ΑρχικήΕπιστήμηΤι Είναι Μυκητίαση Νυχιών. Πως Αντιμετωπίζεται

Τι Είναι Μυκητίαση Νυχιών. Πως Αντιμετωπίζεται

Ο μύκητας των νυχιών είναι μια λοίμωξη των νυχιών που εισέρχεται στα νύχια από τυχών ρωγμές που μπορεί να υπάρχουν στην επιφάνεια τους ή ακόμα μπορεί να μπουν στο δέρμα σας από τις άκρες των νυχιών. Πρώτες ενδείξεις είναι η οποιαδήποτε αλλαγή στη φυσιολογία των νυχιών σας. Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η όψη που πρέπει να έχουν τα νύχια μας και μια διαφοροποίηση σίγουρα θα την παρατηρήσουμε. Οι μόνοι που μπορεί να αργήσουν να το εντοπίσουν είναι οι γυναίκες που κρατούν πάντα βαμμένα τα νύχια των ποδιών τους με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί η λοίμωξη. Αυτό που πρέπει να προσέχεται είναι το χρώμα και το πάχος των νυχιών σας. Αν αυτά αρχίζουν να αλλάζουν τότε πρέπει να ψάξετε την αιτία.

Πολλές φορές εξαιτίας των παπουτσιών που φοράμε τα πόδια μας είναι ζεστά και υγρά, κάτι που βοηθά στη εξάπλωση της λοίμωξης. Διαφορετικά μυκήτων μπορεί να επηρεάσουν διαφορετικά μέρη του νυχιού.

Το πιο σημαντικό είναι να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αέσως μόλις αναγνωρίσετε την ύπαρξη του καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να εξαπλωθεί και σε άλλα νύχια στο δέρμα σας ή ακόμα και στα νύχια των χεριών.

Συμπτώματα Μυκητίασης Νυχιών

Τα ήδη μολυσμένα νύχια συνήθως είναι πιο χοντρά από το σύνηθες ή έχουν παραμορφωμένο σχήμα. Μπορεί δηλαδή να σχηματίζονται βουναλάκια κάτω από την επιφάνεια των νυχιών σας. Επίσης σπάνε με μεγάλη ευκολία. Ακόμα μια ένδειξη είναι το χρώμα των νυχιών σας, τα μολυσμένα νύχια παίρνουν αποχρώσεις του κίτρινου ή μπορεί να εμφανιστούν λευκές κουκίδες που με το καιρό μεγαλώνουν. Όταν αναπτυχθεί ο μύκητας κάτω από τα νύχια σας μπορεί να ξεκολλήσει το νύχι σας από το δέρμα και να πέσει.

Ποιοι είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν μύκητες των ποδιών;

Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων που είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν αλλά και να εξαπλωθεί η λοίμωξη στα νύχια των ποδιών τους. Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:

 • Οι άντρες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν από ότι οι γυναίκες
 • Αν είστε άνω των 60 αυξάνονται οι πιθανότητες
 • Αν πάσχετε από διαβήτη
 • Αν υποφέρετε από το πόδι του αθλητή
 • Αν έχετε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα
 • Αν καπνίζετε
 • Αν κάποιο άτομο στην οικογένεια σας έχει κάποια στιγμή έχει εμφανίσει μύκητες στα νύχια
  Διάγνωση

Είναι πολύ εύκολο να παρερμηνευθεί ο μύκητας στα πόδια με κάποια άλλη πάθηση όπως είναι η ψωρίαση. Τα καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον παθολόγο σας και εκείνος θα σας κατευθύνει αν χρειαστεί να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό ποδολόγο ή δερματολόγο για να προτείνει την κατάλληλη για εσάς αγωγή που πρέπει να ακολουθήσετε ή να κρίνει απαραίτητο να κάνετε κάποιες εξετάσεις. Το πιο πιθανό είναι να πάρουν καλλιέργεια από την επιφάνεια των νυχιών σας για να προσδιορίσουν επακριβώς το μύκητα.

Θεραπεία Μυκητίασης Νυχιών

Η θεραπεία εξαρτάται απόλυτα από το είδος του μύκητα που έχετε προσβληθεί και πόσο βαθιά έχει εξαπλωθεί. Ο γιατρός κατά πάσα πιθανότητα θα προτείνει κάτι από τα κάτωθι.

 • Μια τοπική κρέμα που θα απλώνεται απευθείας στο μολυσμένο νύχι
 • Ένα βερνίκι για τα νύχια
 • Ένα αντιμυκητησιακό χάπι
 • Αφαίρεση της κατεστραμμένης περιοχής του νυχιού
 • Σε κάποιες προχωρημένες περιπτώσεις ο γιατρός σας μπορεί να αφαιρέσει το νύχι με εγχείρηση και να σας δώσει οδηγίες προφύλαξης μέχρι να φυτρώσει το νέο νύχι.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε γρήγορα και με ασφάλεια τους μύκητες των νυχιών είναι ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατό τη χρήση του ONYCOSOLVE. Αρκεί να καθαρίζετε και να στεγνώνετε τα νύχια σας και να τα ψεκάζετε με το σπρέι ONYCOSOLVE 3 φορές την ημέρα. Σε μια μόλις μια εβδομάδα θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα ενώ σε δύο κύκλους θεραπείας το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

Η σωστή περιποίηση των νυχιών

Χρησιμοποιείτε νερό και σαπούνι για το σωστό καθάρισμα των νυχιών σας, έπειτα στεγνώστε με πετσέτα και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας. Να κόβετε τα νύχια των ποδιών σας συχνά αλλά όχι πολύ βαθιά γιατί υπάρχει πιθανότητα να τα πληγώσετε. Τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε να είναι πάντα καθαρά και αν δυνατό και αποστειρωμένα. Πλύντε τα εργαλεία και περάστε τα με καθαρό οινόπνευμα. Αφήστε να στεγνώσουν πάνω σε καθαρό πανί. Ποτέ μη βάφετε με βερνίκι τα νύχια σας αν έχετε μυκητίαση των ποδιών. Είναι πολύ σημαντικό να τα αφήνετε να αναπνέουν. Πάντα μετά από κάθε περιποίηση ψεκάστε τα νύχια σας με το σπρέι ONYCOSOLVE και αντιμετωπίστε τους μύκητες των ποδιών.

Κρατάτε τα πόδια σας στεγνά και καθαρά

Να είστε προσεκτικοί όσον αφορά τα παπούτσια που επιλέγετε, πρέπει να είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά που αφήνουν το πόδι να αναπνέει και να είναι πάντα στο σωστό νούμερο και σίγουρα όχι στενά. Διαλέξτε βαμβακερές κάλτσες ή από άλλο φυσικό υλικό. Φορέστε παντόφλες σε αποδυτήρια γυμναστηρίων και πισίνες.

Γνωρίστε τα πόδια σας

Καλό είναι να γνωρίζετε τη φυσιολογία των νυχιών σας και ποιο είναι το χρώμα που έχουν. Προσέξτε τα και παρατηρήστε τουλάχιστον μια φορά το μήνα που κόβετε τα νύχια σας, αν έχει αλλάξει κάτι στην όψη τους. Κοιτάξτε αν υπάρχει κάποια αλλαγή στο χρώμα ή την υφή και αν υπάρχουν ρωγμές στην επιφάνεια τους.…

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166