ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesTerminator 3: War of the Machines. Αναμνήσεις από ένα παλιό παιχνίδι

Terminator 3: War of the Machines. Αναμνήσεις από ένα παλιό παιχνίδι

Η ταινία Terminator 3: War Of The Machines σημείωσε αρκετά μεγάλη επιτυχία και δεν απογοήτευσε τους fans.’Oπως συμβαίνει σχεδόν με κάθε ταινία που σπάει τα ταμεία, λίγο καιρό μετά κυκλοφορεί το αντίστοιχο παιχνίδι. Το Terminator 3:War Of The Machines δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Atari κυκλοφορεί ένα παιχνίδι βασισμένο στην τελευταία ταινία του Arnold.Οι υψηλές πωλήσεις λόγο του ονόματος του είναι σίγουρες αλλά το παιχνίδι είναι μάλλον απογοητευτικό.

Πίνακας περιεχομένων

Σενάριο

Το μόνο κοινό που έχει το παιχνίδι Terminator 3:War Of The Machines με την ταινία είναι το όνομα. Η ιστορία του παιχνιδιού δεν βασίζεται στην ταινία και μάλιστα το παιχνίδι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο storyline!Απλά κάθε αποστολή που επιλέγετε σας δίνει κάποιες πληροφορίες για την τοποθεσία, π.χ. για το πώς την κατέλαβαν τα units της Skynet και για το πώς η Tech-Com θα την ελευθερώσει. Βέβαια ο σκοπός σας σε κάθε αποστολή είναι ακριβώς ο ίδιος. θα ήταν να υπάρχει έστω και ένα υποτυπώδες storyline γιατί το παιχνίδι προσφέρεται για κάτι τέτοιο λόγω της ταινίας. ‘Eνα χαρακτηριστικό που πολλοί το θεωρούσαν δεδομένο και όμως δεν υπάρχει!

Gameplay

Στο Terminator 3: War of the Machines είναι φανερό πως η Clever(εταιρία κατασκευής του παιχνιδιού) προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιτυχημένη formula παιχνιδιών όπως το Counter Strike,το Battlefield 1942 και το Global Operations. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε όπως θα έπρεπε. Το παιχνίδι αφήνει την εντύπωση πως η Clever δεν ασχολήθηκε πολύ μαζί του και ότι βιάστηκε να το κυκλοφορήσει. Σε μερικές περιπτώσεις θα σας δoθεί η εντύπωση πως παίζεται κάποια beta έκδοση του παιχνιδιού και όχι το ολοκληρωμένο παιχνίδι!

Αφού δημιουργήσετε ένα νέο profile βλέπετε ένα σηνηθισμένο menu με τις κλασικές επιλογές single player,multiplayer,options και quit. To single player είναι βαρετό και δεν θα σας απασχολήσει πολύ. Θα σας θυμίσει ένα πολύ κατώτερο Counter Strike με bots!

Υπάρχουν δύο ομάδες για να επιλέξετε, η Tech-Com και η Skynet. Τα units της Tech-Com είναι τα συνηθισμένα που συναντάμε σε παιχνίδια πρώτου προσώπου(Counter Strike,Battlefiled 1942 κ.α.).Επιλέγετε ανάμεσα σε sniper unit,assault unit,supply unit(ο γνωστός medic μόνο που σας δίνει και πυρομαχικά) και demolition unit(κάτι σαν βομβιστής).Τα units της Skynet είναι λίγο πιο ενδιαφέροντα.

Υπάρχουν τα Τ-900 supply και heavy armor units,τα Τ-1 και FK τα οποία εμφανίστηκαν στην τρίτη ταινία καθώς και τα Infiltrator units που συναντήσαμε στην πρώτη ταινία και είναι κάτι σαν κατάσκοποι και είναι τα μόνα units από την Skynet που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οχήματα.

Αφού επιλέξετε ομάδα και unit επιλέγετε μία αποστολή από τις 12 που υπάρχουν και η μάχη αρχίζει. Σκοπός σας είναι να κατακτήσετε όσο περισσότερες βάσεις του εχθρού μπορείτε μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. ‘Eνα ενδιαφέρον στοιχείο του παιχνιδιού είναι πως μπορείτε να οδηγήσετε τα διάφορα οχήματα που θα βρείτε κατά την διάρκεια κάποιας αποστολής. Θα οδηγήσετε περιπολικά,HK- tank,war-jeeps και διάφορα άλλα.

Ο χειρισμός τον οχημάτων δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός. Πολλές φορές θα βρεθείτε κολλημένοι σε κάποια γωνία μην μπορώντας να μετακινήσετε το όχημα σας ενώ άλλες φορές θα σημαδεύετε με μανία έναν εχθρό με το όπλο του tank σας η το πολυβόλο σας και αυτός δεν θα παθαίνει τίποτα!

Πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το collision αλλά και με το contact detection detection του παιχνιδιού και αυτό θα σας εκνευρίσει αρκετά.
To multiplayer μέρος του παιχνιδιού είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον αλλά και πάλι δεν είναι ικανό να σας κρατήσει στο παιχνίδι καθώς είναι αρκετά αργό και δεν προσφέρει την καταιγιστική δράση άλλων παιχνιδιών, ενώ το lag εμφανίζεται σε μεγάλο βαθμό.

‘Eτσι και αλλιώς δεν θα βρείτε πολλά άτομα online που θα θέλουν να παίξουν αυτό το παιχνίδι!

Γραφικά

Αν περιμένετε μετά την εγκατάσταση του παιχνιδιού να δείτε ένα εντυπωσιακό εισαγωγικό video με σκηνές από την ταινία και κορυφαία ποιότητα, μάλλον θα απογοητευτείτε. Το T3:War Of The Machines δεν έχει έχει intro movie αλλά ούτε και in game movies! Στο παιχνίδι δεν υπάρχει ίχνος από video!

Με τα in game γραφικά του παιχνιδιού δεν θα εντυπωσιαστείτε καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Ακόμη και στις υψηλές αναλύσεις το παιχνίδι δεν αποδίδει καλά. Τα χρώματα είναι μουντά, τα textures φτωχά και κακοσχεδιασμένα ενώ τα πολύγωνα είναι τόσο απρόσεχτα τοποθετημένα που πολλές φορές πλησιάζοντας έναν τοίχο θα δείτε pixels να πλημμυρίζουν την οθόνη σας.

Παρόλα αυτά τα μοντέλα των units είναι αρκετά καλά σχεδιασμένα. Ακόμη και o Scharweneger (ο οποίος υπάρχει σαν “κρυφό” unit) είναι πολύ προσεγμένος. Τα units της Skynet είναι αρκετά εντυπωσιακά και ρεαλιστικά ( αρκετά κοντά με αυτά της ταινίας) αν και μόλις ελέγχεται ένα από αυτά βλέπεται τα πάντα μονόχρωμα. Αυτό το στοιχείο μπορεί να θυμίζει την ταινία αλλά είναι αρκετά ενοχλητικό και καλό θα ήταν να υπάρχει και επιλογή για να το αλλάξετε.

Το animation είναι ικανοποιητικό και οι κινήσεις των units είναι πιστές στην ταινία. Τα death animations όμως είναι απογοητευτικά. Μόλις κάποιο unit σκοτωθεί η απλά ανατινάζεται η πέφτει κάτω εντελώς αφύσικα και απότομα.

Τα περιβάλλοντα των maps είναι καλά με έξυπνές προσθήκες που δίνουν την εντύπωση μιας εμπόλεμης κατάστασης στο μέλλον. Η αρχιτεκτονική τους είναι καλή αλλά είναι πολύ απλοικά σχεδιασμένα και σχετικά μικρά. Παίζοντας ένα map 2-3 φορές θα χάσετε κάθε ενδιαφέρον να το ξαναπαίξετε καθώς δεν θα υπάρχει τίποτα καινούργιο για να ανακαλύψετε.

Κατεστραμένα terminators,φλεγόμενα οχήματα διαστημόπλοια της Skynet να κάνουν περιπολία, όλα αυτά συνθέτουν ένα όμορφο περιβάλλον το οποίο αδικείται από τα γραφικά του παιχνιδιού. Γενικά θα λέγαμε πως παρόλο που τα γραφικά είναι μάλλον απογοητευτικά για τα σημερινά δεδομένα, αποτελούν το δυνατό σημείο του παιχνιδιού.

Ήχος

Ούτε εδώ είναι καλά τα πράγματα. Τα ηχητικά εφέ είναι κακής ποιότητας. Οι πυροβολισμοί ακούγονται ψεύτικοι, ο ήχος των οχημάτων είναι απλά μέτριος, οι εκρήξεις χαρακτηρίζονται απλά καλές ενώ οι ελάχιστες φωνές που ακούγονται στο παιχνίδι είναι απλά απαράδεκτες και θα σας εκνευρίσουν.Η μουσική είναι απλά ανύπαρκτη.

Γενικά

Το παιχνίδι έχει πολλές βασικά προβλήματα και ατέλειες. Κυκλοφόρησε μάλλον βιαστικά.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ακόμη και για τους πολύ φανατικούς του Terminator να ασχοληθούν με αυτό. Ασχοληθείτε καλύτερα με το Battlefield 1942 ή το Counter Strike. To Terminator 3:War Of The Machines είναι ένα παιχνίδι με πολύ φτωχή παραγωγή και μικρό budget που βασίζεται στο όνομα της ταινίας για να πουλήσει.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166