ΑρχικήΕιδήσειςΤο Facebook ανανεώνει την πολιτική διαφήμισης, μετά την αντισημιτική στόχευση

Το Facebook ανανεώνει την πολιτική διαφήμισης, μετά την αντισημιτική στόχευση

Το Facebook ανανεώνει την πολιτική διαφήμισης, μετά την αντισημιτική στόχευση που απευθυνόταν σε αυτή την θρησκευτική ομάδα με ρητορική μίσους.

Το Facebook δήλωσε ότι αναθεώρησε τις διαφημιστικές του πολιτικές για να αποτρέψει την “διακριτική” στόχευση μετά από μια έκθεση ειδήσεων που έδειξε ότι οι έμποροι θα μπορούσαν να στοχεύουν μηνύματα σε κατηγορίες ανθρώπων όπως οι “εχθροί των Εβραίων”.

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο ανακοίνωσε την αλλαγή μετά την αποκάλυψη από το μη κερδοσκοπικό site ειδήσεων Pro Publica την Πέμπτη, το οποίο ανέφερε πως οι διαφημιζόμενοι θα μπορούσαν να στοχεύουν μηνύματα σε δημογραφικές κατηγορίες συμπεριλαμβανομένων των αντισημιτικών τμημάτων.

Ο διευθυντής προϊόντων Facebook, ο Rob Leathern, δήλωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία είχε αλλάξει την πολιτική στόχευσης διαφημίσεων, αφού έμαθε σχετικά με την αναφορά, λέγοντας ότι αυτά τα μηνύματα αντιπροσωπεύουν την “ρητορική μίσους”η οποία είναι απαγορευμένη από το Facebook.

“Τα κοινοτικά μας πρότυπα απαγορεύουν αυστηρά την επίθεση ατόμων με βάση τα προστατευμένα χαρακτηριστικά τους, συμπεριλαμβανομένης της θρησκείας, και απαγορεύουμε στους διαφημιστές να κάνουν διακρίσεις εναντίον ανθρώπων που βασίζονται στη θρησκεία και άλλα χαρακτηριστικά”, δήλωσε η Leathern σε δήλωση προς την AFP.

“Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές όπου το περιεχόμενο εμφανίζεται στην πλατφόρμα μας και παραβιάζει τα πρότυπά μας. Στην περίπτωση αυτή, καταργήσαμε τα σχετικά πεδία στόχευσης και γνωρίζουμε ότι έχουμε περισσότερη δουλειά, γι ‘αυτό και κατασκευάζουμε νέες προστατευτικές κουπαστές στο προϊόν μας και να αναθεωρήσουμε τις διαδικασίες για να αποτρέψουμε άλλα ζητήματα, όπως εκείνα που μπορούν να συμβούν στο μέλλον”.

Η ομάδα της Publica, δήλωσε ότι είχε συνδεθεί στο αυτοματοποιημένο σύστημα διαφήμισης του Facebook και ανακάλυψε μια διαφήμιση που κατηγορούσε το σημιτισμό, με 2.274 ανθρώπους να έχουν αλληλεπιδράσει με αυτό, βλέποντας και παρόμοια θέματα όπως «Πώς να κάψετε τους Εβραίους και την ιστορία του γιατί οι Εβραίοι καταστρέφουν τον κόσμο»

Επειδή οι στοχευμένες διαφημίσεις δεν πωλούνται για τέτοιες μικρές ομάδες, το αυτοματοποιημένο σύστημα πρότεινε την κατηγορία “δεύτερη τροποποίηση” – το δικαίωμα σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ ο πολίτης να φέρει όπλα επάνω του νόμιμα- ως πρόσθετη κατηγορία, το σύστημά πρότεινε διαφήμισης που είχε άμεσο συσχετισμό το «όπλα για αντισημίτες».

Η έκθεση ανέφερε ότι οι αντισημιτικές κατηγορίες δημιουργήθηκαν με αλγόριθμους και όχι από ανθρώπους, με βάση τις πληροφορίες που οι χρήστες του Facebook παρέχουν στα προφίλ τους και σε άλλα δεδομένα.

Μια δήλωση του Facebook εξηγούσε ότι η εταιρεία είχε βρει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που δημοσίευαν στο προφίλ τους προσβλητικό περιεχόμενο και τα καταργήσαμε αμέσως.

“Για να διασφαλίσουμε ότι η στόχευση δεν χρησιμοποιείται για σκοπούς που εισάγουν διακρίσεις, καταργούμε αυτά τα πεδία στόχευσης που αναγγέλλονται αυτομάτως μέχρι να έχουμε τις κατάλληλες διαδικασίες για να αποτρέψουμε αυτό το ζήτημα”, ανέφερε η εταιρεία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166