Τεστ για… γάτες

Τεστ για... γάτες

Για να υιοθετήσετε αυτήν με την οποία θα καταφέρετε να συμβιώσετε αρμονικά, υποβάλετε τις «υποψήφιες γάτες» στις παρακάτω δοκιμασίες.

Πήρατε επιτέλους την απόφαση να υιοθετήσετε ένα γατάκι. Με ποια κριτήρια όμως θα το επιλέξετε; Κάθε ζώο έχει το χαρακτήρα του, ο οποίος μπορεί τελικά να μην ταιριάζει με τον δικό σας. Η ψυχολόγος Katherine Houpt, VMD, PhD, καθηγήτρια Ψυχολογίας και ειδική στη συμπεριφορά των ζώων, δίνει συμβουλές για το πώς θα ξεχωρίσετε το γατάκι με το οποίο έχετε την καλύτερη «χημεία».

Γνωρίστε τη μαμά του Η ιδιοσυγκρασία του καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη συμπεριφορά της μαμάς του, με την οποία εξάλλου περνάει περίπου τις πρώτες 7 με 8 -καθοριστικές για το χαρακτήρα του- εβδομάδες της ζωής του.

Αφήστε το να κάνει την πρώτη κίνηση Αν βρεθείτε μπροστά σε ένα τσούρμο γατιά, αρχικά μην πλησιάσετε κανένα. Περιμένετε να δείτε μήπως κάποιο από αυτά θα σας προσεγγίσει μόνο του. Επικεντρώστε επίσης την προσοχή σας σε όσα κυνηγούν, παίζουν και τολμούν να εξερευνήσουν σημεία όπου δεν πηγαίνουν τα αδέρφια τους – αυτά προσαρμόζονται ευκολότερα σε ένα καινούριο περιβάλλον.

Κοιτάξτε το στα μάτια Αν ανταποκριθεί με ένα βλέμμα γεμάτο περιέργεια, η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι δείγμα εξυπνάδας και οικειότητας. Σε περίπτωση που γυρίσει να κοιτάξει αλλού, ίσως δεν έχει συνηθίσει την παρουσία ανθρώπων.

Πετάξτε του το μπαλάκι Αφήστε να κυλήσει μπροστά του μια μικρή μπάλα. Αν την κυνηγήσει, είναι δραστήριο και παιχνιδιάρικο. Αν αδιαφορήσει ή σταθεί ακίνητο και το παρατηρήσει φοβισμένο, μάλλον δεν θα γίνει η καλύτερη παρέα.

Κρατήστε το από το σβέρκο Σηκώστε το πιάνοντάς το από το μαλακό δέρμα ανάμεσα στα κόκαλα. Μην ανησυχείτε, δεν θα πονέσει: Από εκεί το κουβαλάει και η μαμά του. Τα περισσότερα γατιά στην αρχή κουνιούνται πέρα-δώθε, αλλά μετά ηρεμούν. «Όσα εξακολουθούν μετά από λίγη ώρα να είναι νευρικά, όταν μεγαλώνουν συνήθως γίνονται επιθετικά» επισημαίνει η Houpt.

Πιάστε το από την κοιλιά… και σηκώστε το ψηλά για 30 δευτερόλεπτα. Όπως εξηγεί η Houpt, «ένα ήμερο γατί θα παραμείνει ήρεμο όση ώρα το κρατάτε. Ένα νευρικό, θα προσπαθήσει να σας δαγκώσει, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως τελικά να μην τα πάτε καλά οι δυο σας».

Προηγούμενο άρθροΤα ελιξίρια της νιότης
Επόμενο άρθροΝικήστε το jet lag με φυσικά κόλπα
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας