The Sims: Hot Date

Σίγουρα έχετε ακούσει για το παιχνίδι που έκανε το μεγάλο ΜΠΑΜ διεθνώς και πούλησε σαν τρελό σαν κανένα άλλο… Μην είναι το Quake III; Μην είναι το Baldur’s Gate II; Όχι και όχι. Μιλάω για ένα από τα πιο εκκεντρικά, περίεργα αλλά και επικίνδυνα πορωτικά παιχνίδια των τελευταίων χρόνων, το The Sims.

Αν δεν έχετε ακούσει γιαυτό το παιχνίδι, είτε έχετε προβλήματα ακοής, είτε ζείτε σε καμιά απόκρυμνη σπηλιά (επομένως, συγχαρητήρια που μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Internet), γιατί μιλάμε για ένα από τα πιό διάσημα παιχνίδια το οποίο έχει κιόλας 2 expansion σε διάρκεια ζωής μικρότερης των δύο χρόνων.

Με δύο λόγια μπορεί κανείς να περιγράψει το The Sims σαν ένα μεγάλο κουκλόσπιτο μέσα στον υπολογιστή, όπου αναπτύσσονται κάποια άτομα (Sims) ανάλογα με τις επιλογές του χρήστη. Με αυτό τον τρόπο, το κάθε Sim έχει διαφορετική μοίρα που μπορεί να είναι μιά επιτυχημένη ζωή επαγγελματικά και κοινωνικά, μέχρι την τέλεια καταστροφή.

Μετά τα απογοητευτικά Living Large και House Party expansions τα οποία πρόσθεσαν απλώς αντικείμενα για το σπίτι και κάποιες παραπάνω επιλογές, έρχεται το πιό ουσιαστικό expansion για το παιχνίδι, το Hot Date. Αυτό γιατί το Hot Date δεν προσθέτει απλώς κάποια αντικείμενα, αλλά προσθέτει και μιά νέα περιοχή στην πόλη, όπου επιτέλους μπορείτε να αμολάτε τους Sims σας στον συναρπαστικό κόσμο των ραντεβού (και της χυλόπιττας βέβαια).

Εσείς για να τους βοηθήσετε στον ιερό σκοπό του επιτυχημένου ραντεβού, πρέπει να καλλιεργήσετε μία νέα παράμετρο του Sim σας. Τα ενδιαφέροντα.

Ο Sim σας μπορεί πλέον όταν διαβάζει περιοδικά, να ανεβάζει τις γνώσεις του σχετικά με τα οικονομικά, τον καιρό (καταπληκτικό θέμα για ραντεβού… μπλιαχ), την τεχνολογία και τα ’60s. Οσα περισσότερα ξέρει ο Sim σας σχετικά με κάποιο θέμα που ενδιαφέρει και το υποψήφιο έταιρό του ήμισυ, τόσο καλύτερα θα τα πάνε μεταξύ τους.

Ετσι, αν ο ερωτιάρης Sim σας τα πάει καλά στο ραντεβού του, τα δύο πιτσουνάκια μπορούν να παντρευτούν. Σε αυτή την περίπτωση, η νύφη (ή ο γαμπρός αντίστοιχα) θα σας κουβαληθεί στο σπίτι σας και θα την (τον) αποκτήσετε κάτω από τον έλεγχό σας (Αραγε οι προγραμματιστές του παιχνιδιού ξέρουν τι σημαίνει ΠΡΟΙΚΑ;;;).

Μην νομίζετε βέβαια ότι όλα αυτά γίνονται έτσι γρήγορα… όχι κύριε… πρέπει πρώτα να ευχαριστήσεις αρκετά το υποψήφιο θύμα σου έτσι ώστε το relationship meter και το long-term meter να ανεβαίνουν συνεχώς. Ετσι, ετοιμαστείτε και για το σχετικό ξεπαράδιασμα, αφού ο Sim σας θα κατεβαίνει πλέον με Taxi στην SimCity που απαρτίζεται από μεγάλα καταστήματα, χώρους ψυχαγωγίας, ρεστωράν, Nightclub και άλλα. Εκεί θα πρέπει να λάμψει με την ομορφιά του, την γοητεία του (τρομάρα μου), και την γενναιοδωρία του, και να ελπίζετε ότι όλα θα πάνε καλά.

Στην πόλη υπάρχουν διάφορες συσκευές και αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Sim, όπως αυτομάτοι μικροπωλητές, περιοχές για πικ-νικ, λίμνες με πάπιες, παγκάκια (για τους εβραίους Sims), και άλλα.

Το καλό είναι βέβαια, ότι ο χρόνος που περνάτε στην πόλη δεν μετράει σε αυτόν του κυρίως παιχνιδιού (έχετε και μιά καριέρα αν δε θυμάστε), και αυτό κάνει τα πράγματα απείρως πιό εύκολα αφού μόλις γυρίσετε σπίτι το ρολόι θα δείχνει ακριβώς την ώρα που φύγατε.

Γραφικά το παιχνίδι είναι ίδιο και απαράλαχτο με το The Sims. Το μόνο που έχει προστεθεί είναι κάποια νέα προσωπα, κάποια κοστούμια και κάποια animation. Αυτό βέβαια δεν είναι κακό, αλλά μέσα στα δύο χρόνια που έχουν περάσει, έχουμε δει πολύ καλύτερα δείγματα στον τομέα αυτό.

Στον τομέα του ήχου όμως το Hot Date παίρνει το αίμα του πίσω. Στην πόλη προσθέτει μιά εντελώς νέα καταπληκτική μουσική σε στυλ Jazz.

Ακόμα, στην πόλη θα συναντήσετε και διάφορους νέους χαρακτήρες ο καθένας από τους οποίους έχει και διαφορετική simlish φωνή. Ολες αυτές οι φωνές κολλάνε απόλυτα με τα άτομα που τις έχουν, και είναι πολύ αστείες.

Αν είστε πορωμένος με το The Sims, τότε σίγουρα αξίζει να πάρετε αυτό το expansion που του προσδίδει μιά εντελώς νέα διάσταση. Αν δεν είστε, τότε αν ασχοληθείτε έστω και λίγο με αυτό, κατά 99% θα κολλήσετε. Επομένως μην κατηγορείτε εμάς για την επίπτωση που θα έχει στην δική σας προσωπική ζωή.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166