοι με αυτό το θέμα, προφανώς γιατί η κατάσταση αναμφισβήτητα έχει φτάσει στο απροχώρητο και ορισμένες φορές χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Εν τούτοις καλό θα είναι να μην φοράμε παρωπίδες, όσο εμπάθεια κι αν έχουμε προς αυτήν την μερίδα των επαγγελματιών που προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξυπηρετήσουν ένα τεράστιο όγκο ασθενών που κινδυνεύει η ζωή τους.

Πριν λίγο καιρό που συζητούσα με μία νοσοκόμα μου είχε πει το εξής παράδοξο, ό,τι σε ορισμένα νοσοκομεία ένας νοσοκόμος αντιστοιχεί σε 40 ασθενείς, ένα αδιανόητο νούμερο που ακόμη κι αν είσαι υπεράνθρωπος δεν θα καταφέρεις να εξυπηρετήσεις στο έπακρο ένα τόσο μεγάλο αριθμό αρρώστων.

Επομένως πρέπει να είμαστε λίγο επιεικής με το προσωπικό που εργάζεται στα δημόσια νοσοκομεία και να μην τις δημιουργούμε προβλήματα για να μπορέσουν κι αυτοί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, διαφορετικά αντί να εξομαλυνθεί η κατάσταση θα έχει ως συνέπεια να επιδεινώνονται όλο και περισσότερο με το πέρασμα των καιρών. Άλλωστε η ανθρωποφαγία ποτέ δεν βοήθησε στην επίλυση των ζητημάτων.

Εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ρίχνουμε το φταίξιμο στους γιατρούς που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα πολλούς ασθενείς.

Επίσης, μην ξεχνάμε πως ετούτη η ιδιομορφία ξεκίνησε να υπάρχει στην χώρα μας με την έναρξη της οικονομικής κρίσης του 2010, και από ό,τι φαίνεται δεν θα καλυτερέψουν τα πράγματα, τουλάχιστον κατά τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια, εκτός κι αν συμβεί κάτι μαγικό και επιλυθεί το ζήτημα δια μαγείας, δηλαδή εν μία νυκτί, πράγμα ούτε στα παραμύθια δεν γίνεται.

Κλείνοντας να επισημάνω, πως εάν γίνουμε σαν πολίτες συγκαταβατικοί άνθρωποι, χωρίς να είμαστε επικριτικοί στο καθε τί που βλέπουμε μπροστά μας, τότε ίσως να υπάρξει αισθητή βελτίωση του επιπέδου ζωής στη χώρα μας, και δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά η πλήρης πραγματικότητα.