ΑρχικήΤι είναιΤι είναι Hard Reset και πως θα το κάνετε

Τι είναι Hard Reset και πως θα το κάνετε

Πόσες φορές έχει κολλήσει το κινητό σας τόσο πολύ που δε πάει άλλο! Ίσως δεν άναβε καν και κάπου ακούσατε ή διαβάσατε για το περίφημο Hard Reset.

Είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία, την οποία αν ακολουθήσετε πιστά, το κινητό σας τηλέφωνο θα είναι ακριβώς ίδιο με εκείνο που βγάλατε τη πρώτη μέρα από το κουτί.

Κάθε συσκευή όπως έχετε καταλάβει τρέχει ένα λογισμικό, είτε αυτό είναι Android, είτε iOS (iPhone, iPad). Μερικές φορές κολλάνε και χρειάζεται να σβήσουμε τα πάντα για να «φρεσκαριστεί»! Κάθε συσκευή λοιπόν, ανάλογα το μοντέλο, έχει έναν απλό συνδυασμό πλήκτρων που αν τον δοκιμάσουμε το κινητό θα γυρίσει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Προσοχή:

Κάνοντας Hard Reset σε μια συσκευή, είτε αυτή είναι Tablet, είτε είναι κινητό τηλέφωνο, θα σβήσει όλα τα δεδομένα σας, όπως για παράδειγμα εφαρμογές, επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο. Συνεπώς, για να μη χάσετε τα παραπάνω πρέπει πρώτα να κάνετε ένα Backup (δηλαδή να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας στον υπολογιστή ή σε οποιοδήποτε άλλο αποθηκευτικό μέσο ) όπως και να αφαιρέσετε τη κάρτα SIM και τη κάρτα μνήμης από τη συσκευή σε περίπτωση που το περιεχόμενο είναι εκεί μέσα αποθηκευμένο ώστε να μη το χάσετε.

Όπως διαπιστώσατε με τα συμφραζόμενα μου, επί της ουσίας πρόκειται για ένα παρόμοιο format, όπως γίνεται στον υπολογιστή. Σε περίπτωση που κάνετε Hard Reset και χάσετε κατά λάθος πολύτιμο υλικό, και θέλετε να το ξανά ανακτήσετε, δυστυχώς θα πρέπει να έχετε κατά νού πως είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, κατά την οποία απαιτούνται εξειδικευμένα λογισμικά, τα οποία συνήθως διατίθενται επί πληρωμή, ή στην χειρότερη περίπτωση να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, ο οποίος προφανώς θα σας ζητήσει ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό, ανάλογα με την ποσότητα των δεδομένων που θέλετε να επαναφέρετε από τον σκληρό δίσκο.

Σε γενικές γραμμές καλύτερο είναι να το προλαμβάνειν, παρά το θεραπεύειν. Οπότε πριν προβείτε σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους ενέργεια, λάβετε τα μέτρα σας, ιδίως εάν έχετε αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο ας αρχεία και έγγραφα από την επιχείρηση σας

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166