Το ένα τέταρτο των Βρετανών γνωρίζει την έννοια του όρου έξυπνη πόλη

Το ένα τέταρτο των Βρετανών γνωρίζει την έννοια του όρου έξυπνη πόλη

Το ένα τέταρτο των Βρετανών γνωρίζει την έννοια του όρου έξυπνη πόλη.

Παρά τις άπειρες πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για τις έξυπνες πόλεις στη Μεγάλη Βρετανία και έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, νέα έρευνα της Postercope αποκάλυψε ότι λιγότερο από το ένα τέταρτο (23%) των Βρετανών καταναλωτών γνωρίζει τον όρο «έξυπνη πόλη».

Για να διεξαχθεί η συγκεκριμένη έρευνα που φέρει τον τίτλο “Smart in the City”, η ερευνητική ομάδα έθεσε ένα ευρύ ερωτηματολόγιο σε πάνω από 5.000 καταναλωτές από τη Μεγάλη Βρετανία, καταγράφοντας τις απόψεις τους σχετικά με τις έξυπνες πόλεις και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Ενώ η πλειοψηφία των Βρετανών καταναλωτών αγνοεί την έννοια του όρου έξυπνη πόλη, η έκθεση αποκάλυψε πως υπήρξε μεγαλύτερη κατανόηση και ενδιαφέρον όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Όπως για το ποια έξυπνα χαρακτηριστικά της πόλης είναι τα πιο χρήσιμα: Η υδροδότηση της πόλης μέσω έξυπνων συστημάτων έλαβε το 89%, οι έξυπνες κατασκευές το 85%, η έξυπνη ενέργεια το 81% και η έξυπνη υγεία το 79%, ενώ το έξυπνο ηλεκτρονικό λιανικό εμπόριο έλαβε το χαμηλότερο ποσοστό.

Η έκθεση της Postercope αποκάλυψε επίσης την ανάγκη των καταναλωτών να κατανοήσουν τα οφέλη των έξυπνων πόλεων. Ενώ οι έξυπνες μεταφορές βαθμολογήθηκαν με 71% σε χρησιμότητα, οι καταναλωτές απάντησαν πιο θετικά όταν περιγράφηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με περισσότερες λεπτομέρειες. Ο έξυπνος έλεγχος της οδικής κυκλοφορίας αξιολογήθηκε με 87% σε χρησιμότητα, ακολουθούμενος από τον έξυπνο δημόσιο χώρο στάθμευσης με 83%, και εξατομικευμένες πληροφορίες που σχετίζονται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε πραγματικό χρόνο έλαβε το 74%.

Η έξυπνη υγεία παρόλο που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα, μόλις το 20% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι κατέχουν επί του παρόντος κάποια φορητή συσκευή. Ωστόσο, το 55% δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να το αγοράσει στο μέλλον, πράγμα που θα συμβάλει στην πραγματοποίηση έξυπνων πρωτοβουλιών στον τομέα της υγείας.

Ο επικεφαλής στον τομέα της καινοτομίας στη Postercope, ο Nick Halas προσέφερε περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα της εταιρείας, λέγοντας:

«Ενώ η αρχική ανάλυση αυτής της έρευνας υποδηλώνει ότι το κοινό έχει μικρή συνειδητοποίηση ή κατανόηση της ιδέας ή των πρωτοβουλιών Smart City, όταν αναφέρομαι στους ερωτηθέντες κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, είδαμε ότι υπήρξε μία εντελώς διαφορετική εικόνα. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται και έχουν τη διάθεση να αγκαλιάσουν τα συστήματα που θεωρούν ότι προσφέρουν πραγματικό όφελος ή κάνουν πραγματική διαφορά στην καθημερινότητά τους, όπως οι έξυπνοι οργανισμοί κοινής ωφέλειας, οι έξυπνες μεταφορές και, φυσικά, η έξυπνη υποδομή τηλεπικοινωνιών που παρέχει υπηρεσίες όπως δωρεάν wi-fi. Αλλά δυστυχώς υπάρχει ένα τεράστιο κενό έλλειψης γνώσης από το ευρύ κοινό αναφορικά με αυτό το ζήτημα που πρέπει να εξαλειφθεί, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την σωστή εκπαίδευση των πολιτών που μπορούν να προκύψουν από τις έξυπνες πόλεις».

Προκειμένου να καταστούν επιτυχείς οι πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τις έξυπνες πόλεις, η αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τις κυβερνήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας