ΑρχικήΟικονομίαΘερμοπομποί: Πως επιτυγχάνουμε σωστή θέρμανση

Θερμοπομποί: Πως επιτυγχάνουμε σωστή θέρμανση

Στη σημερινή αγορά συναντάμε πληθώρα επωνύμων εταιρειών με ιδιαίτερη εξειδίκευση στους θερμοπομπούς, με συσκευές που φέρουν άριστα τεχνολογικά χαρακτηριστικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών και πιστοποιήσεων, με μοντέρνο και διαχρονικό design, όπως και με μεγάλη γκάμα χρωμάτων και διαστάσεων, όπου μπορούν επάξια να ανταποκριθούν στις εξατομικευμένες απαιτήσεις του κάθε καταναλωτή.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ορισμένες εταιρείες που παρέχουν ποιοτικούς θερμοπομπούς στο εμπόριο, όπως η ADAX, η GLAMOX, η ATLANTIC, η NOBO, η NOIROT, η ZANKER και η BEHA, οι οποίες διαθέτουν παράλληλα εξειδικευμένο προσωπικό για τη μελέτη, την εγκατάσταση και τη συντήρηση των θερμοπομπών που υποστηρίζουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να επιλέξουν την καταλληλότερη συσκευή εναλλακτικής θέρμανσης για το χώρο τους. Με τη χρήση των θερμοπομπών επιτυγχάνεται οικονομική θέρμανση με ικανοποιητική αυτονομία, τόσο για οικιακή χρήση, όσο και για επαγγελματικούς χώρους.

Λόγω του ότι η θερμική αντίσταση πολλών μοντέλων είναι θωρακισμένη με αλουμίνιο, δεν πυρακτώνεται και δεν μολύνεται το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, ενώ κάλλιστα αυτές οι συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν άφοβα και στο μπάνιο, καθώς παρέχουν προστασία από υγρασία και υδρατμούς για αποφυγή ηλεκτροπληξίας, ενώ σε περίπτωση που κατά λάθος σκεπαστούν (παραδείγματος χάριν από κάποιο ρούχο), διακόπτεται άμεσα η λειτουργία τους.

Για να εξασφαλιστεί ικανοποιητική θέρμανση σε ένα χώρο συνίσταται η τοποθέτηση θερμοπομπών ανάλογα με τις χωροταξικές διαστάσεις του και τη μόνωση αυτού. Για παράδειγμα σε ένα χώρο 100-120 τ.μ. (π.χ 4 δωματίων) είναι απαραίτητη η τοποθέτηση 5 με 6 συσκευών ανά δωμάτιο. Κάθε θερμοπομπός λειτουργεί αυτόνομα, καθώς διαθέτει κουμπί on/off και θερμοστάτη για επιλλεκτική χρήση του δωματίου που είναι τοποθετημένος, ενώ κάθε συσκευή έχει αισθητήριο θερμοκρασίας δωματίου για την ενεργοποίηση και διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας, και κατά συνέπεια, κάπως έτσι εξασφαλίζεται χαμηλό κόστος λειτουργίας με μέγιστη αποδοτικότητα. Επίσης, ας σημειωθεί ότι η ηλεκτρική θέρμανση με θερμοπομπούς μπορεί άριστα να λειτουργήσει και σαν κεντρική θέρμανση, όπου επιτυγχάνεται χαμηλή κατανάλωση ρεύματος στο μικρότερο κόστος, αρκεί βέβαια να είναι υψηλής ενεργειακής κλάσης, κάτι που αντικειμενικά δεν το συναντάς σε παλιά μηχανήματα.

Με λίγα λόγια η ποιότητα των θερμοπομπών εγγυάται την οικολογική, ποιοτική και οικονομική θέρμανση του οικιακού ή επαγγελματικού χώρου κάθε χρήστη που σημαίνει πως αυτόματα καθίσταται ως μία ιδανική επιλογή για κάθε βαλάντιο. Ωστόσο για να ακριβολογούμε στα λεγόμενά μας, παίζουν μεγάλη σημασία οι συσκευές που θα αγοράσει ο εκάστοτε καταναλωτής.

θα σας παραθέσω ένα πολύ απλό παράδειγμα που πρέπει να έχετε πάντα κατά νου, δηλαδή να αποφύγετε οπωσδήποτε κάποιες άγνωστες κινέζικες μάρκες, οι οποίες πωλούν τα προϊόντα τους όντως σε δελεαστικές τιμές, με τεράστια διαφορά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα επώνυμα της αγοράς. Όμως αυτό που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι αυτές οι συσκευές κατασκευάζονται με υλικά χαμηλής ποιότητας, και μερικές φορές με προχειρότητα, χωρίς να συνοδεύονται από τις απαραίτητες πιστοποιήσεις διαφόρων έγκυρων οργανισμών σε τούτο τον τομέα, βάζοντας άμεσα σε κίνδυνο την ασφάλεια των ατόμων που βρίσκονται στο δωμάτιο ή σε ολόκληρο το σπίτι.

Επομένως θα ήταν συνετό από την μεριά σας να μην επιλέξετε θερμοπομπούς βάσει οικονομικών κριτηρίων, γιατί ενδέχεται κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον να βρεθείτε προ εκπλήξεων. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Επίσης ένα άλλο λαμπρό παράδειγμα για να κατανοήσετε πλήρως την παρούσα κατάσταση, είναι ότι έχει να κάνει με τον άγραφο κανόνα στο εμπόριο που λέει ότι συνήθως το φτηνό σου βγαίνει στο τέλος πιο ακριβά λόγω του κόστους των επισκευών που θα πληρώνεται από τα προβλήματα που θα παρουσιάζει.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166