Αμερικανοί όλων των ηλικιών ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και χρήμα στα βιντεοπαιχνίδια σε σχέση με πέρσι

Αμερικανοί όλων των ηλικιών ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και χρήμα στα βιντεοπαιχνίδια σε σχέση με πέρσι

Μέσα από διάφορες έρευνες που έχουν διεξαχθεί κατά τους τελευταίους μήνες, γνωρίζουμε ότι ο χρόνος και τα χρήματα που δαπανώνται στα βιντεοπαιχνίδια αυξήθηκαν κατακόρυφα λόγω της πανδημίας και του εγκλεισμού των ανθρώπων στο σπίτι. Τώρα, η εταιρεία παρακολούθησης της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, η «The NPD Group» παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το που προέρχεται αυτή η ανάπτυξη. Και αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι όλων των ηλικιών στην Αμερική παίζουν πιο συχνά παιχνίδια σε σχέση με πέρυσι. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων προτιμά τα παιχνίδια για κινητές συσκευές, λόγω της ευκολίας, αλλά περιλαμβάνει επίσης το Nintendo, το PlayStation και το Xbox.

Στην έκθεση της με τίτλο «Evolution of Entertainment 2020», η NPD διαπίστωσε ότι οι 4 στους 5 καταναλωτές στις ΗΠΑ έπαιξαν ένα παιχνίδι τους τελευταίους έξι μήνες. Όμως το πιο σημαντικό για τη βιομηχανία είναι ότι αυτοί οι καταναλωτές ξοδεύουν 26% περισσότερο χρόνο και 33% περισσότερα χρήματα σε παιχνίδια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μία άλλη εξίσου σημαντική παράμετρος έχει να κάνει με το γεγονός πως το σύνολο των παικτών δεν προέρχεται μόνο από τις νεανικές ηλικίες, αφού πλέον και οι μεσήλικες στρέφονται πιο συχνά στα παιχνίδια σχεδόν με την ίδια συχνότητα με τους νεαρούς, αφού δεν μπορούν πλέον να ξοδέψουν τα λεφτά τους για φαγητό στο εστιατόριο ή να παρακολουθήσουν ζωντανές συναυλίες του αγαπημένου τους μουσικού συγκροτήματος.

Οι δαπάνες για βιντεοπαιχνίδια για Αμερικανούς 45 έως 54 ετών αυξήθηκαν κατά 76%. Οι άνθρωποι ηλικίας 55 έως 64 ετών αύξησαν τις δαπάνες τους κατά 29%.

«Φέτος, τα βιντεοπαιχνίδια είναι μία από τις πιο κατηγορίες που γνώρισαν ραγδαία ανάπτυξη, όσον αφορά τη συνολική συμμετοχή και τις δαπάνες των χρηστών για αγορές αντικειμένων εντός παιχνιδιού σχέση με το 2019», δήλωσε ο αναλυτής της NPD, ο Mat Piscatella. «Αυτή η ιδιομορφία αντικατοπτρίζει την επιτάχυνση των τάσεων που ίσχυαν και πριν από την πανδημία, αλλά πλέον τώρα γίνεται σε εκθετικό βαθμό. Και αυτό συμβαίνει γιατί η Πανδημία όχι μόνο δεν επηρέασε καθόλου αρνητικά την βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, τουναντίον την βοήθησε στο έπακρο».

Επίσης μία άλλη σημαντική πτυχή σχετίζεται με το ότι τα παιχνίδια πλέον είναι πιο ποιοτικά, αυξάνοντας την παραμονή των παικτών στο παιχνίδι, όπως και την αφοσίωση τους σε αυτό.

Διάβασε επίσης πως να γίνεις Pro gamer.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας