Τέλος η Huawei στο Ηνωμένο Βασίλειο στα δίκτυα 5G από το Σεπτέμβριο του 2021

Τέλος η Huawei στο Ηνωμένο Βασίλειο στα δίκτυα 5G από το Σεπτέμβριο του 2021

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προέβη σε μία επιθετική ενέργεια, απαγορεύοντας την κινεζική εταιρεία Huawei, όχι μόνο να κατασκευάζει τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επόμενης γενιάς τύπου 5G, αλλά παράλληλα δεν επιτρέπεται στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας να προμηθεύονται οποιονδήποτε εξοπλισμό από αυτήν.

Σε πρακτικό επίπεδο, από τον Σεπτέμβριο του 2021, δεν θα είναι δυνατή η εγκατάσταση νέων υποδομών δικτύου που βασίζονται σε συσκευές που αναπτύχθηκαν από την Huawei στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης οι εγχώριες εταιρείες Τηλεπικοινωνιών δεν θα μπορούν να ζητούν υπηρεσίες εξωτερικής ανάθεσης από την Huawei από τον Απρίλιο του 2021, με εξαίρεση κάποιες έκτακτες περιστάσεις που δεν δύναται κάποια τρίτη εταιρεία να μπορεί να επιδιορθώσει το πρόβλημα.

Αυτοί οι περιορισμοί αποτελούν μέρος ενός πακέτου πρωτοβουλιών που εφαρμόζει η βρετανική κυβέρνηση με στόχο την υποτιθέμενη προστασία των τηλεπικοινωνιών δικτύων της, από ενδεχόμενη κατασκοπεία από ξένες χώρες, αφού μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια, η οποία με αυτόν τον τρόπο ακολουθεί τα βήματα της αμερικανικής κυβέρνησης που έπραξε το ίδιο, και μάλιστα προτρέπει και τις υπόλοιπες χώρες του δυτικού πολιτισμού να μιμηθούν αυτή τη στρατηγική για το καλό τους. Αφού η κινεζική εταιρεία πιθανόν να κλέβει ευαίσθητες πληροφορίες και να τις δίνεις στην κινεζική κυβέρνηση.

Μέσα από αυτήν την αναμπουμπούλα, κερδισμένες βγαίνουν η Nokia και η Ericsson, οι οποίες θα είναι επί της ουσίας οι δύο κύριοι παίκτες σε τούτη την αγορά, όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ωστόσο, να σημειωθεί πως αυτή η κατάσταση δεν είναι προς το συμφέρον των χωρών που επιθυμούν να φέρουν το 5G στην επικράτεια τους, διότι θα είναι εξαρτημένες από δύο ιδιωτικές εταιρείες της Βόρειας Ευρώπης, και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, εάν με την πάροδο των ετών εκμεταλλευτούν την ηγετική τους θέση και ξεκινήσουν διάφορα καπρίτσια, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν από άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς σε άλλους τομείς (βλέπε Google, Microsoft και Apple).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας