Τιμολόγηση επί Αυτοκινήτου, φορητή τιμολόγηση

Τιμολόγηση επί Αυτοκινήτου, φορητή τιμολόγηση

Το Texnologia.Net θα σας εξηγήσει αναλυτικά τι σημαίνει Τιμολόγηση επί Αυτοκινήτου και πως πρακτικά λειτουργεί η φορητή τιμολόγηση με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές.

Τι είναι τιμολόγηση επί Αυτοκινήτου

Η φορητή τιμολόγηση επί αυτοκινήτου με PDA είναι η χρήση ειδικού εξοπλισμού που μας επιτρέπει να εκδίδουμε παραστατικά στο φορτηγό, την ώρα που είμαστε στον πελάτη, απλά εύκολα και γρήγορα.

Είναι μία λύση σχεδιασμένη για μπορεί ο καθένας μετά από μια σύντομη επίδειξη να μπορεί να εκδώσει παραστατικά χωρίς να χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις. Ο χρήστης – οδηγός, παίρνει την παραγγελία από τον πελάτη, καταχωρεί επιτόπου τα προϊόντα στο PDA. Είτε μέσω του barcode, είτε με αναζήτηση, είτε με τον κωδικό και άλλες μεθόδους. Αν χρειάζεται ρυθμίζει τιμές και εκπτώσεις, ή αφήνει τις τιμές όπως είναι με βάση την υπάρχουσα τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας. Επιλέγει τι παραστατικό πρέπει να εκδοθεί. Συνδέει το PDA με τον εκτυπωτή και εκτυπώνεται το παραστατικό.

Επιστρέφοντας στην εταιρία, το PDA στέλνει τα παραστατικά στο πρόγραμμα εμπορικής διαχείρισης αυτοματοποιημένα, χωρίς να απαιτείται η καταχώριση από το λογιστήριο ένα – ένα. Ενημερώνονται υπόλοιπα πελατών, νέοι πελάτες, αλλαγές σε τιμές κλπ και προετοιμάζεται το δρομολόγιο της επόμενης ημέρας.

Φορτώνονται τα είδη προς πώληση στο φορτηγό και εκδίδεται το Δελτίο Αποστολής προς το Φορτηγό. Πλέον είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα.

Η φορητή τιμολόγηση επί αυτοκινήτου είναι μία λύση που αυτοματοποιεί τις καθημερινές διαδικασίες. Μας επιτρέπει να πουλάμε περισσότερο, να είμαστε πιο ευέλικτοι, να κάνουμε την δουλειά μας πιο εύκολα και γρήγορα.

Πολλές εταιρίες στην Ελλάδα χρησιμοποιούν πλέον την φορητή τιμολόγηση. Σίγουρα έχετε δει κάποια στην γειτονιά σας. Είναι διαδεδομένη κυρίως σε διανομές γάλατος, προϊόντων ζύμης, παγωτών, ειδών Σουπερ Μαρκετ κ.α. Όταν μία εταιρία μάθει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, δεν γυρνάει πίσω σε χειρόγραφα παραστατικά.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι ο έλεγχος. Όταν ο όγκος των παραστατικών είναι μεγάλος, από αρκετούς εργαζομένους, είναι εύκολο να χαθεί ο λογιστικός έλεγχος. Με μία μηχανογραφημένη λύση μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουνε λάθη στους αποθηκευτικούς χώρους, στις τιμές και τα υπόλοιπα.

Είναι σημαντικό π.χ. όταν πηγαίνει οποιοσδήποτε οδηγός στον πελάτη να του δίνει την ίδια τιμή και να του λέει ποιο είναι το υπόλοιπο που οφείλει. Το τέλος της ημέρας το PDA βγάζει αυτόματα ποσοτική και ταμειακή εκκαθάριση. Έτσι ο οδηγός ξέρει πόσα χρήματα πρέπει να παραδώσει και πόσα εμπορεύματα πρέπει να επιστρέψει. Αν έχει επιστρέψει λιγότερα ή περισσότερα εμπορεύματα θα φανεί το λάθος και θα μπορέσει να διορθωθεί.

Αυτή είναι μία σύντομη περιγραφή των Πλεονεκτημάτων της φορητής τιμολόγησης επί αυτοκινήτου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε και τις υπόλοιπες σελίδες του website ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασύρματη Παραγγελιοληψία Επί Αυτοκινήτου με PDA

Ας δούμε την καθημερινή διαδικασία που ακολουθείται στην Φορητή Τιμολόγηση επί Αυτοκινήτου με PDA (Ασύρματη Παραγγελιοληψία):

 1. Ο οδηγός ξεκινάει έχοντας το φορτηγό του φορτωμένο με το εμπόρευμα και με ένα Δελτίο Αποστολής που περιγράφει το σύνολο του εμπορεύματος με το οποίο ξεκινάει.
 2. Όταν φτάσει στον προορισμό του, παίρνει την παραγγελία από τον πελάτη κα τα καταχωρεί στο PDA. Πηγαίνει στο φορτηγό, βάζει το PDA στην βάση και εκδίδει Δελτίο Αποστολής ή ΔΑ -Τιμολόγιο. Παίρνει το παραστατικό και τα πράγματα και τα παραδίδει στον πελάτη
 3. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται για να εκδώσει αποδείξεις είσπραξης και παραστατικά επιστροφών όπως π.χ. πιστωτικά τιμολόγια.
 4. Στο τέλος της ημέρας εκδίδει ένα δελτίο αυτόματης εκαθάρισης, το οποίο επιστρέφει λογιστικά στην αποθήκη τα εμπορεύματα που δεν έχουνε πουληθεί και βρίσκονται στο φορτηγό.
 5. Ο οδηγός παραδίδει στο λογιστήριο τα στελέχη από όλα τα παραστατικά που εκδόθηκαν και παραδίδει ταμείο. Εκεί γίνεται ο συγχρονισμός του PDA δηλαδή η αυτόματη εισαγωγή των παραστατικών στο εμπορικό πρόγραμμα της εταιρίας και η ενημέρωση για την επόμενη ημέρα. Ταυτόχρονα ο οδηγός συμπληρώνει το φορτηγό με τα εμπορεύματα που θα χρειαστεί.

Την επόμενη ημέρα ακολουθείτεαι ακριβώς η ίδια διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε τακτοποιημένα τα παραστατικά μας και την αποθήκη μας. Αυτοματοποιούμε τις διαδικασίες, δεν κάνουμε λάθη και γλιτώνουμε χρόνο.

Εξοπλισμός PDA και εκτυπωτές φορητής τιμολόγησης

Ας δούμε από κοντά τον εξοπλισμό που χρειαζόμαστε. Θα αρχίσουμε με τον φορητό υπολογιστή χειρός (PDA ή EDA) Ο φορητός υπολογιστής χειρός είναι μία συσκευή σαν αυτές που εμφανίζονται στην φωτογραφία. Έχουν windows mobile, barcode scanner και είναι rugged δηλαδή αντέχουν σε δύσκολη χρήση (νερό, σκόνη, πτώσεις).

Η αντοχή του πιστοποιείται με την βαθμίδα IP. Καλό θα είναι ο εξοπλισμός να είναι πιστοποιημένος για να διαφυλάξουμε την επένδυση μας στο χρόνο.

Μια καλή ερώτηση είναι τι γίνεται στην περίπτωση βλάβης; Υπάρχει πιστοποιημένο επισκευαστικό κέντρο; Πού στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη; Ποιος είναι ο μέσος χρόνος αναμονής της επισκευής;

Ανάλογα την χρήση του πρέπει το PDA να έχει δυνατότητα σύνδεσης με εκτυπωτή μέσω βάσης(cradle), Bluetooth ή WiFi.

Ο εκτυπωτής είναι κρουστικός (Dot-Matrix). Υπάρχουνε δύο κατηγορίες εκτυπωτών. Αυτοί που είναι σχεδιασμένοι για εργασία γραφείου και αυτοί που είναι σχεδιασμένοι για χρήση στο φορτηγό. Οι πρώτοι είναι οι απλοί εκτυπωτές που γνωρίζουμε. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει εκτυπωτές πιο στιβαρούς, κλειστούς εξωτερικά για να αποφεύγουν την σκόνη. Μερικά μοντέλα δέχονται μπαταρία για να εκτυπώνουν και χωρίς την χρήση της μπαταρίας του φορτηγού.

Προτού προμηθευτείτε τον εξοπλισμό, καλό είναι να γίνει μία καλή ανάλυση των παρόντων και μελλοντικών αναγκών της εταιρίας σας. Σκεφτείτε την αγορά αυτήν ως μία επένδυση για τα επόμενα 3 έως 7 χρόνια.

Ποιοι είναι οι τρόποι τιμολόγησης επί αυτοκινήτου;

Πολλοί αναρωτιούνται ποιες είναι οι επιλογές που έχουν για την τιμολόγηση προϊόντων στο φορτηγό. Ας δούμε λοιπόν σύντομα ποιές είναι οι λύσεις που υπάρχουν και ποια τα βασικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.

Προτιμολογημένα παραστατικά

Τα παραστατικά εκδίδονται στο λογιστήριο και μεταφέρονται στο φορτηγό. Όταν έχουμε προτιμολογημένα παραστατικά δεν έχουμε την δυνατότητα να πουλήσουμε ή να προωθήσουμε αυτό που θέλουμε παρά μόνο να δώσουμε αυτό που έχει ήδη παραγγείλει ο πελάτης. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα παραστατικά εκδίδονται από το τμήμα τιμολόγησης και συνεπώς δεν υπάρχουν πολλά λάθη, υπάρχει κεντρική διαχείριση παραστατικών, εμπορικών πολιτικών και υπολοίπων.

Χειρόγραφα παραστατικά στο φορτηγό.

Ο οδηγός εκδίδει χειρόγραφα παραστατικά. Αυτή η μέθοδος είναι βολική για να ξεκινήσει κάποιος ειδικά αν ο οδηγός είναι και ο ιδιοκτήτης. Τα μειονεκτήματα είναι τα αυξημένα λάθη, η δύσκολη τήρηση εμπορικών πολιτικών, παραστατικών και υπολοίπων πελατών.

Μηχανογραφημένη Φορητή τιμολόγηση

Με Laptop και ΕΑΦΔΣΣ

Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε έναν φορητό υπολογιστή στο φορτηγό ο οποίος εκδίδει τα παραστατικά μέσω ΕΑΦΔΣΣ. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε μεγάλη ευελιξία αλλά πιθανόν δυσκολία στην χρήση από τον οδηγό ο οποίος μπορεί να μπερδευτεί και να χάνει χρόνο. Ο εξοπλισμός τείνει να χαλάει συχνά γιατί δεν είναι φτιαγμένος για χρήση στο δρόμο.

Με PDA ή EDA

Τα PDA ή EDA είναι μικροί υπολογιστές χειρός. Μοιάζουν με κινητά τηλέφωνα αλλά, είναι πιο μεγάλα και στιβαρά. Αντέχουν σε πτώσεις, νερό και σκόνη. Με την χρήση της κατάλληλης εφαρμογής, ενημερώνονται από το εμπορικό πρόγραμμα (ή ERP) με τα στοιχεία των πελατών και των προϊόντων και εκδίδουν παραστατικά. Τα πλεονεκτήματα είναι η απλή χρήση για τον οδηγό. Η αποφυγή λαθών. Η αυτόματη ενημέρωση του Εμπορικού προγράμματος με τα παραστατικά που εκδόθηκαν. Το μειονέκτημα είναι το κόστος της αρχικής εγκατάστασης.

Με κριτήριο τις ανάγκες σας επιλέξτε το καταλληλότερο τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης σας. Η Φορητή τιμολόγηση με PDA είναι η πιο επαγγελματική λύση και μας δίνει πολλές νέες δυνατότητες στην λειτουργία της επιχείρησης μας.

Δυνατότητες Εφαρμογής Φορητής Τιμολόγησης με PDA

Το λογισμικό των PDA μπορεί να μας δώσει πολλές δυνατότητες που δεν είχαμε πριν. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές παρακάτω:

 1. Απλότητα στην Χρήση. Αυτή είναι η πιο σημαντική ιδιότητα μίας εφαρμογής τιμολόγησης επί αυτοκινήτου. Η εφαρμογή πρέπει να είναι γρήγορη, άμεση στην χρήση, απλή και λακωνική. Οι χρήστες τείνουν να μπερδεύονται και να καθυστερούνε όταν υπάρχουν πολύπλοκα μενού και πολλές άχρηστες επιλογές. Πρέπει να είναι τόσο απλό που οποιοσδήποτε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει μετά από μια σύντομη επίδειξη.
 2. Ιχνηλασιμότητα. Το PDA μπορεί να καταγράφει με το Barcode, τα lot από τα προϊόντα που πωλούνται. Τα δεδομένα αυτά αποθηκεύονται σε μία βάση δεδομένων για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση.
 3. Υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής δρομολογίων ημέρας στο φορητό τερματικό. Δηλαδή συγκεκριμένης σειράς επίσκεψης πελατών βάση της τοποθεσίας τους.
 4. Μπορούν να φορτωθούν χάρτες και το PDA να λειτουργήσει ως πλοηγός GPS. Μερικές εφαρμογές εμφανίζουν το δρομολόγιο του φορτηγού στο χάρτη.
 5. Τριγωνικές Πωλήσεις για λογαριασμό τρίτων.
 6. Εμφάνιση των προηγούμενων κινήσεων του πελάτη.
 7. Αναλυτική εκκαθάριση ταμειακή και ποσοτική
 8. Έκδοση Συγκεντρωτικού Δελτίου Αποστολής και Συγκεντρωτικού Δελτίου Παραλαβής
 9. Δυνατότητα έκδοσης πολλαπλών παραστατικών πωλήσεων, δελτίων αποστολής, παραλαβής, εισπράξεων μετρητών.
 10. Καταχώριση παραγγελίας πελάτη.

Οι δυνατότητες είναι στην πραγματικότητα αναρίθμητες. Εξαρτώνται από τις συγκεκριμένες ανάγκες τις κάθε επιχείρησης και την ικανότητα των προγραμματιστών να τις υλοποιήσουν σε μία εφαρμογή.

Εγκατάσταση Φορητής τιμολόγησης με PDA

Σε τούτο το σημείο θα αναφέρουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που θέλει να εγκαταστήσει σύστημα τιμολόγησης επί αυτοκινήτου. Διαβάζοντας το θα είναι πιο ξεκάθαρο ποια είναι η διαδικασία και τι χρειάζεται. Τα βήματα λοιπόν, είναι τα παρακάτω:

Απευθυνόμαστε σε ειδικό επαγγελματία

Συζητάμε τις ανάγκες μας με κάποιον επαγγελματία ο οποίος μπορεί να μας καθοδηγήσει σωστά, ούτως ώστε να μην πετάξουμε άσκοπα τα χρήματά μας σε μία λανθασμένη αγορά συσκευής.

Αγοράζουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ο εξοπλισμός αποτελείται από τον φορητό υπολογιστή χειρός (PDA), τον εκτυπωτή και την βάση επικοινωνίας PDA – υπολογιστή.

Ο φορητός υπολογιστής είναι μία συσκευή σαν αυτές που εμφανίζονται στην φωτογραφία. Έχουν windows mobile, barcode scanner και είναι rugged δηλαδή αντέχουν σε δύσκολη χρήση (νερό, σκόνη, πτώσεις). Καλό είναι η συσκευή μας να έχει την τελευταία έκδοση των windows mobile και να είναι πιστοποιημένο για την αντοχή του. Έτσι θα διαφυλάξουμε την επένδυση μας στο χρόνο. Ο εκτυπωτής είναι κρουστικός (Dot-Matrix).

Γνωστοποιούμε τις σειρές στην εφορία

Συζητάμε με τον λογιστή μας για τις απαραίτητες ενέργειες. Θα ανοιχτεί καινούρια σειρά και να δηλωθούν οι τύποι των παραστατικών στην εφορία. Τα έντυπα είτε θα τρυπηθούν είτε η εταιρία θα πάρει απαλλαγή θεώρησης

Δοκιμάζουμε την εφαρμογή τιμολόγησης επί αυτοκινήτου

Εκτυπώνουμε παραστατικά, βλέπουμε ότι η εφαρμογή λειτουργεί ομαλά με βάση τις ανάγκες μας και τον εξοπλισμό μας. Ελέγχουμε την επικοινωνία της εφαρμογής με το εμπορικό μας πρόγραμμα ή ERP. Πλέον είμαστε έτοιμοι για να βγούμε δρομολόγιο και να πουλήσουμε. Μην ξεχνάτε να συντηρείτε τακτικά τον εξοπλισμό σας.

Ιχνηλασιμότητα

Σε αυτό το μέρος θα δούμε με συντομία τι είναι η Ιχνηλασιμότητα και ποια η σχέση της με την φορητή τιμολόγηση επί αυτοκινήτου. Τι είναι λοιπόν η Ιχνηλασιμότητα; Είναι η δυνατότητα, να ξέρουμε ποιο προϊόν ή ποια παρτίδα έχουμε δώσει σε κάθε πελάτη μας.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι στα φάρμακα υπάρχει ένας αριθμός παρτίδας ή LOT Number. Ο αριθμός αυτός δηλώνει την ημερομηνία παραγωγής και την συγκεκριμένη παρτίδα ή ομάδα προϊόντων. Για να κατασκευαστεί ένα προϊόν είτε φάρμακο, είτε καλλυντικό είτε φαγώσιμο, χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά, από διαφορετικούς προμηθευτές και από διαφορετικά μηχανήματα. Όταν ομαδοποιούμε τα προϊόντα σε παρτίδες, ξέρουμε το συγκεκριμένο προϊόν από ποια πρώτα υλικά δημιουργήθηκε, από ποιους προμηθευτές και από ποια μηχανήματα πέρασαν.

Συνεπώς αν κάποιο προϊόν μας βγει ποιοτικά ανώτερο ή κατώτερο από όλα τα άλλα, θα μπορούμε να εντοπίσουμε ποιο είναι το διαφορετικό συστατικό από τα άλλα. Αυτή είναι μία πληροφορία χρήσιμη σε κάθε μονάδα παραγωγής. Βοηθάει να βελτιωθεί το προϊόν και να αντιμετωπιστούν κρίσιμες καταστάσεις. Αν π.χ. ένας προμηθευτής φέρει χαλασμένες πρώτες ύλες, το εργοστάσιο θα εντοπίσει τα προβληματικά προϊόντα και θα τα καταστρέψει.

Ποια η σχέση Ιχνηλασιμότητας και φορητής τιμολόγησης επί αυτοκινήτου; Λοιπόν, πολύ απλά, με την φορητή τιμολόγηση, μπορούμε να καταγράφουμε ποιες παρτίδες δώσαμε σε κάθε πελάτη. Συνεπώς αν κάποιος πελάτης κάνει παράπονα για το προϊόν, ή συμβεί κάτι άλλο, θα γνωρίζουμε ποια παρτίδα του δώσαμε. Μπορεί αυτό να γίνει με χειρόγραφα παραστατικά; Ναι. Το πρόβλημα όμως είναι ο όγκος των δεδομένων και η ταξινόμηση τους.

Με το PDA, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί το barcode scanner, κατά την τιμολόγηση και να διαβάζει τον αριθμό παρτίδας, ο οποίος θα εκτυπώνεται στο παραστατικό. Στη συνέχεια όταν επιστρέφει το PDA στην εταιρία, τότε τα δεδομένα αυτά θα καταχωρούνται σε μία βάση δεδομένων, απ’ όπου μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες και αναφορές.

Βαθμονόμηση IP

Συχνά βλέπουμε σε ηλεκτρονικές συσκευές και κυρίως σε PDA μία βαθμονόμηση (IP Rating) π.χ. IP 67, ή IP 45 κλπ. Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει και αν πρέπει να το λάβουν υπόψη όταν επιλέγουν εξοπλισμό.

Τι σημαίνει λοιπόν το IP Rating; Με απλά λόγια είναι μία βαθμολογία της αντοχής της συσκευής. Ο πρώτος αριθμός δηλώνει την αντοχή στην σκόνη και ο δεύτερος αριθμός την αντοχή στο νερό.

Προστασία ηλεκτρονικών κυκλωμάτων απέναντι σε στερεά ξένα υλικά (πρώτο ψηφίο):

 • 0: Καμία προστασία κατά ξένων αντικειμένων
 • 1: Προστασία κατά μελών του ανθρώπινου σώματος αλλά όχι μικρότερων αντικειμένων (έως 50χιλιοστά)
 • 2: Προστασία κατά δακτύλων και μικρότερων αντικειμένων (έως 12,5 χιλιοστά)
 • 3: Προστασία από εργαλεία, χονδρά καλώδια κλπ (έως 2,5 χιλιοστά)
 • 4: Προστασία από τις περισσότερες βίδες, καλώδια κλπ (έως 1 χιλιοστό)
 • 5: Προστασία από σκόνη. Η εισαγωγή σκόνης δεν αποφεύγεται τελείως αλλά δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία των ηλεκτρικών και ζωτικών εξαρτημάτων του εξοπλισμού. Πλήρης προστασία από επαφή με κάθε είδους ξένα αντικείμενα.
 • 6: Πλήρης προστασία από σκόνη και κάθε είδους ξένα αντικείμενα.

Προστασία ηλεκτρονικών κυκλωμάτων απέναντι σε υγρά ξένα υλικά (δεύτερο ψηφίο):

 • 0: Καμία προστασία
 • 1: Προστασία κατά σταγόνων νερού, όταν έρχονται σε γωνιά κάθετη της θήκης του εξοπλισμού. Δοκιμή με 1ml βροχής το λεπτό για 10 λεπτά
 • 2: Προστασία κατά σταγόνων νερού, όταν έρχονται σε απόκλιση 15μοιρών από την κάθετη γωνία της θήκης του εξοπλισμού. Δοκιμή με 3ml βροχής το λεπτό για 10 λεπτά
 • 3: Προστασία κατά ψεκασμού νερού, όταν έρχεται σε απόκλιση 60μοιρών από την κάθετη γωνία της θήκης του εξοπλισμού. Δοκιμή με 0,7 λίτρα το λεπτό για 5 λεπτά.
 • 4: Πτώση νερού κατά της θήκης από οποιαδήποτε γωνία. Δοκιμή με 10 λίτρα το λεπτό για 5 λεπτά.
 • 5: Προστασία κατά τρεχούμενου νερού από στόμιο έως 6,5χιλιοστών από οποιαδήποτε γωνία. Δοκιμή με 12,5 λίτρα το λεπτό για 3 λεπτά.
 • 6: Προστασία κατά μικρών πιδάκων τρεχούμενου νερού με στόμιο έως 12,5χιλιοστών από οποιαδήποτε γωνία. Δοκιμή με 100 λίτρα το λεπτό για 3 λεπτά.
 • 7: Καμία διαρροή στο εσωτερικό κατά της βύθισης σε νερό βάθους έως 1 μέτρο. Δοκιμή με βύθιση στο νερό σε βάθος 1 μέτρο για 30 λεπτά.
 • 8: Βύθιση στο νερό σε βάθος μεγαλύτερο του 1 μέτρου. Το μέγιστο ύψος βύθισης θα πρέπει να αναφέρεται από τον κατασκευαστή. Η προστασία υπονοεί είτε την πλήρη αδιαβροχοποίηση, είτε την είσοδο νερού με τρόπο που δεν επηρεάζει τα ευαίσθητα μέρη. Δοκιμή με συνεχόμενη βύθιση στο νερό σε βάθος που ορίζει ο κατασκευαστής.

Μερικοί κατασκευαστές θα αναφέρουν και κάποια προστασία από πτώσεις. Π.χ. 100 πτώσεις από 1 μέτρο. Καλό είναι οι ισχυρισμοί του κατασκευαστή να πιστοποιούνται από IP Rating, αλλιώς είναι απλά ισχυρισμοί. Όσο πιο θωρακισμένη είναι η συσκευή μας, τόσο πιο ανθεκτική είναι στο χρόνο και στην καθημερινή χρήση. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε την επένδυση μας και τις πωλήσεις μας.

Προηγούμενο άρθροMitsubishi Lancer Sportback: Καλύτερο από ποτέ
Επόμενο άρθροΗ πολλή TV βλάπτει σφόδρα τις σχολικές επιδόσεις
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας