Το Cloudflare υπόσχεται να τερματίσει τις επιθέσεις DDoS με το Unmetered Mitigation

Το Cloudflare υπόσχεται να τερματίσει τις επιθέσεις DDoS με το Unmetered Mitigation.

Η εταιρία ασφάλειας διαθέσιμο στο ευρύ κοινό ένα νέο χαρακτηριστικό που θα δώσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMB), ακόμη και στους μεμονωμένους χρήστες τα απαραίτητα εργαλεία για να αποτρέψουν μια τέτοια επίθεση.

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει όλους τους χρήστες από τις επιπτώσεις των επιθέσεων κατανεμημένης άρνησης παροχής υπηρεσιών «distributed denial of service (DDoS)», η Cloudfare ανακοίνωσε ότι όλοι οι πελάτες της θα λάβουν ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Unmetered Mitigation.

Θα είναι έτοιμο προς χρήση τόσο για τους χρήστες που πληρώνουν όσο για εκείνους που έχουν επιλέξει τη δωρεάν υπηρεσία οι οποίοι δεν πληρώνουν και θα λάβουν το νέο χαρακτηριστικό θα τους θέσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον μακριά από όλες τις επιθέσεις DDoS ανεξάρτητα από την κλίμακα τους. Προηγουμένως, η Cloudflare και άλλες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας δεν προσέφεραν προστασία από αυτές τις επιθέσεις στους πελάτες που επέλεγαν το δωρεάν πακέτο, αλλά τώρα η εταιρεία αποφάσισε να του; εξοπλίσει όλους εναντίον σε αυτές τις κακόβουλες πράξεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Matthew Prince, πιστεύει ότι είναι καιρός οι εταιρείες ασφάλειας να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους πελάτες που έχουν πληγεί από μια επίθεση. Στο παρελθόν, η Cloudflare και άλλες εταιρείες έμπαιναν στη διαδικασία να αυξήσουν συχνά το κόστος και εκ των πραγμάτων τα έξοδα να μην μπορεί να τα καλύψει η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού και να προορίζεται μονάχα για τους έχοντες.

«Όμως μετά την πρόσφατη υπεραυξημένη επιθετικότητα στον κυβερνοχώρο, είναι καιρός ο κλάδος στο σύνολό του να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση και να παρακάμψει τις παλιές κακές νοοτροπίες που ευνοούν μόνο τις εταιρείες που πουλάνε αυτές τις υπηρεσίες».

Οι μεγάλες εταιρίες έχουν γενικά λύσεις ασφάλειας που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις DDoS μεγάλης κλίμακας, αλλά από την άλλη πλευρά οι μικρομεσαίες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τους επιτεθούν επειδή δεν διαθέτουν τους ίδιους οικονομικούς πόρους.

Ο στόχος του Cloudflare είναι να καταστήσει τις επιθέσεις DDoS μία ξεπερασμένη κατάσταση του παρελθόντος, παρέχοντας στους δωρεάν χρήστες τα απαραίτητα εργαλεία για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου.

Ας ελπίσουμε και οι υπόλοιπες CDN εταιρείες να ακολουθήσει την ίδια μεθοδολογία για το καλό της κοινωνίας και κατ’ επέκταση του διαδικτύου, διότι δεν κινδυνεύουν μόνο ιστοσελίδες αλλά κα οιι πελάτες ή οι χρήστες, ανάλογα τον τύπο του ιστότοπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας