Το 95% των πελατών του Ripple δεν προέρχεται από τις ΗΠΑ

Το 95% των πελατών του Ripple δεν προέρχεται από τις ΗΠΑ

Καθώς το Ripple ετοιμάζεται να μεταφέρει τα κεντρικά του γραφεία εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αποδεικνύεται ότι μόνο το 5% των πελατών της εταιρείας προέρχεται από την χώρα στην οποία εδρεύει, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας.

Στις 2 Δεκεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ripple, ο Brad Garlinghouse σε μία συνέντευξη του στη δημοσιογράφο του CNN, την Julia Chatterley εξήγησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών, εξαιτίας των παραλογών κανονισμών που έχει θεσπίσει οι ΗΠΑ, και δεν του επιτρέπουν να λειτουργήσει ομαλά, όπως οποιαδήποτε άλλη τοπική επιχειρηματική οντότητα.

Σύμφωνα με τον Garlinghouse, το 95% των πελατών της εταιρείας, που έχει ως έδρα το Σαν Φρανσίσκο, βρίσκονται στο εξωτερικό. Ισχυρίστηκε ότι οι υπηρεσίες του Ripple δεν είναι τόσο δημοφιλείς στις Η.Π.Α. λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας των κανονιστικών ρυθμίσεων γύρω από το συνεργάτη του, το κρυπτονόμισμα XRP.

Ο Garlinghouse σημείωσε ότι η αμερικανική αρμόδια αρχή (SEC) αναγνώρισε άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin (BTC) και το Ether (ETH) ως ασφαλείς μη χρεόγραφα πριν από χρόνια. Ωστόσο, το XRP, το τρίτο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα παγκοσμίως σε κεφαλαιοποίηση στην αγορά, δεν έχει λάβει ακόμα αυτόν τον τεχνικό προσδιορισμό ώστε να λειτουργεί κανονικά, όπως οι υπόλοιποι ομόλογοι του σε τούτο κράτος.

Σύμφωνα με τον Garlinghouse, το Ripple βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο και αντιμετωπίζει διαρκώς προβλήματα, διότι οι Αμερικανοί πελάτες ανησυχούν για το κανονιστικό πλαίσιο που σχετίζεται με το XRP της Ripple. Με λίγα λόγια κανένας πελάτης δεν θέλει να επενδύσει σε ένα άυλο περιουσιακό στοιχείο που το περικλείει μία προφανή αβεβαιότητα, και ενδεχομένως να χάσει τα χρήματα του.

Ωστόσο, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, εκτιμώ ότι η στάση της SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) είναι απόλυτα λογική, αφού θέλει πρωτίστως να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας του από οποιαδήποτε ανευθυνότητα των εταιρειών που προσφέρουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ειδάλλως, αν δινόταν τόσο εύκολα η έγκριση χωρίς να γινόντουσαν οι απαραίτητοι εξονυχιστικοί έλεγχοι, ενδεχομένως θα υπήρχαν παραλείψεις που θα ήταν εις βάρος των επενδυτών και των καταναλωτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας