Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που λειτουργεί με μπαταρία φεύγει για την Αρκτική

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που λειτουργεί με μπαταρία φεύγει για την Αρκτική

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο που λειτουργεί και κινείται εν μέρει από την ισχύ της μπαταρίας αναμένεται να ξεκινήσει από τη βόρεια Νορβηγία για την Αρκτική πραγματοποιώντας το πρώτο του ταξίδι, δήλωσε σήμερα η Νορβηγική εταιρεία Hurtigruten που έχει στην κατοχή της αυτό το ιδιαίτερο πλοίο και προφανώς ξεχωρίζει μακράν από τα υπόλοιπα του είδους του.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο που είναι υβριδικού τύπου και φέρει την ονομασία Roald Amundsen, μπορεί να μεταφέρει μέχρι 500 επιβάτες και έχει σχεδιαστεί για να πλεύσει σε σκληρές κλιματολογικές συνθήκες, όπως της αρκτικής.

Να σημειώσουμε δε πως πήρε το όνομα του από τον ομώνυμο Νορβηγό εξερευνητή, όπου ήταν ο πρώτος που έφτασε στο Νότιο Πόλο το 1911, το πλοίο θα κατευθυνθεί από το Τρόμσο προς την Αρκτική, ξεκινώντας αυτή την εβδομάδα.

Ενώ οι κινητήρες λειτουργούν κυρίως με πετρέλαιο εσωτερικής καύσης, οι μπαταρίες του πλοίου του επιτρέπουν να λειτουργεί μόνο με την ισχύ των μπαταριών για περίπου 45 έως 60 λεπτά υπό ιδανικές συνθήκες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hurtigruten, Ντάνιελ Σκίλνταμ, στο Reuters.

Η εταιρεία εκτιμά ό,τι η μπαταρία θα μειώσει κατά πολύ την κατανάλωση καυσίμου και θα μειώσει παράλληλα κατά 20% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα, σε σύγκριση με το εάν το πλοίο λειτουργούσε αποκλειστικά με πετρέλαιο εσωτερικής καύσης.

Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μεταφέρει την υπερβολική ενέργεια που ξοδεύετε άσκοπα από τους κινητήρες και να τη στέλνει προς τις μπαταρίες όταν το πλοίο δεν χρειάζεται την πλεονάζουσα ενέργεια. Όπως καταλαβαίνετε ετούτη η μεθοδολογία είναι ένας καθοριστικός τρόπος για τη σημαντική των εξόδων, των εκπομπών αερίων και των καυσίμων, δίχως να χρειαστεί να φορτιστούν οι μπαταρίες από κάποιο σταθμό φόρτισης.

Η εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί κρουαζιέρες κατά μήκος των φιόρδων της χώρας τους και στην Αρκτική, εμπνεύστηκε το δημιούργημα της από το στόλο των υβριδικών πλοίων που εκτελούν δρομολόγια εντός της Νορβηγίας (τα συγκεκριμένα πλοία είναι της γραμμής και δεν είναι κρουαζιερόπλοια), αλλά και από τον αυξανόμενο στόλο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πλέον γνωρίζουν τεράστια άνοδο στην αγορά και τα εμπιστεύεται ο κόσμος .

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε« Αναμένουμε ό,τι οι μπαταρίες θα είναι σημαντικό μέρος της ναυτιλίας τα επόμενα χρόνια, αλλά φυσικά δεν περιμένουμε ό,τι τα πλοία μας θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με μπαταρίες, επειδή το πλοίο μπορεί να ταξιδέψει για 18-20 συνεχόμενες ημέρες σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν σημεία φόρτισης».