Το κοινό προτιμά την τεχνητή νοημοσύνη που φέρει στοιχεία ανθρώπινης συμπεριφοράς

Το κοινό προτιμά την τεχνητή νοημοσύνη που φέρει στοιχεία ανθρώπινης συμπεριφοράς

Το κοινό προτιμά την τεχνητή νοημοσύνη που φέρει στοιχεία ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) δεν είναι πλέον ξένη προς τους καταναλωτές σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Capgemini Digital Transformation, η οποία διερεύνησε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προτιμούν να αλληλεπιδρούν με αυτή τη νέα τεχνολογία.

Η νέα έκθεση της εταιρείας φέρει τον τίτλο “The Secret to Winning Customers’ Hearts with Artificial Intelligence: Add Human Intelligence” και εξέτασε 10.000 καταναλωτές και περισσότερες από 500 εταιρείες σε 10 χώρες για να αποκαλύψει ότι το 55% των καταναλωτών προτιμά τις αλληλεπιδράσεις που επιτρέπονται από ένα μίγμα AI και ανθρώπων, ενώ το 64% θέλει το AI να γίνει πιο φιλικό προς την ανθρώπινη χρήση.

Από τους ερωτηθέντες, σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) ανέφεραν ότι έχουν αλληλεπιδράσει μέσω του AI, και το 69% αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Οι καταναλωτές αισθάνονται όλο και πιο άνετα με την συγκεκριμένη τεχνολογία, και το 48% είναι ενθουσιασμένοι από την ευκαιρία να μεταβιβάσουν τα καθήκοντά τους σε ένα ηλεκτρονικό βοηθό, ενώ επιπλέον το 46% πιστεύουν ότι θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους.

Καθώς οι καταναλωτές συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το AI, γίνονται όλο και πιο άνετοι με την τεχνολογία που έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Το 62% δήλωσε πως θα προτιμούσε η τεχνητή νοημοσύνη να έχει περισσότερα συμβατά στοιχεία με την ανθρώπινη συμπεριφορά, ενώ σχεδόν το ήμισυ (49%) δήλωσε ότι θα έδειχνε υψηλότερη προσήλωση σε μια επιχείρηση εάν το AI που εξυπηρετούσε τον καταναλωτή συμπεριφερόταν πιο ανθρώπινα, και όχι απλά σαν κάποιο ηλεκτρονικό σύστημα. Παραδόξως, αυτή η προτίμηση ήταν κοινή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες μεταξύ 18 και 55+ ετών.

Η ιδέα ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα παρομοιάζει σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη συμπεριφορά, είναι κάτι που δεν φαίνεται να το συμμερίζονται οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (52%), οι οποίοι είπαν ότι δεν αισθάνονται άνετοι όταν όταν αυτό το σύστημα έχει δημιουργηθεί για να μοιάζει με ένα άτομο.

Ο εκπρόσωπος της Capgemini, ο Mark Taylor εξήγησε πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το AI για να αυξήσουν τα έσοδά τους και την αφοσίωση των πελατών, λέγοντας:

«Είναι κάπως ειρωνικό το γεγονός ότι η επεξεργασία της φυσικής γλώσσας (αγγλικά: Natural language processing) και η μηχανική μάθηση παρέχουν στις εταιρείες την ευκαιρία να οικοδομήσουν βαθύτερες και πιο ανθρώπινες σχέσεις με τους πελάτες τους. Επικεντρώνοντας τις υλοποιήσεις τους στο AI για να επαναπροσδιορίσουν, να εξορθολογίσουν και να απλοποιήσουν τις αλληλεπιδράσεις των πελατών, οι εταιρείες θα μπορούν να αυξήσουν τα οικονομικά τους έσοδα και παράλληλα την αφοσίωση των πελατών. Για να επιτευχθεί αυτός ο δύσκολος σκοπός, οι επιχειρήσεις πρέπει να καταστήσουν την τεχνητή νοημοσύνη και την εμπειρία των πελατών στρατηγική προτεραιότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας