Το Android P θα εμποδίζει τις εφαρμογές από τη δραστηριότητα παρακολούθησης του δικτύου

Το Android P θα εμποδίζει τις εφαρμογές από τη δραστηριότητα παρακολούθησης του δικτύου

Το Android P θα εμποδίζει τις εφαρμογές από τη δραστηριότητα παρακολούθησης του δικτύου που είναι γνωστό και ως Network monitoring.

Η επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android που επί του παρόντος φέρει την κωδική ονομασία Android P – θα εμποδίσει τις εφαρμογές από την πρόσβαση και την παρακολούθηση της δραστηριότητας του δικτύου του λειτουργικού συστήματος.

Οι προγραμματιστές του Android P πήραν αυτή την απόφαση για να βελτιώσουν το απόρρητο του λειτουργικού συστήματος και να εμποδίσουν τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί από το χρήστη να παρακολουθούν και να καταγραφούν τη δραστηριότητα του χρήστη εκτός της εφαρμογής.

Μέχρι τώρα σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, όπως και στην τωρινή, οι εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα δικτύωσης απαιτώντας μονάχα μια απλή άδεια, και το κείμενο αυτών των δικαιωμάτων είναι αόριστα διατυπωμένο και οι περισσότεροι χρήστες δεν κατανοούν πλήρως το εύρος της πρόσβασης που λαμβάνει μια εφαρμογή.

Για παράδειγμα, μια εφαρμογή εγκατεστημένη από το χρήστη, έχει τη δυνατότητα να αποκτά την άδεια πρόσβασης στα δεδομένα δικτύου του χρήστη, και μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία “/ proc / net” του Android OS για να ανιχνεύσει ποια στιγμή ο χρήστης εκκινεί μια σύνδεση δικτύου, όπως και σε ποιο διακομιστή.

Η εφαρμογή δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα στη συγκεκριμένη σύνδεση δικτύου, αλλά συχνά, γνωρίζει από πού και πώς συνδέεται ο χρήστης, το οποίο αρκεί για τις εφαρμογές που συλλέγουν τα δεδομένα των χρηστών για να τα πουλήσουν σε διαφημιζόμενους.

Εν ολίγοις αυτή η απαράδεκτη κατάσταση φαίνεται να λαμβάνει τέλος στην επερχόμενη έκδοση του Android P, αφού το Σαββατοκύριακο, οι προγραμματιστές του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος προέβησαν στην απαραίτητη επεξεργασία στον πηγαίο κώδικα του Android OS με τη μορφή /proc/net leak που περιορίζει την πρόσβαση σε αυτή τη βασική διαδικασία OS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας