Τι να είναι άραγε η ερωτική επαφή;

Τι να είναι άραγε η ερωτική επαφή;

Τι να είναι άραγε η ερωτική επαφή; Κάτω από τη φιλοσοφία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας σεξ σημαίνει σχέση δύο ανθρώπων που θέλουν… να χαρούν και να απολαύσουν την αισθησιακή και συναισθηματική τους επικοινωνία. Ας δούμε τον άντρα μέσα στη σεξουαλική του εικόνα:

Η βιολογική του ωρίμανση

Ο άντρας από την εφηβεία μέχρι τα βαθιά του γεράματα μπορεί να έχει σεξουαλική ζωή. Από το άνοιγμα της εφηβείας του η βιολογική του ωρίμανση του ξυπνάει δύο μηχανισμούς: α) τη στύση και β) την εκσπερμάτιση. Λειτουργίες που σηματοδοτούν το δικαίωμα να έχει σεξουαλική ζωή, που φαίνεται ότι για την ελληνική κοινωνία αρχίζει γύρω στα 16-17 χρόνια του.

Η σεξουαλική ζωή φέρνει τον άντρα πιο ώριμο στην ενηλικίωση και στη διεκδίκηση της ζωής του. Γέφυρα του ερωτικού του ξυπνήματος και της σεξουαλικής του ολοκλήρωσης είναι ο αυνανισμός, που τον κάνει να νιώθει και να διεγείρει τις αισθήσεις του με σκοπό την εκσπερμάτιση, φτάνοντας στον οργασμό.

Η «αποτυχία» της πρώτης φοράς

Η αποτυχία αυτή δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Άλλωστε, συμβαίνει συχνά και γι’ αυτό ο έφηβος δεν πρέπει να βάζει στο μυαλό του σκέψεις ανασφάλειας, υποτίμησης, φοβίας και απόρριψης. Αλλά θα πρέπει να ξέρει ότι η ερωτική του εικόνα είναι μέσα στο μυαλό του και ότι, έχοντας απέναντί του τη γυναίκα που θέλει, θα πρέπει να αδειάζει το μυαλό από σκέψεις που έχουν να κάνουν με το αν η στύση του θα λειτουργήσει ή όχι.

Οι γονείς (και κυρίως ο πατέρας) οφείλουν να είναι κοντά στις πρώτες σεξουαλικές αναζητήσεις του γιου τους. Είναι, μάλιστα, καλό να γνωρίζει, όταν ο γιος ομολογήσει ότι δεν «λειτούργησε», να του πει ότι η πρώτη φορά έχει την πιθανότητα της αποτυχίας και ότι σύντομα θα λειτουργήσει τελείως φυσιολογικά.

Η καλύτερη ηλικία έναρξης της σεξουαλικής ζωής του άντρα

Η πραγματική ηλικία της πρώτης φοράς είναι αυτή στην οποία νιώθει ο άντρας έτοιμος και ώριμος. Δεν πρέπει, λοιπόν, οι γονείς να τον πιέζουν φοβούμενοι μήπως ο γιος τους δεν γίνει φυσιολογικός άντρας. Εάν βλέπουμε ότι κάτι απασχολεί το γιο μας, τότε κυρίως ο πατέρας μπορεί να του μιλήσει και να τον ρωτήσει μήπως θέλει να συζητήσει κάτι σχετικό. Και, βέβαια, ερωτήσεις που θα κάνουν το παιδί να κλειστεί πιο πολύ στον εαυτό του και στις φοβίες του δεν έχουν θέση στην προκείμενη περίπτωση.

Ο αυνανισμός

Αναμφίβολα είναι μία λέξη με χιλιάδες ερμηνείες και παρερμηνείες. Είναι πράξη που όλους μας έχει προβληματίσει. Στην ελληνική, μάλιστα, κοινωνία έχει χρεωθεί σαν κάτι το αμαρτωλό ή επιβλαβές. Είναι ο φόβος των γονιών μήπως γίνει συνήθεια στα αγόρια και δεν μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη σεξουαλικότητα τους. Και ενώ δεν είναι προνόμιο της ανδρικής εφηβείας -αφού και η έφηβη αυνανίζεται-, φαίνεται ότι συνδέεται με την ανδρική σεξουαλικότητα.

Αυνανισμός είναι η διέγερση των γεννητικών οργάνων με σκοπό την ικανοποίηση. Ο αυτοερωτισμός συνοδεύεται συνήθως από φαντασιώσεις, φτιάχνοντας την εξιδανίκευση του ερωτικού φαντασιωσικού μοντέλου. Όσο και να αυνανίζεται ο έφηβος δεν υπάρχει τίποτα κακό σ’ αυτό και, εάν δεν τον ενοχοποιήσουν οι γονείς, θα αναζητήσει τη σεξουαλική επαφή. Ανωμαλία είναι η άρνηση του αυνανισμού και η χρέωση της ντροπής…

Στύση: η ανδρική επιβεβαίωση…

Η στύση για τον άντρα αποτελεί επιβεβαίωση μέσα στο σεξουαλικό του ρόλο. Με απλά λόγια, είναι η ψυχολογική και σωματική διέγερση που εκφράζεται με τη διόγκωση του πέους μέσα από αιμάτωση, που γίνεται μετά την εγκεφαλική εντολή. Με τα ανάλογα νευρικά ερεθίσματα έρχεται το μήνυμα στο πέος, που γίνεται σκληρό για να μπορέσει να εισχωρήσει στον κόλπο της γυναίκας. Η στύση έρχεται αφού ο άντρας νιώσει την ερωτική έλξη για τη σύντροφο του μέσα από τις αισθήσεις.

Όταν, λοιπόν, διεγερθεί ο άντρας, ζητά από τη σύντροφο του να έρθει σε επαφή μαζί του περιλαμβάνοντας και την ερωτική πράξη. Το σεξ, άρα, δεν είναι η πράξη, αλλά η πράξη είναι μέσα στο σεξ. Η στύση, λοιπόν, είναι η προετοιμασία του άντρα, που δεν είναι μόνο στο πέος, αλλά σε ολόκληρο το σώμα του.