Το Facebook χάνει έδαφος μεταξύ των εφήβων ηλικίας 13-17 ετών στις ΗΠΑ

Το Facebook χάνει έδαφος μεταξύ των εφήβων ηλικίας 13-17 ετών στις ΗΠΑ

Το Facebook χάνει έδαφος μεταξύ των εφήβων ηλικίας 13-17 ετών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έκθεση της Pew Research που κυκλοφόρησε εχθές, το Snapchat, Instagram και YouTube είναι πλέον πιο δημοφιλή από το Facebook. Ωστόσο ο γίγαντας των των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης έχει περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Μεταξύ των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα, το 85% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί πρώτο το YouTube, ακολουθούμενο το Instagram με 72%, το 69% για το Snapchat και το 51% για το Facebook.

Παρόλο που η εφαρμογή Facebook έμεινε έξω από τα κορυφαία 3 μεταξύ των εφήβων, το Facebook Inc. είναι η μητρική εταιρεία της Instagram.

Μόνο το 10% των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το Facebook περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που σχετίζεται με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί που δημοσιεύθηκαν εχθές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την τελευταία φορά που η Pew διεξήγαγε παρόμοια δημοσκόπηση για το συγκεκριμένο θέμα. Το 2015, το Facebook ήταν ακόμα πιο δημοφιλές μεταξύ των εφήβων, συγκεντρώνοντας το 71% μεταξύ των ηλικιών 13-17, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο.

Έτσι για την ιστορία, στην έρευνα συμμετείχαν 743 Αμερικανοί έφηβοι (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 13 έως 17 ετών και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 Μαρτίου και 10 Απριλίου, σύμφωνα με την Pew Research.

Η διείσδυση των έξυπνων τηλεφώνων στη ζωή των ανθρώπων έχει μπει για τα καλά, από την τελευταία φορά που η Pew Research διεξήγαγε δημοσκόπηση, με το 95% των εφήβων να αναφέρουν σήμερα ότι διαθέτουν smartphone, σε σύγκριση με το 75% που ήταν το 2015. Προφανώς μία μικρή μερίδα ανθρώπων χρησιμοποιεί ακόμη τα συμβατικά κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν με τα παραδοσιακά πλήκτρα, και όχι με την οθόνη αφής.

Το 45% των εφήβων ανέφερε ότι ανέφερε ότι βρίσκεται συνεχώς συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σε σταθερή βάση, σε σύγκριση με 24% ο 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας