Το AI έχει τα εχέγγυα να μεταμορφώσει τον κόσμο των πωλήσεων

Το AI έχει τα εχέγγυα να μεταμορφώσει τον κόσμο των πωλήσεων

Το AI έχει τα εχέγγυα να μεταμορφώσει τον κόσμο των πωλήσεων.

Οι ομάδες πωλήσεων σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο κινούνται ολοένα και περισσότερο προς την τεχνητή νοημοσύνη, αφού καλούνται και εξαναγκάζονται ανακαλύψουν σε χρόνο ντε-τε τις τάσεις της αγοράς στο ηλεκτρονικό εμπόριο που είναι γνωστό και ως e-commerce.

Εφόσον αυτές οι ομάδες χρησιμοποίησουν και εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα της νέας προσθήκης στο οπλοστάσιό τους που ονομάζεται τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν όλα τα οφέλη που θα τους οδηγήσει σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Salesforce με τίτλο «State of Sales».

Σύμφωνα με την έκθεση, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από τις ομάδες πωλήσεων αρχίζει να αυξάνεται εκθετικά έναντι των προηγούμενων ετών. Οι ηγέτες στον τομέα των πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένουν ότι η υιοθέτηση του AI θα αυξηθεί κατά 112% έως το 2020.

Οι ρόλοι των πωλήσεων στο διαδίκτυο έχουν πρακτικά ως κύριο κριτήριο της αλληλεπίδρασης μεταξύ των επιχειρήσεων και των πελατών, ωστόσο όμως επειδή δεν γίνεται να συναντάμε έναν-έναν τον πελάτη, θα πρέπει να διεξαχθεί μέσω ενός εύκολου τρόπου όπως οι ψηφιακές συνάντηση σε ένα εικονικό περιβάλλον με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, αφού το χτίσιμο της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών ανοίγει νέες προοπτικές, καθώς αυτές οι αλληλεπιδράσεις τείνουν να οδηγούν σε περισσότερες πωλήσεις.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αντιπρόσωποι πωλήσεων δαπανούν σχεδόν το ήμισυ του χρόνου τους, 45%, για να συναντηθούν με τους πελάτες σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Οι ψηφιακές συναντήσεις σε ένα εικονικό περιβάλλον έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στον τομέα των πωλήσεων ανατρέποντας τα μέχρι τώρα ισχύοντα δεδομένα, καθώς αναφέρθηκε ότι οι τέσσερις από τις πέντε επιχειρήσεις (81%) βλέπουν αυτή τη μέθοδο στην καλύτερη προσέγγιση των πελατών.

«Ο χάρτης στον τομέα των πωλήσεων έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI) – οι πελάτες πλέον αλλάζουν συνήθειες και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλες οι επιχειρήσεις», αναφέρει η έκθεση.

«Καθώς η απρόσκοπτη εμπειρία του πελάτη γίνεται το κεντρικό σημείο μετατροπής των πωλήσεων για τις επιχειρήσεις, σε διάφορες βιομηχανίες, ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων έχει αλλάξει ριζικά και δεν μοιάζει καθόλου με το παρελθόν. Για τις Ομάδες Πωλήσεων, αυτό σημαίνει μεγαλύτερο mindshare και καλύτερο έλεγχο της επιχειρηματικής στρατηγικής.

«Τα τμήματα πωλήσεων στην πραγματικότητα έχουν καταστεί σαν ένας χώρος δοκιμών για τις προηγμένες τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως η αυτοματοποίηση και η ευφυΐα, για να συναντήσουν τους πελάτες με ευκολότερο τρόπο όπως μέσω των εικονικών συναντήσεων για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Οι κορυφαίες ομάδες πωλήσεων είναι γεγονός πώς τροφοδοτούν τους αντιπροσώπους τουςς με τέτοιου είδους τεχνολογίες αιχμής. ούτως ώστε να βρίσκονται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας