Ο DDoSer που τρομοκρατούσε γερμανικές και βρετανικές επιχειρήσεις τελικά φυλακίστηκε

Ο DDoSer που τρομοκρατούσε γερμανικές και βρετανικές επιχειρήσεις τελικά φυλακίστηκε

Ο DDoSer που τρομοκρατούσε γερμανικές και βρετανικές επιχειρήσεις τελικά φυλακίστηκε.

Ένας Γερμανός χάκερ που ήταν υπεύθυνος για πολλές επιθέσεις DDoS που ήταν υπεύθυνος για μεγάλες ζημιές κατά γερμανικών και βρετανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο καταδικάστηκε σε ένα χρόνο και δέκα μήνες φυλάκιση.

Ο DDoSer, ο οποίος κατονομάστηκε από τις αρχές απλά ως ο 24χρονος Maik D, και είχε το ψευδώνυμο ως ZZb00t , χτύπησε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις εταιρείες που πραγματικά αναρωτιέσαι πώς συνέβη αυτό. Μερικές από αυτές είναι οι εξής eBay.de, DHL.de, billiger.de, hood.de, rakuten.de, DPD.de, EIS.de, ESL.eu, αλλά και ορισμένες επιχειρήσεις της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο ZZb00t ενεργούσε σύμφωνα πάντα με το ίδιο σχέδιο. Δηλαδή πρώτα προειδοποιούσε τις εταιρείες μέσω του Twitter, και έπειτα ξεκινούσετις τις επιθέσεις DDoS, με αρνητικό αποτέλεσμα να θέτει τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες εκτός λειτουργίας από μερικές ώρες έως και μια μέρα.

Ο Maik D, στην πραγματικότητα ήταν σύμβουλος ασφάλειας πληροφορικής, και συχνά επέκρινε πολλές εταιρείες για τις κακές πρακτικές ασφαλείας που εφάρμοζαν.

Ο ίδιος είχε αναφέρει κάποια στιγμή σε μία ανάρτησή του στο Twitter ότ ιοι διακομιστές αυτών των επιχειρήσεων είναι απλά χάλια. Ποτέ δεν πίστευα ότι ήταν τόσο εξαιρετικά κακώς προστατευμένοι, και είναι κάτι περισσότερο από ενοχλητικό.

Ο συγκεκριμένος χάκερ συχνά ισχυριζόταν ότι οι ενέργειές του πραγματοποιούνταν μονάχα για να εκθέσει την αδυναμία ασφάλειας αυτών των διαδικτυακών επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις γινόντουσαν για καλό σκοπό.

Ως εκ τούτου ο Maik D δεν ξεκινούσε επιθέσεις DDoS μόνο από την καλοσύνη της καρδιάς του, έτσι ώστε οι εταιρείες να βελτιώσουν την ασφάλεια τους. Ο DDoSer έστελνε συχνά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτές τις εταιρείες για να τον πληρώσουν σε Bitcoin ούτως ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας