ΑρχικήΕιδήσειςΤο Blockchain θα γίνει μέρος του στρατηγικού εξοπλισμού του αμερικανικού στρατού

Το Blockchain θα γίνει μέρος του στρατηγικού εξοπλισμού του αμερικανικού στρατού

Αυτή την εβδομάδα, μέσα από μια επιτυχημένη συμμετοχή σε διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η SIMBA Chain νίκησε του ανταγωνιστές της, όπως η Boeing, ούτως ώστε να ενσωματώσει το blockchain σε διάφορα συστήματα του αμερικανικού στρατού.

Για να συμβαδίζει με τις προηγμένες τεχνολογίες του σήμερα στο σύγχρονο πόλεμο, το Υπουργείο Άμυνας (DoD) συνεχίζει να διερευνά διάφορους τρόπους καινοτομίας που θα περιλαμβάνει το blockchain, τόσο στα οπλικά συστήματα, όσο και στις στρατιωτικές υποδομές που χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Η διοργάνωση Ολυμπιακοί Αγώνες Κατασκευαστών (Advanced Manufacturing Olympics) που πραγματοποιήθηκε φέτος στις 20-23 Οκτωβρίου, είχε ως σκοπό να προσεγγίσει εταιρείες που θα ενισχύσουν τα σχέδια του DoD, όπως προγραμματιστές και ακαδημαϊκούς για την δημιουργία νέων τεχνολογιών, ιδίως πάνω στην τρισδιάστατη εκτύπωση για την κατασκευή κρίσιμων ανταλλακτικών που προορίζονται για το στρατιωτικό τομέα, αφού προφανώς θα είναι φθηνότερα και πιο εύκολα να παραχθούν.

Η SIMBA Chain, μια έξυπνη πλατφόρμα τύπου «contract-as-a-service», που την ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο του Νοτρ Νταμ σε συνεργασία με την ITAMCO, της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό και ένα έπαθλο 100.000 δολαρίων για την είσοδό της σε μια από πιο δύσκολες τεχνικές προκλήσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του DoD.

Για την πρόκληση, το DoD επινόησε ένα σενάριο πολεμικού παιχνιδιού στο οποίο ένα φανταστικό νησί ήταν υπό πολιορκία. Στους συμμετέχοντες ανατέθηκε η ανάπτυξη της κατασκευής πρόσθετων (όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση μετάλλων, πλαστικών και σύνθετων ανταλλακτικών κατά παραγγελία) και η δημιουργία ενός ασφαλούς δικτύου επικοινωνιών που θα είναι απόλυτα λειτουργικό για στρατιωτικές μονάδες και ιατρικό προσωπικό πρώτης γραμμής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SIMBA Chain, o Joel Neidig εξήγησε: «Είχαμε έξι μέρες για να δημιουργήσουμε μια ολόκληρη λύση πολεμικών παιχνιδιών για να παραδώσουμε κρίσιμα ανταλλακτικά σε μια μάχη, να διατηρήσουμε ανέπαφα τα νοσοκομεία και τις υποδομές όπως οι διάδρομοι προσγείωσης αεροσκαφών. Αυτό που ήταν διαφορετικό στην προσέγγισή μας ήταν πως αντιμετωπίζαμε τόσο τις φυσικές προκλήσεις στο φυσικό πεδίο της μάχης, όσο και τις απειλές στον κυβερνοχώρο που διαδραματίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στον σύγχρονο πόλεμο».

Η SIMBA νίκησε ισχυρούς συμμετέχοντες, όπως η Boeing, η οποία κέρδισε την τρίτη θέση και την Stratasys που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, μέσω της χρήσης του blockchain ώστε να παρέχει ένα ασφαλές δίκτυο που θα είναι ανθεκτικό σε οποιαδήποτε εξωτερική επίθεση, όπως οι επικοινωνίες μεταξύ των εργαστηρίων παραγωγής πρόσθετων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κατασκευαστών του DoD δεν είναι, φυσικά, μια απλή πρόκληση πολεμικών παιχνιδιών που σταματά με τη δημιουργία ενός φανταστικού νησιού. Η Πολεμική Αεροπορία επιδιώκει να μετατρέψει επιτυχημένες λύσεις σε εμπορικές πραγματικότητες, ενώ η SIMBA συνεργάζεται ήδη πάνω σε πολλά όπλα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού.

Από την πλευρά μου, θεωρώ υποχρέωση μου να επισημάνω πως είναι ευκαιρία για το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να παραδειγματιστεί από το παράδειγμα των αμερικανών και να πράξει κάτι αντίστοιχο, αφού είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να ξεκολλήσουμε από την εσωστρέφεια που μας διακατέχει για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας ως έθνος.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166