ΑρχικήΕφαρμογέςΤο Instagram βελτιώνει την εφαρμογή του για αργές συνδέσεις στο διαδίκτυο

Το Instagram βελτιώνει την εφαρμογή του για αργές συνδέσεις στο διαδίκτυο

Το Instagram βελτιώνει την εφαρμογή του για αργές συνδέσεις στο διαδίκτυο.

Ένα ζήτημα που αντιμετωπίζει το Instagram καθώς συνεχίζει να προσπαθεί να επεκτείνει το userbase του είναι πώς να προσεγγίσει ανθρώπους που βρίσκονται σε μέρη του κόσμου με κακή ποιότητα σύνδεσης του διαδικτύου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία που ανήκει στο Facebook έχει μετατραπεί σε μια ομάδα μηχανικών με έδρα τη Νέα Υόρκη για να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της εφαρμογής της για καλύτερη συμβατότητα με περιβάλλοντα δικτύου που δεν περιλαμβάνουν καθολική πρόσβαση υψηλής ταχύτητας.

Ένα βασικό ζήτημα με τα συστήματα κατασκευής που βελτιώνουν την απόδοση είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τις ομάδες μηχανικών λογισμικού να δουν πότε οι χρήστες αποσυνδέονται από μία εφαρμογή. Η Lola Priego, μηχανικός της ομάδας στη Νέα Υόρκη που είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της απόδοσης στην εφαρμογή Instagram, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι οι άνθρωποι θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή εάν δεν έχει καλή απόδοση, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να πεις πότε αυτά τα θέματα επιδόσεων επηρεάζουν την εμπειρία του χρήστη.

“Η απόδοση είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με μετρήσεις”, δήλωσε η Priego. “Εάν η απόδοση της εφαρμογής δεν είναι καλή, προφανώς δεν θα την χρησιμοποιήσει το ενδιαφερόμενο άτομο.”

Ενώ οι χρήστες σε αγορές όπως οι ΗΠΑ έχουν συχνά ισχυρές συνδέσεις διαδικτύου και τηλέφωνα υψηλής επεξεργαστικής ισχύς με πρόσφατες εκδόσεις των αντίστοιχων λειτουργικών συστημάτων τους, αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα σε άλλες χώρες. Τα είδη πρακτικών που λειτουργούν ικανοποιητικά στο instagram για την τοπική αγορά των ΗΠΑ δεν μεταφράζεται το ίδιο και πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας.

Η Priego και η ομάδα της ανέπτυξαν ένα σύστημα που επιτρέπει στην εφαρμογή του Instagram να προωθήσει το περιεχόμενο ενώ βρίσκεται σε κακή σύνδεση του διαδικτύου, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βλέπουν φωτογραφίες από τους φίλους τους που έχουν μεταφορτωθεί στο κοινωνικό δίκτυο από την τελευταία φορά που έκλεισαν την εφαρμογή.

Το σύστημα λειτουργεί προσπαθώντας να προβλέψει πότε οι άνθρωποι θα ανοίξουν εκ νέου την εφαρμογή και στη συνέχεια να ανακτήσουν τα τελευταία δεδομένα εγκαίρως για για να δουν το πιο ενημερωμένο περιεχόμενο – υλικό. Με αυτόν τον τρόπο, αν δεν μπορούν να συνδεθούν σε ένα γρήγορο δίκτυο στο ίντερνετ (ή στα δίκτυα που βρίσκονται στα όρια του εύρους ζώνης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν), εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα λήψης επικαιροποιημένων εικόνων.

Εκτός από αυτό το σύστημα, ένα άλλο τμήμα της ομάδας βελτίωσης των επιδόσεων ανέπτυξε ένα σύστημα για την εφαρμογή Instagram Android που διευκολύνει τους προγραμματιστές να χωρίζουν κάθε λειτουργία μέσα στην εφαρμογή σε διαφορετικές ενότητες οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να φορτωθούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Αυτό βοηθά στη βελτίωση μιας βασικής μέτρησης του χρόνου εκκίνησης.

Προηγουμένως, η εφαρμογή Android της Instagram είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά που βασίζονταν μεταξύ τους για να προχωρήσουν, κάτι που η εταιρεία προσπαθεί να καταργήσει, σύμφωνα με την Julian Krzeminski, ανώτερο μηχανικό λογισμικού στην εταιρεία. Τώρα πλέον, τα διαφορετικά στοιχεία της εφαρμογής αποσυνδέονται το ένα από το άλλο για αρτιότερη λειτουργία.

Επειδή η εφαρμογή δεν χρειάζεται να φορτώνει όλα τα στοιχεία της ταυτόχρονα, είναι πιθανό οι χρήστες να ξεκινήσουν την περιήγηση στο Instagram γρηγορότερα, ενώ το σύστημα χρησιμοποιεί ένα είδος έξυπνης φόρτωσης για να τραβήξει πρόσθετα στοιχεία που έχουν νόημα για τον εκάστοτε χρήστη. Αν υποθέσουμε ότι όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο, οι άνθρωποι θα πρέπει να βλέπουν πραγματικά βελτιωμένες επιδόσεις.

Το Instagram διέθεσε ελεύθερα προς το κοινό τα εργαλεία του για την έξυπνη φόρτωση, πράγμα που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές της Java που γράφουν εφαρμογές Android μπορούν να αρχίσουν να τα λειτουργούν για να βελτιστοποιούν την απόδοση των εφαρμογών τους που σχετίζονται με το Instagram. Αυτά τα εργαλεία δεν είναι απαραίτητα χρήσιμα για κάθε προγραμματιστή, δεδομένου ότι απαιτούν ένα ορισμένο βαθμό τεχνικής ικανότητας και κατανόησης του τρόπου λειτουργίας του Android, αλλά απευθύνονται κυρίως για εταιρείες που προσπαθούν να επεκτείνουν την εμβέλειά τους ή να βελτιώσουν την απόδοση των εφαρμογών τους, κάτι που θα μπορούσε να το καταστήσει ως κοινό όφελος και για τις δύο πλευρές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166