Το AI μπορεί να καταστεί υπερόπλο κατά του καρκίνου, λέει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

Το AI μπορεί να καταστεί υπερόπλο κατά του καρκίνου, λέει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

Το AI μπορεί να καταστεί υπερόπλο κατά του καρκίνου, λέει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει τη ζωή μας σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, αλλά η υγειονομική περίθαλψη είναι ίσως από τις σημαντικότερες πτυχές αυτού του ζητήματος. Παρά την πρόοδο στην ανίχνευση και τη θεραπεία του καρκίνου, χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από αυτήντην κακή νόσο, κάτι που μπορεί να αλλάξει κατά τα επόμενα έτη.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, η Τερέζα Μέι πρόκειται να πραγματοποιήσει μια ομιλία στο Macclesfield, λέει το BBC , και σε αυτήν την ομιλία θα τονίσει τη σημασία του AI στη μάχη κατά του καρκίνου.

Μιλώντας στο Macclesfield, η κ. May αναμένεται να πει σύμφωνα με εσωτερικές πηγές της κυβέρνησης πως: «Η καθυστερημένη διάγνωση κάποιων ασθενειών είναι μία από τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτων που μπορούν να αποφευχθούν και η ανάπτυξη έξυπνων τεχνολογιών για την ανάλυση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων με ταχύτατους ρυθμούς και με μεγαλύτερη ακρίβεια από ότι τα ανθρώπινα όντα ανοίγουν ένα εντελώς νέο πεδίο στην ιατρική έρευνα.

Το υποπροϊόν αυτής της νέας τεχνολογίας και η χρήση του για την καταπολέμηση του καρκίνου είναι γεγονός πως θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας για άτομο με υψηλή εξειδίκευση σε εκλεπτυσμένους τομείς.

Ωστόσο, αυτή η εκδοχή του σεναρίου στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο εύκολη. Πρέπει να δημιουργηθεί κατάλληλη υποδομή και να διασφαλιστεί ότι υπάρχει πραγματική διάκριση μεταξύ του εφικτού και του ανέφικτου. Επίσης, τα δεδομένα των ασθενών πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να παραμείνουν μυστικά και να μην διαρρεύσουν στο διαδίκτυο για κακόβουλη χρήση.

«Η Τερέζα Μέι θα χρησιμοποιήσει επίσης την ομιλία της για να ανακοινώσει έναν νέο στόχο που θα επικεντρώνεται στην υγεία των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου», κατέληξε να λέει το BBC.

Βέβαια δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως τέτοιου είδους ενέργειες, εφόσον στεφθούν με επιτυχία, τότε στην πραγματικότητα θα είναι όφελος για ολόκληρο τον πλανήτη, αφού πολύ πιθανό αυτά στα συστήματα και οι τεχνολογίες να μεταδοθούν και σε άλλες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας