ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήThis Mortal Coil (αφιέρωμα)

This Mortal Coil (αφιέρωμα)

Οι This Mortal Coil δημιουργήθηκαν από τον συνιδιοκτήτη της δισκογραφικής εταιρείας 4AD Records, Ivo Watts-Russell, στο Wadsworth του Λονδίνου, με τη συνεργασία διάφορων μουσικών (πολλοί από τους οποίους ανήκαν στην 4AD).

Ο τίτλος προέρχεται από το μονόλογο του Άμλετ στην 1η σκηνή της 3ης πράξης του ομώνυμου έργου του Shakespeare:

«…To sleep: perchance to dream: ay, there’s the rub;
For in that sleep of death what dreams may come
When we have shuffled off this mortal coil,
Must give us pause: there’s the respect
That makes calamity of so long life…»

Οι ThisMortalCoil δεν ήταν ποτέ ένα συγκρότημα με την κλασική έννοια του όρου. Από δίσκο σε δίσκο και από τραγούδι σε τραγούδι, η ομάδα αυτή που δεν έκανε ποτέ ζωντανές εμφανίσεις, συμπεριλάμβανε διαφορετικούς μουσικούς. Η μουσική τους ήταν ένα ταξίδι σε διάφορα μουσικά είδη, από το Goth ως την Ambient.

Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση το 1983, όταν κυκλοφόρησαν σε μια εξαιρετική διασκευή το περίφημο κομμάτι του TimBuckley “SongtotheSiren” που έκτοτε παρουσιάζεται σταθερά στα charts της ανεξάρτητης σκηνής.

Ακολούθησε ο δίσκος It’llEndinTears το 1984 με τη συμμετοχή της ElizabethFraser από τους CocteauTwins, της LisaGerrard και του BrendanPerry από τους DeadCanDance, και του MartinMcCarrick από τους SiouxsieandtheBanshees, σε διασκευές τραγουδιών του Buckley, του AlexChilton, του RoyHarper, του GeneClark και του SydBarrett, καθώς και σε αρκετά πρωτότυπα κομμάτια.

Με παρόμοια σύνθεση, το 1986 κυκλοφόρησαν το FiligreeandShadow.

Το1991, οι ThisMortalCoil κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο, το Blood, που ήταν και το τελευταίο τους, όπως αποφάσισε ο Watts-Russell. Στο δίσκο αυτό περιλαμβανόταν ένα ντουέτο της KimDeal από τους Pixies και της TonyaDonelly από τους Belly στο κομμάτι “YouandYourSister” του ChrisBell, “IComeandStandatEveryDoor” των Byrds καθώς και το “WithTomorrow” του GeneClark.

Μετά την κυκλοφορία του Blood, ο Watts-Russell ανακοίνωσε ότι οι TMC δε θα κυκλοφορούσαν άλλο δίσκο. Ως σήμερα κράτησε την υπόσχεσή του, αλλά το 1993 η 4AD κυκλοφόρησε το 1983-1991, ένα κουτί που περιείχε τους τρεις δίσκους που κυκλοφόρησε το συγκρότημα και έναν τέταρτο με τις αυθεντικές εκτελέσεις πολλών από τα κομμάτια που διασκεύασαν.

Δισκογραφία This Mortal Coil

  • It’ll end in tears (1984)
  • Filigree and Shadow (1986)
  • Blood (1991)
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166