ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο YouTube αρχίζει να εκδίδει Breaking News στην αρχική του σελίδα

Το YouTube αρχίζει να εκδίδει Breaking News στην αρχική του σελίδα

Το YouTube αρχίζει να εκδίδει Breaking News στην αρχική του σελίδα σε όλες τις πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεται.

Το YouTube ξεκίνησε την κυκλοφορία ενός τμήματος “Breaking News” στα Feed των ανθρώπων που κάνουν χρήση εκείνη τη στιγμή τις υπηρεσίες της.

Ο κύριος υποστηρικτικός πυλώνας σε αυτή την προσπάθεια είναι το Alphabet που συνεχίζει να προσαρμόζει τις λίστες αναπαραγωγής προσαρμοσμένου περιεχομένου σε χρήστες που έχουν συνδεθεί στους Λογαριασμούς τους στην Google.

Για πολλούς, το YouTube είναι ένα μέρος για να μεταπηδήσει κάποιος από το ένα βίντεο στο άλλο, όμως πλέον η περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο έχει γίνει περισσότερο απλοϊκή από άλλες πλατφόρμες, γεγονός που καθιστά το τμήμα Breaking News μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που πιθανόν να καθηλώσουν τον χρήστη στη συσκευή του για παραπάνω ώρα.

Καθώς ο ιστότοπος κοινής χρήσης βίντεο έχει μεγαλώσει, το περιεχόμενο έχει αυξηθεί μέσω των προσωπικοτήτων που δρουν στο YouTube, οι οποίοι είναι γνωστοί ως youtubers και αναπτύσσουν επαγγελματικές σταδιοδρομίες βοηθώντας τους να γίνουν πασίγνωστοι σε όλη την υφήλιο.

Επιπλέον τα βιντεοπαιχνίδια αυξάνονται σε δημοτικότητα σε σχέση με το ακατέργαστο βίντεο που είναι πιο κοινό στο Facebook και στο Twitter.

Από την πλευρά του YouTube ετούτη η διαδικασία έχει καταστεί μια πολύτιμη λειτουργία που εξυπηρετεί στο μέγιστο τα συμφέροντά του.

Ενώ το Facebook έχει δει να αυξάνονται έντονα οι προβολές των βίντεο μέσω των σύντομων videos, το YouTube φαίνεται να είναι ένας τόπος όπου οι άνθρωποι επενδύουν αρκετό χρόνο της καθημερινότητάς τους για περιήγηση. Τον Ιούνιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της YouTube Susan Wojcicki ανακοίνωσε ότι ο ιστότοπος είχε 1,5 δισεκατομμύρια βλέποντας μια ώρα βίντεο το κάθε άτομο μόνο στο κινητό του.

Το Breaking News μπορεί αρχικά να μοιάζει λίγο ασυνήθιστο για τον μέσο θεατή που αρέσκεται να παρακολουθεί το αγαπημένο του video,και θα ήταν λίγο ριψοκίνδυνονα αλλάξει αυτή η δομή.

Παρόλα αυτά η Google αποφάσισε να πάρει ετούτο το ρίσκο δουλεύοντας με τους εκδότες μέσω ειδικών προγραμμάτων της AMP. Επίσης είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει το YouTube τις εταιρικές σχέσεις με τους εκδότες ειδήσεων που εκπέμπουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Σήμερα για παράδειγμα, η καρτέλα “σύντομα νέα” μου είχε πολλά σχετικά νέα με την χθεσινή ειδησεογραφία. Τα περισσότερα από αυτά ήταν διάρκειας μίας ή δύο ωρών, οπότε προσωπικά ετούτο το γεγονός λιγάκι με προβλημάτισε, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι μου προσέφερε την ευκαιρία βλέπω διάφορες ιστορίες να εξελίσσονται στο YouTube με πολύ πιο ολοκληρωμένο τρόπο απ’ ότι στο παρελθόν.

Προς το παρόν φαίνεται ότι το YouTube μετατρέπει τα συνηθισμένα παραδοσιακά δίκτυα ως πηγές. Η μετάβαση στα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρη από ότι στο παρελθόν, αλλά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο προσαρμόζεται στις συνήθειες προβολής των χρηστών και αν εν τέλει οι περισσότεροι youtubers μείνουν ικανοποιημένοι με την καινούργια μεθοδολογία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166