Το Avalanche Studios πωλήθηκε στη Nordisk Film

Το Avalanche Studios πωλήθηκε στη Nordisk Film

Το Avalanche Studios πωλήθηκε στη Nordisk Film.

Τα παιχνίδια Just Cause και Mad Max του Avalanche Studios, βρίσκονται πλέον υπό νέα ιδιοκτησία. Η Δανέζικη εταιρεία ψυχαγωγίας Nordisk Film απέκτησε το Avalanche Studios για 117 εκατομμύρια ευρώ (136 εκατομμύρια δολάρια).

Η παρούσα ενέργεια είναι μέρος της στρατηγικής του Nordisk Film που θέλει να διεισδύσει βαθύτερα στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, προβαίνοντας σε αγορά τέτοιων εταιρειών από την περιοχή των Σκανδιναβικών χωρών – και έπειτα τις μεταφέρει στην έδρα της που βρίσκεται στη Στοκχόλμη της Σουηδίας για την ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου σχεδίου της.

Το Nordisk Film απέκτησε για πρώτη φορά ένα μικρό μέρος των μετοχών από την Avalanche το 2017. Έπειτα οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν στενά σε πολλά πράγματα, και αποδείχθηκε πως είχαν την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο πάθος για δουλειά. Η συνεργασία αυτή ήταν τόσο καλή που η Nordisk Film δαπάνησε το παραπάνω προαναφερόμενο χρηματικό ποσό για να πάρει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας και το υπολοίπο των μετοχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Avalanche Studios συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία Bethesda Softworks (εκδοτικό οίκο βιντεοπαιχνιδιών) στην επερχόμενη περιπέτεια δράσης Rage 2. Ο διευθύνων σύμβουλος του Avalanche Studios, ο Pim Holfve, λέει ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει στα τρέχοντα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά τώρα θα το κάνει με πιο ασφαλή τρόπο, έχοντας πάντα την οικονομική υποστήριξη του Nordisk Film.

Το Avalanche Studios τις πόρτες του για πρώτη φορά το 2003 και είναι γνωστό για τη σειρά Just Cause, ένα παιχνίδι δράσης και περιπέτειας που βρίσκεται σε ένα περιβάλλον ανοιχτού κόσμου. Το Just Cause 2 κατάφερε να φτάσει τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα του συνιδρυτή της Avalanche Studios τον Christopher Sundberg.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας