Το Binance Jersey αναστέλλει τη λειτουργία του, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Το Binance Jersey αναστέλλει τη λειτουργία του, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Η Binance, η οποία θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κλείσει τη θυγατρική της στο Βαϊλάτο του Τζέρσεϊ (αυτόνομη διοικητική περιοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο), που φέρει την ονομασία Binance Jersey.

Η Binance ξεκίνησε την πλατφόρμα της στο Τζέρσεϊ ως μέρος της προσπάθειας επέκτασης της για να αξιοποιήσει τις ευρωπαϊκές αγορές. Στις 15 Ιανουαρίου 2019, το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε ότι το Binance Jersey θα επιτρέψει συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα για τους Ευρωπαίους πελάτες. Κατά την κυκλοφορία του, υποστήριξε τις συναλλαγές Bitcoin (BTC) και Ethereum (ETH) έναντι ευρώ και βρετανικής λίρας.

Ενώ το ανταλλακτήριο είχε ως στόχο να καταστήσει το Binance Jersey «σημαντική κινητήρια δύναμη» στις ευρωπαϊκές αγορές, εντούτοις τα στατιστικά της αγοράς έδειξαν ότι υπολείπεται των στόχων της. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του CoinMarketCap, το Binance Jersey έχει 24ωρο όγκο συναλλαγών 164,470 δολάρια. Οι όγκοι ζεύγους συναλλαγών BTC / EUR ήταν στα 76.597 δολάρια και BTC / GBP στα 46.974 δολάρια. Το Binance Coin, το ψηφιακό νόμισμα του οικοσυστήματος Binance, έχει κατά μέσο όρο συνδυασμένο όγκο συναλλαγών GBP και EUR μόνο 5.113 δολάρια.

Το Binance θα περιορίσει όλες τις νέες καταθέσεις GBP, EUR σε όλα τα υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα στις 30 Οκτωβρίου. Μετά την αναστολή των καταθέσεων, το ανταλλακτήριο θα επιτρέψει συναλλαγές και αναλήψεις όλων των ζευγών και νομισμάτων έως τις 9 Νοεμβρίου. Το τελικό κλείσιμο της πλατφόρμας έχει προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου, μετά το οποίο, όλοι οι λογαριασμοί χρηστών δεν θα είναι προσβάσιμοι.

Το ανταλλακτήριο δεν διευκρίνισε τους ακριβείς λόγους για τον τερματισμό των δραστηριοτήτων στο Βαϊλάτο του Τζέρσεϊ, αλλά είπε ότι η κύρια πλατφόρμα ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων Binance.com «θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες του Τζέρσεϊ μέσω συμβατών τραπεζικών καναλιών».

Το κλείσιμο της πλατφόρμας Binance Jersey αποδεικνύει περίτρανα πως ακόμη και οι γίγαντες στο χώρο των κρυπτονομισμάτων δεν μπορούν να επιβιώσουν σε τόσο μεγάλο ανταγωνισμό, ιδίως αν αναλογιστούμε πως σχεδόν κάθε μέρα ανοίγει ένα καινούργιο ανταλλακτήριο που επί της ουσίας δεν έχει να προσφέρει κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες στην αγορά, και κάπως έτσι στο τέλος θα μείνουν μόνο όσοι έχουν υψηλά αποθεματικά κεφάλαια στα ταμεία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας