Το Apple Music έρχεται στις συσκευές Amazon Echo στα μέσα Δεκεμβρίου

Το Apple Music έρχεται στις συσκευές Amazon Echo στα μέσα Δεκεμβρίου

Αδιαμφισβήτητα η Apple φέρθηκε πολύ έξυπνα με την μουσική της υπηρεσία Apple Music, και δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τη διαθέσει αποκλειστικά στις δικές της συσκευές και εφαρμογές, τουναντίον, ήδη πριν από λίγα χρόνια την κατέστησε διαθέσιμη σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, όπως το Google Android και το Facebook Messenger, θέλοντας να την προσφέρει σε ακόμη περισσότερους χρήστες που επιθυμούν να την χρησιμοποιήσουν.

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα πως πλέον το Apple Music θα έρθει και στις συσκευές Echo, όπου θα είναι πλήρως συμβατό με την φωνητική βοηθό Alexa.

Το Apple Music for Echo θα παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 50 εκατομμύρια τραγούδια, επιτρέποντας στην Alexa να μεταδίδει από μεμονωμένα κομμάτια, playlists, ακόμα και ραδιοφωνικούς. Οι χρήστες θα πρέπει απλώς να ενεργοποιήσουν το Apple Music στην εφαρμογή Alexa και να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους για να λειτουργήσει το νέο χαρακτηριστικό.

Εκπρόσωπος της Amazon ανέφερε: «Η μουσική είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες της Alexa – από τότε που κυκλοφορήσαμε την Alexa, πριν από τέσσερα χρόνια, οι πελάτες μας ακούνε περισσότερη μουσική στα σπίτια τους από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το Apple Music στην πλατφόρμα μας – όπου πρακτικά θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλείς μουσικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ».

Με πάνω από 50 εκατομμύρια συνδρομητές, το Apple Music πιστεύεται ότι ξεπέρασε το Spotify στην αμερικανική αγορά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και οι δύο υπηρεσίες συνεχίζουν να αυξάνονται με σταθερό ρυθμό σε δημοτικότητα. Ανεξάρτητα από το αν είναι επί του παρόντος νούμερο ένα ή δύο στη χώρα, ωστόσο, η υποστήριξη του Apple Music είναι μία στρατηγική επιλογή για τη Amazon που εκτιμάται πως θα προσελκύσει νέους χρήστες.

Η παγωμένη σχέση μεταξύ της Amazon και της Apple πλέον έχει αποψυχθεί κάπως τους τελευταίους μήνες, καθώς έφτασαν σε συμφωνία να φέρουν τις νέες συσκευές της Apple ξανά πίσω στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Amazon επέλεξε κατά το παρελθόν να μην πουλάει τα προϊόντα της Apple στο διαδικτυακό της κατάστημα,  αφού προφανώς ανταγωνίζονται άμεσα με τις δικές αντίστοιχες συσκευές ήχου και βίντεο,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας