Μόνο το 7% των Αμερικανών αγόρασαν Bitcoin έως τώρα

Μόνο το 7% των Αμερικανών αγόρασαν Bitcoin έως τώρα

Ο Dan Tapiero μοιράστηκε μια έρευνα που διεξήγαγε η Statista και έδειξε ότι μόνο το 7% των Αμερικανών αγόρασαν BTC έως τώρα, δείχνοντας ότι το Bitcoin βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι ο απλός καθημερινός κόσμος από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δεν αγκάλιασε με ιδιαίτερη θέρμη το BTC, αφού προφανώς σε τούτη την ιδιομορφία συνέβαλε και η παρότρυνση της αμερικανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες της να μην το χρησιμοποιούν, γιατί ενέχει μεγάλο κίνδυνο να χάσουν τα χρήματα τους, λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων που έχει στην τιμή του σε καθημερινή βάση.

Ο Dan Tapiero, συνιδρυτής της 10T Holdings, δήλωσε ότι το Bitcoin βρίσκεται ακόμη ατην αρχική του φάση, αν και έχουν περάσει 10 χρόνια από τη γέννηση του.

Επί του παρόντος, η πλειοψηφία της ζήτησης για Bitcoin προέρχεται από επενδυτές που θεωρούν το BTC ως χρυσό 2,0. Οι έμπειροι επενδυτές στον τομέα των κρυπτονομισμάτων πιστεύουν ότι το BTC θα καθιερωθεί τελικά ως άυλο περιουσιακό στοιχείο, διότι θεωρείται ένα ασφαλές καταφύγιο για όσους το εμπιστεύονται. Κατά συνέπεια, αρκετοί πεπειραμένοι επενδυτές έχουν μπει στη διαδικασία να αγοράζουν μαζικά και σε μεγάλες ποσότητες BTC κατά τους τελευταίους μήνες. Η MicroStrategy και η Stone Ridge, για παράδειγμα, αγόρασαν Bitcoin αξίας 425 εκατομμυρίων και 110 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Αυτή η μεγάλη τεχνητή ζήτηση για Bitcoin, θα μπορούσε να προκαλέσει εκρηκτική ανάπτυξη στο BTC, δηλαδή να ανέβει ξαφνικά και κατακόρυφα η τιμή του, κάτι που σημαίνει ότι όποιος έχει στην κατοχή του το συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα θα βγει κερδισμένος, εφόσον φυσικά επιβεβαιωθούν αυτές οι φήμες στην πράξη και όχι στα λόγια.

Τα δεδομένα από τη Statistica δείχνουν ότι μόνο έξι χώρες έχουν περισσότερο από το 10% του πληθυσμού τους ως χρήστες Bitcoin. Οι κορυφαίες χώρες όσον αφορά τους κατά κεφαλήν χρήστες Bitcoin είναι η Νιγηρία, το Βιετνάμ και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την Statista Global Consumer Survey.

Ο Tapiero τόνισε ότι η έρευνα δεν περιλαμβάνει όλες τις χώρες του πλανήτη. Η Νότια Κορέα, για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνεται στη λίστα παρόλο που είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές Bitcoin στον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια, η ανταλλαγή Bitcoin και η υποδομή fiat on-ramp έχουν βελτιωθεί σημαντικά στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές χώρες που δεν διαθέτουν αξιόπιστη υποδομή ανταλλαγών μέχρι σήμερα. Φερειπείν, ο Καναδάς δεν διαθέτει αξιόπιστα και μεγάλα τοπικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ώστε οι επενδυτές να βασίζονται σε αυτά, εκτός από το Coinbase. Μόλις η ανταλλαγή και η υποδομή fiat on-ramp καθιερωθούν πλήρως, τότε ενδεχομένως να είναι ευκολότερο για τους απλούς ανθρώπους να εισέλθουν σε αυτήν την αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας