Τι ατμοποιητή να διαλέξω;

Τι ατμοποιητή να διαλέξω;

Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσω, τι ατμοποιητή να διαλέξω, με κάποια ενδιαφέροντα tips (συμβουλές) που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

Το κριτήριο επιλογής ενός ατμοποιητή, ορισμένες φορές καταντά γολγοθάς, διότι αν αναλογιστούμε ότι κυκλοφορούν στο εμπόριο δεκάδες διαφορετικά είδη, θα διαπιστώσουμε ότι οι πληροφορίες είναι τόσες πολλές που έχει σαν αποτέλεσμα να αποπροσανατολίσει τον καταναλωτή και οχι να τον κατατοπίσει.

Πρέπει να καταλάβουμε εξαρχής πώς το τέλειο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και οι ανάγκες διαφέρουν βάσει των απαιτήσεων. Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ: κάποια μέρα συνάντησα τυχαία ένα γνωστό μου καπνιστή, ο οποίος κατά τη συζήτηση που είχαμε μου λέει το εξής παράδοξο, επειδή κουράστηκα με το κάπνισμα το γύρισα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, όμως επειδή είχα πλήρη άγνοια και δεν ήξερα ποιον ατμοποιητή να διαλέξω εμπιστεύτηκα τον πωλητη, αυτός με τη σειρά του πιθανόν ήθελε να κερδίσει χρήματα του πλάσαρε έναν επισκευάσιμο, εξηγώντας του ότι είναι το καλύτερο και πώς θα έχει το κεφάλι του ήσυχο για μία ζωή, έλα που όμως ο φουκαριάρης δεν ήξερε πού πάνε τα τρία, κατέληξε να μου πει πως δεν τον έχω χρησιμοποιήσει λόγο του ότι είναι δύσκολο για μένα να αλλάξω την αντίσταση.

Για να μην πλατειάζω τη συζήτηση, θα κρατήσουμε μερικά σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε, θα προσπαθήσω να γίνω κατανοητός ώστε να γίνω αντιληπτός από όλους, χωρίς να εκφέρω παράξενες ορολογίες, διότι θα μπερδέψω τους αρχάριους με αποτέλεσμα να βοηθηθούν μόνο οι έμπειροι.

Σύμφωνα με τον ατομικό προϋπολογισμό μου

Η επιλογή ενός ατμοποιητή δεν πρέπει να ξεπερνάει τον οικονομικό προϋπολογισμό ατομικά του καθενός, όσο σπουδαίο κι αν φαντάζει στα μάτια μας, η αληθινή διάσταση που πρέπει να δώσουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι, με το αν ταιριάζει από επάνω μας και όχι βάσει οικονομικών δεδομένων που μπορεί να μην ανταπεξέλθουμε.

Αφήστε τις πολυτέλειες και κοιτάξτε την ουσία, η καταναλωτική μανία δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό, πόσο μάλλον τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε στην Ελλάδα, το λιτό δεν σημαίνει απαραίτητα μειονεκτικό, ξέρω περιπτώσεις που ακριβοί ατμοποιητές βγήκαν σκάρτη και κλαίνε ακόμα τα λεφτά τους.

Τι μπορεί να υποστηρίξει η συσκευή μου

Το συγκεκριμένο το αναφέρω διότι η συσκευή πρέπει να έχει δυνατότητες να υποστηρίξει ατμοποιητες σε χαμηλές τιμές Ω (ohm). Δηλαδή μία μπαταρία τύπου eGO 650 – 1200mah θα αποδίδει προβληματικά στα 0,3Ω, η ενέργεια που καλείται να δώσει ξεπερνά τις δυνατότητές του (είναι σα να φορτώνεις ένα γάιδαρο ένα τόνο βάρος και να θέλεις να διανύσει μία απόσταση ενός χιλιομέτρου).

Αν έχετε ηλεκτρονικό τσιγάρο τύπου eGO είναι δώρο άδωρο να έχεις ένα επισκευάσιμο ατμοποιητή με χαμηλές τιμές αντιστάσεων περιμένοντας να ανταποκριθεί στο μέγιστο (κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον αύγουστο) πάρε μία μπαταρία τουλάχιστον 2200mah και άνω να δουλεύει ξεκούραστα, να ευχαριστηθείς και εσύ.

Αν είμαι σε θέση να το λειτουργήσω

Προφανώς καταλαβαίνετε ότι ο επισκευασιμος ατμοποιητης έχει ορισμένες ιδιοτροπίες, αναφέρω κάποια στοιχεία χαρακτηριστικά. Λύσιμο όλων των κομματιών για ενδελεχή καθαρισμό σε βάθος. Κατασκευή αντίστασης (εδώ δεν πρέπει να κάνουμε λάθη για αποφυγή βραχυκυκλώματος) να διαθέτουμε τη στοιχειώδη γνώση ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.

Με ανταλλακτική κεφαλή

Η ανταλλακτική κεφαλή εξυπηρετεί πανεύκολα όλους τους χρήστες ατμίσματος, γλιτώνοντας από περίσσιο χρόνο ή κόπο, πιστέψτε με δεν έχει να κάνει με καινούργιο ή έμπειρο ατμιτστή, σας δίνω τροφή για να σκεφτείτε ένα απλό συμβάν που μπορεί να συμβεί στον καθένα: πρέπει να λείψετε για μία ημέρα σε ένα μέρος όπου δεν έχετε πρόσβαση στον απαραίτητο εξοπλισμό για να φτιάξετε μία αντίσταση, τότε τι κάνετε θα καπνίσετε; “βεβαία όχι” οπότε είναι ο πιστός σας σύντροφος παντός καιρού.

Το κόστος μιας καλής κεφαλής ανέρχεται στα 3 ευρώ περίπου, υπάρχουν φυσικά φθηνότερες που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, Εμένα προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου το γεγονός ότι θα πληρώσω μία κεφαλή σε αυτό το εύρος τιμής με άτμισμα που ισοδυναμεί με 4 ml ημερησίως, υπολογίστε ότι θα σας αντέξει έως 7 μέρες αν δεν είναι κακής ποιότητας τα υγρά αναπλήρωσης.

Ποτέ να μην προτιμώ βάσει εμφάνισης

Πότε το κριτήριο σας να μην ισοδυναμεί βάσει εμφανίσεως, είναι γεγονός πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, σίγουρα οι στυλιστικές γραμμές επηρεάζουν άμεσα “κολάζουν άγιο” και είναι επιθυμητό από όλους, εδώ όμως χάνεται η φαιά ουσία.

Μην εξισώνεται την εμφάνιση με την επίδοση, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, έχετε κατά νου την χρηστικότητα στην οποία μπορεί να σας προσφέρει κι αν ο συνδυασμός εμπεριέχει όλο το πακέτο, καλώς να ορίσει.

Προηγούμενο άρθροΑναλογία νικοτίνης ml υγρού ατμίσματος σε τσιγάρα
Επόμενο άρθροJoules και dry burn στο ηλεκτρονικό τσιγάρο
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας