Το Android είναι πλέον τόσο ασφαλές όσο και το iOS ισχυρίζεται η Google

Το Android είναι πλέον τόσο ασφαλές όσο και το iOS ισχυρίζεται η Google

Το Android είναι πλέον τόσο ασφαλές όσο και το iOS ισχυρίζεται η Google.

Η εξάλειψη των κακόβουλων εφαρμογών από το επίσημο κατάστημα της εταιρείας, το Google Play και η προστασία του λειτουργικού του συστήματος για κινητές συσκευές από μυριάδες αυξανόμενες απειλές ήταν αναμφισβήτητα ένα δύσκολο έργο για την ομάδα του Android κατά το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε την έκθεση ασφαλείας του Android για το 2017 ρίχνοντας φως στις βελτιώσεις που έχει κάνει στην πλατφόρμα για να προστατεύσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια συσκευές Android την περσινή χρονιά.

Τον Μάιο, η Google ανήγγειλε το Google Play Protect για να φέρει τη σουίτα των υπηρεσιών ασφαλείας Android στο προσκήνιο των συσκευών των χρηστών. Χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση παράλληλα με μια ποικιλία διαφορετικών τακτικών, η υπηρεσία βοήθησε τους χρήστες να προστατευτούν αποτελεσματικά από δυνητικά επιβλαβείς εφαρμογές (PHA), και μάλιστα αυτή η διαδικασία διεξάγεται σε καθημερινή βάση μέσω αυτόματης αναθεώρησης περισσότερων από 50 δισεκατομμυρίων εφαρμογών για να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

Το Google Play Protect σαρώνει επίσης τις συσκευές του χρήστη μία φορά την ημέρα για να ελέγξει για PHA, και είχε ως θετικό αποτέλεσμα αυτή η λειτουργία να βοηθήσει στην κατάργηση σχεδόν 39 εκατομμύρια εφαρμογών, μόνο για το 2017. Τον Οκτώβριο, η Google μάλιστα ενεργοποίησε τη σάρωση εκτός σύνδεσης στο Play Protect, το οποίο μπόρεσε να αποτρέψει πρόσθετες εγκαταστάσεις PHA, οι οποίες ανέρχονται σε 10 εκατομμύρια εφαρμογές.

Η ομάδα του Android επίσης εργάστηκε για τη βελτίωση της διαδικασίας ενημέρωσης ασφαλείας για να διασφαλίσει ότι η έκδοση του Android που εκτελείται στις συσκευές χρηστών είναι ταυτόχρονα ενημερωμένη και ασφαλής. Πέρυσι, παρατηρήθηκε 30% αύξηση στις διορθώσεις ασφαλείας από ό, τι το 2016 και δεν αποκαλύφθηκε κάποια κρίσιμη ευπάθεια ασφαλείας που να επηρέασε το λειτουργικό σύστημα android.

Επίσης προστέθηκαν νέες δυνατότητες ασφαλείας στο Android Oreo, το οποίο καθιστά ασφαλέστερο το κατέβασμα εφαρμογών, την απομάκρυνση ανασφαλών πρωτοκόλλων δικτύου και την παροχή περισσότερου ελέγχου. Επιπλέον ενημερώθηκε το overlay API για να εμποδίσει τις διαφημίσεις που καλύπτουν ολόκληρη την οθόνη χωρίς να μπορούν οι χρήστες να αποτρέψουν αυτό το φαινόμενο, μια κοινή τακτική που χρησιμοποιείται κατά κόρον από το ransomware.

Η Google αύξησε τα προγράμματα επιβράβευσης για εύρεση τρωτών σημείων και σφαλμάτων στο λειτουργικό σύστημα android, καταβάλλοντας συνολικά 1,28 εκατομμύρια δολάρια σε ερευνητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Android Security Rewards. Η εταιρεία εισήγαγε επίσης το πρόγραμμα επιβραβεύσεων Google Play Security με ένα πλεονέκτημα μπόνους στους προγραμματιστές που ανακάλυπταν ορισμένες κρίσιμες ευπάθειες που ήταν εγκατεστημένες στον κώδικα σε εφαρμογές στο Google Play Store.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας