ΑρχικήΨυχαγωγίαMovies-seriesThe Fear (μίνι τηλεοπτική σειρά 2012)

The Fear (μίνι τηλεοπτική σειρά 2012)

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μοιάζει με μικρόκοσμο ενός τέλειου ουτοπικού κόσμου. Τα πάντα έχουν ένα λόγο ύπαρξης και όλα δουλεύουν σε πλήρη αρμονία. Αν κάτι καταστραφεί,τότε ένα άλλο κομμάτι μαθαίνει τη δουλειά και αναλαμβάνει. Η άνοια ή το Αλτσχάιμερ είναι διαφορετικό. Καταστρέφει αυτόν τον κόσμο για πάντα. Είναι μια κακόβουλη φυσική εισβολή. Αρχίζει, καταλαμβάνοντας μικρούς θύλακες. Αλλά μετά εξαπλώνεται. Αρχίζει να καταστρέφει όλη του την υποδομή. Αρχικά δίνεται η εντύπωση πως η σαπίλα είναι μικρή κι όλα τριγύρω είναι κανονικά. Στην πορεία όμως, ότι ήταν κανονικό ανατρέπεται. Στο τέλος μένει μόνο η σαπίλα. Αλλά κάθε κόσμος είναι διαφορετικός. Κάθε εισβολή είναι διαφορετική. Μοναδική, βάση του παθόντος. Ποιος είναι και ποιος ήταν.

Mε αυτά τα λόγια του πρωταγωνιστή ολοκληρώνεται το πρώτο από τα τέσσερα επεισόδια της μίνι σειράς The Fear που προβλήθηκε από το αγγλικό Channel 4 τον Δεκέμβριο του 2012. Κύριο θέμα της είναι το Αλτσχάιμερ και οι πολύπλευρες επιδράσεις που προκαλεί στον ασθενή και στην οικογένεια του.

Η σειρά έχει ως επίκεντρο τον Richie Beckett (ο Peter Mullan του εξαιρετικού Tyrannosaur), αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης στο Brighton, που πλέον έχει στραφεί σε νόμιμες δουλειές, όπως η κατασκευή προβλήτας στην πόλη. Την διοίκηση της οργάνωσης την έχουν αναλάβει οι δύο γιοί του,ο Matty (o Harry Lloyd o σπαστικός αδερφός της Καλίσι στο Game of thrones) και ο Cal Beckett (Paul Nicholls). Την σύζυγο του, με την οποία δεν τα πάνε και πολύ καλά, την υποδύεται η Anastasia Hille.

Απ’ το πρώτο επεισόδιο, η σειρά μας παρουσιάζει τα δύο αλληλοσυνδεόμενα θέματα, στα οποία βασίζεται η υπόθεση. Από την μία η εμφάνιση άνοιας στον Richie (παρά την σθεναρή μη παραδοχή της ασθένειας) και από την άλλη τα μπλεξίματα που θα έχουν οι γιοί του (εξαιτίας του αφελή Cal) από μία αλβανική συμμορία που έχει εμφανιστεί στην πόλη. Ο Richie ως πατέρας, αλλά και ως έμπειρος αρχηγός, θα βοηθήσει τον Matty και τον Cal. Όμως, εξαιτίας της ασθένειας του, θα χειροτερέψει τα πράγματα. Αυτό το γεγονός θα οδηγήσει στο να μάθει η οικογένεια του ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ .Καθώς θα εξελίσσεται η πλοκή-έως και μέχρι το σοκαριστικό φινάλε- θα επιδεινώνεται τόσο η ασθένεια του Richie (με δυσάρεστα συμπτώματα), όσο και η κόντρα μεταξύ των δύο γιων σχετικά με την λύση που πρέπει να βρουν.

Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι αξιοσημείωτες, αλλά αυτός που κλέβει την παράσταση είναι ο Peter Mullan, τον οποίο βλέποντας τον σε κάθε επεισόδιο συνειδητοποιείς ότι είναι ηθοποιός με όλη την σημασία της λέξης .Αυτό που σε ανατριχιάζει καθώς παρακολουθείς την σειρά,δε ν είναι η πτώση ενός ανθρώπου με μεγάλη δύναμη και κύρος , αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται.

Στο τεχνικό κομμάτι, η φωτογραφία είναι καταπληκτική (όπως σε κάθε βρετανική σειρά), ενώ σε συνδυασμό με την μουσική δημιουργείται μια πολύ βαριά συναισθηματική ατμόσφαιρα. Κλείνοντας, σε όσους αρέσουν οι αγγλικές σειρές δεν πρέπει να την χάσουν. Πάντως ,και μόνο η ερμηνεία του Peter Mullan αρκεί για να δεις το The Fear.

Δείτε παρακάτω το trailer της τηλεοπτικής σειράς:

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166