ΑρχικήΑπόψειςΤο AI βοηθά τους επενδυτές να αναπτύσσουν επιτυχημένες στρατηγικές

Το AI βοηθά τους επενδυτές να αναπτύσσουν επιτυχημένες στρατηγικές

Το AI βοηθά τους επενδυτές να αναπτύσσουν επιτυχημένες στρατηγικές.

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τη ζωή μας με αμέτρητους τρόπους – υπάρχουν περισσότερα smartphones και άλλες κινητές συσκευές που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε Ευρωπαϊκές χώρες και βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο να βλέπουμε αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς στους δρόμους και στους αυτοκινητόδρομους . Καθώς ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται, είναι επίσης έτοιμος να πραγματοποιήσει ριζικές αλλαγές σχεδόν σε όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων – ειδικά στην επένδυση.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι επενδυτικές τράπεζες χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη για την αυτοματοποίηση εργασιών όπως η διεκπεραίωση αξιώσεων και η επικύρωση των συμβάσεων. Οι επενδυτές που κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο η AI θα αναμορφώσει και θα μεταμορφώσει το επενδυτικό τοπίο, μπορεί να εκμεταλλευτούν αυτή την τάση και να τη χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Η Bank of America εκτιμά ότι η παγκόσμια ρομποτική και η βιομηχανία της AI θα αυξήσουν τα συνολικά κέρδη τους στα 153 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, με 70 δισεκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από την ανάπτυξη του AI.

Ακολουθούν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η AI αλλάζει ήδη τον επενδυτικό κόσμο και τι μπορούν να αναμένουν οι επενδυτές στο μέλλον.

Το AI στον σημερινό επενδυτικό κόσμο.

Παρόλο που φαίνονται απλοϊκά τα τρέχοντα πρότυπα της AI, το μεγαλύτερο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η AI επιτρέπει αλλαγές στην επένδυση είναι η άνοδος των ρομποτικών συμβούλων. Αρχικά είχε ιδρυθεί το 2008 ως μέσο για την παροχή ισορροπίας στα περιουσιακά στοιχεία των επενδυτών μέσα στα κεφάλαια που προορίζονταν για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, πλέον οι robo σύμβουλοι χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη εκτέλεσης των βασικών λειτουργιών ενός οικονομικού συμβούλου και επιτρέπουν την παθητική επένδυση σε διάφορα επίπεδα τιμών.

Καθώς το AI θα ωριμάζει, θα αρχίσει να κινείται σε ενεργητική επένδυση λόγω της φθηνότερης υπολογιστικής ισχύος και των προόδων στο λογισμικό, το Hardware και την αποθήκευση δεδομένων. Είναι εφικτό να χρησιμοποιείτε την τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό προγνωστικών αναλύσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία και την αξιολόγηση κερδοφόρων στρατηγικών.

Τέλος, η ίδια η χρηματιστηριακή αγορά και οι εταιρείες σε αυτήν επηρεάζονται τώρα από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της ΑΕ. Οι αξιοσέβαστοι επενδυτές που κατανοούν τον αντίκτυπο του AI δεν θα έχουν απλά επενδυτικό όφελος, αλλά θα τους ανοίξει διάπλατα τις πόρτες σε ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εταιρείες όπως η AMD και η Nvidia, οι οποίες παράγουν επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται για την AI, είναι δύο εταιρείες με το μεγαλύτερο αποθεματικό επενδυτικό κεφάλαιο για τοποθεσίες κοινωνικών επενδύσεων. Άλλες εταιρείες που εφαρμόζουν ισχυρά παιχνίδια AI περιλαμβάνουν τα Salesforce, Google, Microsoft, Amazon, Facebook, PayPal και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Στην πραγματικότητα, τα 10 από τα 15 κορυφαία αποθεματικά κεφάλαια επενδύσεων για κοινωνικές επενδύσεις έχουν σημαντικό μερίδιο στο μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, όπως η AAPL, TSLA, FB, AMZN, NFLX, AMD, BABA, GOOG, NVDA και MSFT.

Πολλές κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας είναι επίσης βαθιά αφοσιωμένες στην ανάπτυξη του AI, που συχνά αγοράζουν νεοσύστατες εταιρείες για να τροφοδοτούν τα δικά τους έργα. Το Twitter απέκτησε μία νεοφυής επιχείρηση που ονομάζεται Whetlab για να επιταχύνει τις προσπάθειές της για να κατανοήσει πώς, πότε και πού οι χρήστες τιτιβίζαν στην πλατφόρμα της, ενώ η Google απέκτησε το DeepMind το 2014 για να ενισχύσει τις δικές της δραστηριότητες AI.

Πώς θα αλλάξει το AI τις επενδύσεις τα επόμενα 5 χρόνια.

Στον πυρήνα της, η επένδυση αφορά τον εντοπισμό πληροφοριών για να εκμεταλλευτούν τις ανεπάρκειες της αγοράς. Ιστορικά, οι πληροφορίες αυτές συλλέχθηκαν από παραδοσιακές πηγές: ειδησεογραφικά πρακτορεία, εταιρικές καταχωρίσεις ευρεσιτεχνιών, εμπειρία κ.λπ. Οι τεχνολογικές εξελίξεις επέτρεψαν την ικανότητα καταγραφής και κατανόησης μεγάλων όγκων πολύπλοκων και μη τυποποιημένων τύπων δεδομένων που μας περιβάλλουν σε καθημερινή βάση, ως δεδομένα θέσης από εφαρμογές κινητού τηλεφώνου και περιεχόμενο κοινωνικών μέσων.

Βέβαια το κυριότερο ερώτημα είναι πώς θα χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη με αρτιότητα και μάλιστα αποδοτικά. Μια εφαρμογή είναι η δυνατότητα χρήσης συστημάτων AI για τη μείωση της πολυπλοκότητας εναλλακτικών δεδομένων, όπως δορυφορικές εικόνες ή περιεχόμενο σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Ακολουθούν δύο παραδείγματα:

  1. Τα μοντέλα υπολογιστικής όρασης μπορούν να μετατρέψουν τις δορυφορικές εικόνες των χώρων στάθμευσης των καταστημάτων λιανικής σε εκτιμήσεις εσόδων. Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα που βασίζονται σε AI για να βελτιώσουν τις αποφάσεις εσόδων και των λειτουργικών αποφάσεων, όπως και οι επενδυτές.
  2. Το AI μπορεί να αναλύσει δεδομένα από πλατφόρμες κοινωνικής επένδυσης. Σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, ανταλλάσσονται περισσότερα από 150.000 μηνύματα μεταξύ χρηστών σε ιστότοπους κοινωνικής επένδυσης. Ορισμένα θέματα συζήτησης είναι ορατά σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους μέσω οικονομικών ειδησεογραφικών υπηρεσιών και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα μοντέλα επεξεργασίας φυσικής γλώσσας λαμβάνουν ακολουθίες μηνυμάτων που ανταλλάσσονται σε ιστότοπους κοινωνικών επενδύσεων και παράγουν μια αξία που αντιπροσωπεύει τη διάθεση ή το συναίσθημα του εμπόρου.

Το AI μπορεί να μετατρέψει τα εξαιρετικά περίπλοκα δεδομένα σε είδη μετρήσεων που οι επενδυτές χρησιμοποιούν άνετα κατά παράδοση , γεγονός που παρέχει στους περισσότερους εμπόρους πρόσβαση στο πληροφοριακό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα προηγμένα αναλυτικά στοιχεία. Αυτό το είδος σύνθετης ανάλυσης είναι ιστορικά διαθέσιμο μόνο σε μεγάλα ιδρύματα, αλλά η άνοδος της τεχνολογίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και η αύξηση της δυναμικότητας επεξεργασίας θέτει αυτό το είδος ανάλυσης στα χέρια μιας ευρύτερης σειράς δυνητικών επενδυτών.

Εξελισσόμενη διαχείριση πλούτου.

Το AI και η μηχανική μάθηση ήρθαν εδώ για να μείνουν, και αναμφισβήτητα θα αντικαταστήσουν τους ρόλους πολλών παραδοσιακών αναλυτών επενδύσεων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η AI ξεπερνά τους ανθρώπινους αναλυτές και μπορεί να προσαρμοστεί στις ραγδαία μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς σε οποιαδήποτε στιγμές. Ωστόσο, η AI παρουσιάζει επίσης νέες ευκαιρίες για τους επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα να ευδοκιμήσουν, κάτι που δεν ήταν τόσο εύκολο μέχρι πρότινος.

Οι επενδυτές που αγκαλιάζουν το AI και μαθαίνουν πώς να το ενσωματώσουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων βρίσκονται σε καλύτερη θέση από τους συναδέλφους τους για να επιτύχουν σε αυτό το νέο επενδυτικό τοπίο. Ένας μεγάλος αριθμός κεφαλαίων είναι ήδη σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένος και η χρήση προηγμένης τεχνολογίας αιχμής θα πρέπει να συνεχιστεί σε αυτά τα συστήματα. Παρόλα αυτά, προβλέπω ένα μέλλον στο οποίο οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που επιθυμούν να παραμείνουν ενεργοί στην επενδυτική διαδικασία θα είναι σε θέση να ενισχύσουν τη λήψη αποφάσεων με νέα εργαλεία και αναλύσεις που βασίζονται στο AI.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσει να ευδοκιμεί και θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι ιδιώτες επενδυτές δημιουργούν και αυξάνουν τον πλούτο τους. Όσοι παραμένουν στο προσκήνιο αυτών των επαναστατικών τεχνολογιών είναι τοποθετημένοι για να επωφεληθούν από ένα ευρύ φάσμα νέων ευκαιριών που οδηγούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166