Η Black Friday ήταν η πιο κερδοφόρα μέρα σε έσοδα για τα mobile games στις ΗΠΑ

Η Black Friday ήταν η πιο κερδοφόρα μέρα σε έσοδα για τα mobile games στις ΗΠΑ

Η Black Friday ήταν η πιο κερδοφόρα μέρα σε έσοδα για τα mobile games στις ΗΠΑ, σύμφωνα πάντα με έκθεση της ερευνήτριας εταιρείας Sensor Tower.

Οι χρήστες δαπάνησαν περίπου 55,8 εκατομμύρια δολάρια για παιχνίδια σε κινητές συσκευές (αγγλικά: mobile games) στο App Store και το Google Play στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στις 23 Νοεμβρίου, καθιστώντας την Black Friday του 2018 την πιο κερδοφόρα ημέρα για τα καταστήματα εφαρμογών στην ιστορία, σύμφωνα με την εταιρεία μέτρησης Sensor Tower.

Ωστόσο, εξαιτίας αυτής της κερδοφόρας ημέρας τα συνολικά έσοδα για τα βιντεοπαιχνίδια στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 23,8% που σημαίνει πως οι καταναλωτές πλέον αγοράζουν με κριτήριο τις προσφορές.

Οι δαπάνες των Αμερικανών παικτών στο App Store της Apple άγγιξαν τα 35,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στο Google Play, οι παίκτες δαπάνησαν 20,6 εκατομμύρια δολάρια, και όλα αυτά, μόνο μέσα σε μία ημέρα.

Η Sensor Tower δήλωσε ότι τα έσοδα για τα βιντεοπαιχνίδια στο App Store αυξήθηκαν 23,3% σε ετήσια βάση, ενώ στο Google Play αυξήθηκαν κατά 24,7%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Supercell είχε 2 από τα 10 κορυφαία παιχνίδια για κινητές συσκευές στα αυτά τα καταστήματα για την Black Friday, συμπεριλαμβανομένου του Clash of Clans που βρισκόταν στην πρώτη θέση με εκτιμώμενα έσοδα 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων και το Clash Royale στην πέμπτη θέση με 920,000 δολάρια συμπεριλαμβανομένων τις δαπάνες από τους παίκτες για αγορές εντός εφαρμογής, όπως για αγορά όπλων και αντικειμένων, και ούτω καθεξής.

Το Fortnite από την Epic Games βρέθηκε στην τέταρτη θέση, αναφορικά με την κερδοφορία τη συγκεκριμένη ημέρα, χάρη σχεδόν εξ ολοκλήρου στα έσοδα από το App Store που έφτασαν τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια επωφελήθηκαν από ειδικές προσφορές για αγορές εντός εφαρμογής και περιορισμένες προσφορές που αφορούσαν μόνο στην Black Friday, δίνοντας έτσι το κίνητρο στους παίκτες να αγοράσουν τα αγαπημένα τους αντικείμενα και όπλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας