Κυκλοφόρησε το WordPress 5.0 Bebo με προεπιλεγμένο επεξεργαστή το Gutenberg

Κυκλοφόρησε το WordPress 5.0 Bebo με προεπιλεγμένο επεξεργαστή το Gutenberg

Το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που χρησιμοποιείται σχεδόν από το 30% των ιστότοπων στο διαδίκτυο. Η τελευταία έκδοση WordPress 5.0 φέρει την κωδική ονομασία Bebo προς τιμήν του Κουβανέζου μουσικού της τζαζ, Bebo Valdés.

Όσοι από σας επιθυμείτε να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση του WordPress μπορείτε να το πράξετε απευθείας μέσα από τον πίνακα ελέγχου, η οποία είναι διαθέσιμη σε 37 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων της Ελληνικής γλώσσας.

Από την άλλη πλευρά, το WordPress ισχυρίζεται πως με το Gutenberg, θα υπάρξει ένας νέος πιο αποτελεσματικός τρόπος επεξεργασίας του περιεχομένου για το ευρύ κοινό που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή για τη διεπαφή επεξεργασίας που έχει παραμείνει σταθερή εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Βέβαια, επειδή προσωπικά χρησιμοποίησα το Gutenberg, μπορώ να πω αντικειμενικά πως είναι μία κλάση ανώτερο από τον προκάτοχο του, εν τούτοις οφείλω να επισημάνω πως απαιτείται από τον χρήστη κάποιο χρόνος προσαρμογής για να το μάθει να του λειτουργεί πλήρως και να απολαύσει όλα τα σπουδαία χαρακτηριστικά που φέρνει.

Ωστόσο αρκετός κόσμος που χρησιμοποιεί το WordPress.org είναι αρκετά δυσαρεστημένος με το Gutenberg, και αναφέρουν χαρακτηριστικά πώς επρόκειτο για την μεγαλύτερη και πιο αξιοσημείωτη κακοποιημένη αλλαγή στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής έρχεται πλέον ως προεπιλεγμένος στο WordPress, εν μέσω ανησυχιών και δισταγμών από τους χρήστες που αρνούνται να προσαρμοστούν στο νέο πρότυπο. Για να διευκολυνθεί η μετάβαση, το WordPress θα υποστηρίξει τον κλασικό επεξεργαστή ως plugin μέχρι το 2021.

Ο νέος επεξεργαστής υποτίθεται πως είναι καλύτερος για την εισαγωγή περιεχομένου πολυμέσων. Κάθε κομμάτι περιεχομένου βρίσκεται στο δικό του μπλοκ, το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες των ιστοτόπων να αποφασίσουν πώς θα εμφανίζεται το υλικό που θα δημοσιεύουν, έτσι κατά αυτό τον τρόπο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια. Τα μπλοκ περιλαμβάνουν τα πάντα, από παραγράφους, επικεφαλίδες και εισαγωγικά, εικόνες, γκαλερί και βίντεο και πολλά άλλα.

Ενώ το Twenty Nineteen είναι το νέο προεπιλεγμένο θέμα του WordPress που έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει τη δύναμη του Gutenberg. Όμως από άποψη αισθητικής το Twenty Nineteen είναι πραγματικά απαράδεκτο, όπως σχεδόν όλα τα δωρεάν Themes που προσφέρονται από την εταιρεία στο ευρύ κοινό, όμως είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να επιλέξει πώς θα πορευτεί και αν επιθυμεί να πληρώσει για να πάρει κάτι πιο όμορφο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας