H δεκαετία του 50 ήταν αυτή που σηματοδότησε την αρχή του χάσματος μεταξύ των παλαιών και νέων γενεών. Για πρώτη φορά η νεολαία ήθελε να συμπεριφέρεται διαφορετικά από τους γονείς της. Και κυρίως να ντύνεται διαφορετικά. Το ίδιο χάσμα που επικρατούσε και στις απόψεις μεταξύ τους, όπου υπήρχε και στον τρόπο που ντύνονταν.
Οι μαμάδες προτιμούσαν τις άψογες κουπ, τα καλοραμμένα εφαρμοστά ταγέρ και τις γόβες στιλέτο, ενώ οι κόρες τις ατίθασες αλοογουρές, τις φαρδιές φούστες-ομπρέλα και τις φλατ μπαλαρίνες που τις διευκόλυναν και στις τρελές φιγούρες του ροκ ν’ ρολ.
Αυτή την τελευταία εικόνα διατηρείστε τη στο νου, γιατί ακριβώς αυτό το νεανικό στυλ της εποχής του Elvis Presley είναι που ενέπνευσε τους σχεδιαστές και αναβιώνει τη φετινή σεζόν. Αν έχετε ακόμα αμφιβολίες, νοικιάστε μια βιντεοκασέτα του Grease και ξαναδείτε το, απολαμβάνοντας την πρώτη και απόλυτα επιτυχημένη αναβίωση της θρυλικής δεκαετίας.
Ζωηροί έφηβοι και χαρούμενες μαζορέτες, άφθονο ροζ, αλλά και μάυρο δέρμα, αλογοοουρές και κοκοράκια, καμπριολέ αυτοκίνητα και τεράστιες μηχανές. Είναι να μην σε εμπνέει αυτή η εποχή;
Αν σας φαίνεται ακραίο να αρχίσετε να εμφανίζεστε σαν κλώνος της Ντόρις Νταίη στα καλά καθούμενα, υιοθετήστε μερικές από τις πολύ ενδιαφέρουσες και χαριτωμένες λεπτομέρειες του συγκεκριμένου styling. Αποκτήστε απαραίτητα μια φαρδιά φούστα με πλούσιες σούρες και συνδυάστε την με τα αγαπημένα σας τοπ.
Ένα ζευγάρι φλατ μυτερά γοβάκια θα ταιριάζει ιδανικά με το κάπρι παντελόνι σας για ένα πιο casual λουκ. Φορέστε ένα εφαρμοστό πουκάμισο, ενώ ένα μικρό μαντηλάκι θα στολίζει το λαιμό σας.
Τέλος ένα ζευγάρι γυαλιά πεταλούδα (για τις πιο τολμηρές με λίγα στρας στο σκελετό) θα προσθέσει μια χαρούμενη νότα στις εμφανίσεις σας.
Βέβαια επιδιώξτε να βάλετε και λίγο φαντασία, ούτως ώστε το όλο ντύσιμο (εμφάνιση) να φαίνεται και να μοιάζει σε κάτι χαρούμενο που να αντικατοπτρίζει πόσο ευχάριστος άνθρωπος είσαστε ως γυναίκα, αλλά προσέξτε μην το παρακάνετε, αποφεύγοντας τα αυτοσχέδια ρούχα που παραπέμπουν σε κωμικοτραγικές υπερβολές, και στο τέλος εκεί που θα πάτε για μαλλί, τελικά να βγείτε κουρεμένες.