ΑρχικήΛογισμικάΤο Chrome για Windows θα εμποδίζει τις εγχύσεις λογισμικού τρίτων κατασκευαστών από...

Το Chrome για Windows θα εμποδίζει τις εγχύσεις λογισμικού τρίτων κατασκευαστών από το 2018

Το Chrome για Windows θα εμποδίζει τις εγχύσεις λογισμικού τρίτων κατασκευαστών από το 2018

Η Google έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον των διαφημίσεων χαμηλής ποιότητας, της αυτόματης αναπαραγωγής πολυμέσων (με ήχο ή βίντεο) και τις ανεπιθύμητες ανακατευθύνσεις . Η εταιρεία πρόσθεσε σήμερα μια σχετικά μικρή, αλλά εξίσου σημαντική πρωτοβουλία με άλλες στη λίστα εργασιών της,για την μείωση των ακατάλληλων συνθηκών που βιώνει ένας χρήστης στο Chrome, οι οποίες προκαλούνται κατά κύριο λόγο από λογισμικά τρίτων κατασκευαστών στα Windows.

Η Google επισημαίνει ότι περίπου τα δύο τρίτα των χρηστών στο Chrome για Windows έχουν ορισμένες εφαρμογές στο λειτουργικό τους σύστημα που αλληλεπιδρούν με το Chrome, όπως το λογισμικό προσβασιμότητας ή το λογισμικό προστασίας από ιούς.

Δηλαδή σε μερικές περιπτώσεις για να γίνει λήψη, εγκατάσταση και χρήση μιας επέκτασης απαιτείται λογισμικό τρίτου μέρους για την έγχυση κώδικα στο Chrome, ούτως ώστε να λειτουργήσει σωστά κάτω από αυτές τις συνθήκες. Επειδή όμως οι χρήστες Chrome που ακολουθούν αυτή την τακτική, ηθελημένα ή άθελα έχουν 15% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν συντριβή του προγράμματος περιήγησης, η Google σχεδιάζει πλέον να εμποδίζει την έγχυση κώδικα τρίτου μέρους στα Windows από το επόμενο έτος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166