Βελτιώστε τη σχέση σας με την βοήθεια του Φενγκ Σούι

Βελτιώστε τη σχέση σας με την βοήθεια του Φενγκ Σούι

Αισθάνεστε ότι ο σύντροφός σας δεν σας δείχνει την απαραίτητη προσοχή; Νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά στην σεξουαλική σας ζωή; Δυσκολεύεστε να βρείτε σύντροφο και πιστεύετε ότι έχετε βαλτώσει; Μήπως για όλα φταίει η κακή ροή ενέργειας στο χώρο σας; H αρχαία τέχνη του Φενγκ Σούι υπόσχεται να δώσει μια νέα πνοή στις σχέσεις και να την ανανεώσει! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τροποποιήσετε την διαρρύθμιση και την διακόσμηση του σπιτιού σας!

Βασικός κανόνας του Φενγκ Σούι όσον αφορά στην επίπλωση του σπιτιού -και ιδιαίτερα στο κομμάτι του σπιτιού που αφορά στις σχέσεις- είναι να είναι ρομαντική και να προδιαθέτει θετικά αυτόν που βρίσκεται στο χώρο. Αποφύγετε τα μεταλλικά και τα γυάλινα έπιπλα που είναι ψυχρά και καθόλου ρομαντικά. Φροντίστε τα έπιπλα να μην έχουν αιχμηρές γωνίες και προτιμήστε αυτά με τις καμπύλες. Επιλέξτε άνετα και αναπαυτικά έπιπλα, αυτά δηλαδή που θα κάνουν εσάς και τον σύντροφό σας να νιώθετε όμορφα μαζί.

Η επιρροή των χρωμάτων

Σε καμία περίπτωση μην επιλέξετε ψυχρά, βαριά και κουραστικά χρώματα. Το γκρι, το μαύρο και το μολυβί είναι απαγορευμένα. Αν σας αρέσει το λευκό μπορείτε να το προτιμήσετε φροντίζοντας όμως να σπάτε την μονοτονία του προσθέτοντας άλλες, πολύχρωμες αποχρώσεις στα μικροαντικείμενα του χώρου. Ιδιαίτερα καλή επιλογή είναι το κίτρινο στις διάφορες αποχρώσεις του.

Το κίτρινο είναι το χρώμα των σχέσεων και επιτρέπει την καλή ροή της ενέργειας στον χώρο. Μπορείτε να διαλέξετε αποχρώσεις του κροκί, το κίτρινο της άμμου, το κίτρινο φωτεινό και ζεστό. Το σωμών, το βερικοκί, οι παστέλ αποχρώσεις του πράσινου και το χρώμα της λεβάντας αποτελούν επίσης καλές επιλογές. Αν πάλι θέλετε κάτι πιο ρομαντικό μπορείτε να προτιμήσετε τις παλ αποχρώσεις του ροζ.

Μικροαντικείμενα

Στην γωνία των σχέσεων καλό είναι να τοποθετείτε δύο όμοια πράγματα μαζί για να δώσετε την αίσθηση της συντροφικότητας. Τοποθετείστε δύο γλάστρες, την μία δίπλα στην άλλη, δύο φωτιστικά, δύο κεριά ή δύο από τα μικροαντικείμενα που σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι φέρνουν καλοτυχία στις σχέσεις. Το πιο σημαντικό όμως, όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί, είναι αυτά που επιλέξετε να σας αρέσουν. Τα ομοιώματα πάπιας, για παράδειγμα θεωρούνται ότι φέρνουν τύχη δεν αρέσουν όμως σε όλους. Αν ο χώρος δεν σας επιτρέπει να βάλετε δύο αντικείμενα μπορείτε να τοποθετήσετε στον τοίχο μια αφίσα, έναν πίνακα ή μια φωτογραφία που να απεικονίζει κάτι διπλό.

Τοποθετείστε απέναντι από το κρεβάτι σας έναν πίνακα που θα απεικονίζει κάτι ευχάριστο, κάτι που θα σας φτιάχνει την διάθεση μόλις ξυπνάτε. Μπορείτε να επιλέξετε θέματα με ευχάριστα τοπία (λιβάδι, ηλιοβασίλεμα κ.τ.λ.) ή έναν πίνακα που να απεικονίζει ένα ζευγάρι. Οι πίνακες που δείχνουν έναν μοναχικό άνθρωπο είναι απαγορευτικοί!

Η θέση του καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο είναι πολύ σημαντική. Απαγορεύεται δια ροπάλου ο καθρέφτης σας να είναι σε τέτοιο σημείο που να σας επιτρέπει να βλέπετε τον εαυτό σας μόλις ξυπνήσετε το πρωί. Η καταλληλότερη θέση είναι στο πλάι και όχι στο ύψος του κρεβατιού.

Γεμίστε το σπίτι σας με φρέσκα, ζωντανά λουλούδια και φυτά και αποφύγετε με κάθε τρόπο τα αποξηραμένα που εγκλωβίζουν την ροή ενέργειας στο χώρο.

Μικρές, απλές, καθημερινές απολαύσεις

Τα σωστά χρώματα και η σωστή επίπλωση δεν μπορούν να φέρουν από μόνα τους τύχη και ευημερία στην σχέση σας. ”Συν Αθηνά και χείρα κίνει” λοιπόν. Όπως επισημαίνει η κ. Καϊρη είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείτε ρομαντική και ερωτική διάθεση κάθε στιγμή της ημέρας. Φροντίστε λοιπόν να τρώτε μαζί στην τραπεζαρία, υπό το φως των κεριών και τοποθετήστε ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια στο τραπέζι. Δημιουργήστε ευχάριστη ατμόσφαιρα και κάψτε αιθέρια έλαια στον χώρο. Αποφύγετε με κάθε τρόπο την τηλεόραση- και ιδιαίτερα στην κρεβατοκάμαρα- και προτιμήστε την μουσική!