ΑρχικήΟχήματαPolestar 2, δεύτερη ανάκληση για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Volvo Car...

Polestar 2, δεύτερη ανάκληση για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Volvo Car Group

Σχεδόν όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Polestar 2, μετά την πρώτη ανάκληση του Οκτωβρίου, θα υποβληθούν σε δεύτερη ανάκληση για πρόβλημα που δεν είναι πλέον τύπου λογισμικού, αλλά αφορά δύο εξαρτήματα. Παρακάτω ακολουθούν οι λεπτομέρειες.

Είχαμε ήδη μιλήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα στις αρχές Οκτωβρίου, αφού σχεδόν όλα τα οχήματα Polestar 2 που κυκλοφορούσαν στους δρόμους είχαν ανακληθεί για μια σημαντική ενημέρωση που σχετίζεται με το λογισμικό, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρούνταν ξαφνική μείωση ισχύος, μέχρι και ολική απενεργοποίηση του αυτοκινήτου. Ωστόσο σαν να μην έφτανε αυτή η ταλαιπωρία για τους κατόχους του σουηδικού μοντέλου, ήρθε να προστεθεί και ένα δεύτερο πρόβλημα, όπου όλοι οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να στείλουν πίσω το όχημα στην επίσημη αντιπροσωπεία από τις 2 Νοεμβρίου και μετέπειτα, ώστε να διορθωθεί το καινούργιο θέμα.

Αυτή τη φορά το πρόβλημα σχετίζεται με ένα ή δύο εξαρτήματα, δηλαδή το inverter (μετατροπέας) ή / και το HVCH (Θερμαντήρας Υψηλής Τάσης). Σας υπενθυμίζουμε εν συντομία ότι ο μετατροπέας σας επιτρέπει να μετατρέψετε το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο ρεύμα: στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το στοιχείο που βρίσκεται μεταξύ των μπαταριών και του κινητήρα ή των ηλεκτρικών κινητήρων αν υπάρχουν για παράδειγμα δύο ταυτόχρονα. Ενώ ο Θερμαντήρας Υψηλής Τάσης (High Voltage Coolant Heater) είναι το εξάρτημα που σας επιτρέπει να θερμαίνετε το χώρο των επιβατών και τις μπαταρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα αυτοκίνητα Polestar 2 απαιτούν την αντικατάσταση του ενός ή του άλλου εξαρτήματος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το πρόβλημα παρουσιάζεται ταυτόχρονα. Αναμένεται επίσης να υπάρχει καθυστέρηση για την παράδοση ορισμένων αυτοκινήτων, απλώς για την πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων πριν από την παράδοση του αυτοκινήτου στον πελάτη.

Δυστυχώς, όσο επιεικής και να είναι κάποιος με τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία, δύο προβλήματα σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός είναι κάτι παραπάνω από απαράδεκτο, διότι ταλαιπωρούνται οι δύσμοιροι κάτοχοι των οχημάτων που προφανώς σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούν το όχημα για να μεταβούν στη δουλειά τους. Με λίγα λόγια αναστατώνεται ο κόσμος στα καλά καθούμενα, επειδή η εταιρεία δεν φρόντισε να τελειοποιήσει το μοντέλο της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166