ΑρχικήSmartphonesΤο νέο smartphone Huawei θα διαθέτει πορτοφόλι για το ψηφιακό γιουάν

Το νέο smartphone Huawei θα διαθέτει πορτοφόλι για το ψηφιακό γιουάν

Η Huawei ανακοίνωσε ότι η επικείμενη σειρά smartphone Mate40 θα περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο ηλεκτρονικό πορτοφόλι για το ψηφιακό νόμισμα που έχει εκδώσει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, δηλαδή το ψηφιακό γιουάν.

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone που θα διαθέτει ένα τέτοιο πορτοφόλι, σύμφωνα με μια επίσημη ανάρτηση της Huawei στην κινεζική ιστοσελίδα Weibo στις 30 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση αναφέρεται ότι οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν και να προστατεύουν την ανωνυμία τους και να πραγματοποιούν συναλλαγές ακόμα και εκτός σύνδεσης. Αυτή η ιδιομορφία επιτρέπει στους κατόχους έξυπνων κινητών τηλεφώνων να μεταφέρουν χρήματα απλά αγγίζοντας τις συσκευές μεταξύ τους που επιθυμούν να πραγματοποιηθεί η εκάστοτε συναλλαγή, ακόμη και αν και οι δύο είναι εκτός σύνδεσης.

«Το μοντέλο #HuaweiMate40 είναι το πρώτο smartphone που υποστηρίζει ψηφιακό πορτοφόλι RMB, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στο υλικολογισμικό του (Hardware), παρέχοντας ασφάλεια υψηλού επιπέδου, με δυνατότητα προστασίας της ανωνυμίας, και επιτρέποντας δύο τύπους συναλλαγής, δηλαδή εντός και εκτός σύνδεσης διαδικτύου, φέρνοντας μια νέα ασφαλή και βολική εμπειρία πληρωμής.

Η Huawei θα προσφέρει επίσης μέσω κλήρωσης δωρεάν Mate40 Pro στους χρήστες Weibo που προωθούν την ανάρτηση στα περισσότερα άτομα.

Το Mate40 είναι το πρώτο smartphone Huawei που χρησιμοποιεί τεχνολογία τσιπ 5nm, όπως έκανε πρόσφατα το iPhone 12. Η τεχνολογία επιτρέπει σε δισεκατομμύρια μικρό-κυκλώματα να συσκευαστούν σε ένα μόνο τσιπ, αυξάνοντας σημαντικά την ισχύ, ενώ παράλληλα εξοικονομεί χώρο εντός της συσκευής, αφού έχει μικρότερο μέγεθος.

Ωστόσο, λόγω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Κίνας, η Huawei δεν θα είναι σε θέση ενσωματώσει πλέον τους επεξεργαστές Kirin 9000 μόλις εξαντληθεί το τρέχον απόθεμά τους, αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε εντολή στις Αμερικανικές εταιρείες να μην συνεργάζονται με τις Κινεζικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψηφιακό γιουάν της Κίνας βρίσκεται ήδη στα στάδια των δοκιμών και θα είναι πλήρως έτοιμο σε λίγο καιρό για γενική χρήση, καθώς αρκετές άλλες χώρες δεσμεύτηκαν να πρωτοστατήσουν στο εγχείρημα CBDC, δηλαδή την ψηφιακή έκδοση του τοπικού νομίσματος μιας χώρας.

Ένας από τα σημαντικότερα κίνητρα πίσω για την επιταχυνόμενη ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος της Κίνας είναι να δράσει ενάντια στην επιρροή του δολαρίου ΗΠΑ στο παγκόσμιο εμπόριο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166