Το Facebook διέκοψε το Project Aquila για διαδίκτυο σε απομονωμένες περιοχές

Το Facebook διέκοψε το Project Aquila για διαδίκτυο σε απομονωμένες περιοχές

Το Facebook διέκοψε το Project Aquila για διαδίκτυο σε απομονωμένες περιοχές.

Το Facebook εγκατέλειψε τα σχέδια (τουλάχιστον επί της παρούσης) για ολοκλήρωση του Project Aquila που είχε ως κύριο σκοπό να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο σε απομονωμένες περιοχές με συσκευές που θα βρίσκονται επί μονίμου βάσεως στον αέρα χρησιμοποιώντας drones, αφού απέτυχε να πιάσει τους μεγάλους χρόνους πτήσης που απαιτούνται για να καταστεί επιτυχής το έργο.

Το 2014, το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε το Project Aquila με στόχο την παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές (και όχι μόνο).

Ωστόσο, ένας από τους βασικότερους λόγους που το Facebook πήρε αυτή τη μεγάλη απόφαση οφείλεται στο γεγονός, πέραν της προαναφερόμενης αιτίας, ήταν οι σοβαρές δυσλειτουργίες που συνάντησε με αυτά τα μηχανήματα, και επίσης γιατί ο μεγάλος ανταγωνιστής (η Google ) που δραστηριοποιείται και αυτή σε τούτο τον τομέα κατόρθωσε να επιτύχει το συγκεκριμένο δύσκολο έργο. Για παράδειγμα, σε μια δοκιμή το σκάφος του Facebook καθώς κατέβαινε κατά την κάθοδο έσπασαν τα πτερύγια το drone με αρνητικό αποτέλεσμα να προκαλέσει δυσαρέσκεια, και κατ’ επέκταση να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια του κόσμου

Το σκάφος του Project Aquila είχε βάρος παρόμοιο με ένα συνηθισμένο οικογενειακό αυτοκίνητο, και έχοντας κινητήρα από Boeing 737. Το σκάφος χρησιμοποιούσε την ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας για να πετάξει , ωστόσο η παρούσα ενέργεια από την μπαταρία δεν αρκούσε για να παραμείνει στον αέρα ολόκληρο το βράδυ. Δυστυχώς, όμως, το Project Aquila ήταν ικανό να περιπλανιέται στους ουρανούς μόνο για 90 λεπτά τη φορά, κάτι που άλλαξε δραματικά την κατάσταση.

Το Facebook θα συνεργαστεί τώρα με εταιρείες όπως η Airbus σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να συνδέει περισσότερους ανθρώπους στο διαδίκτυο, προφανώς διότι ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν θέλει να παραδεχτεί την ήττα του και θέλει κάνει ακόμα μία προσπάθεια.

Ο Director of Engineering του Facebook, ο Yael Maguire, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας, προχωρώντας σε μια δήλωση, λέγοντας:

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με δυνατούς εταίρους όπως η Airbus στη σύνδεση HAPS, όπως και σε άλλες τεχνολογίες που απαιτούνται για να λειτουργήσει αυτό το σύστημα, όπως υπολογιστές ελέγχου πτήσης και μπαταρίες υψηλής πυκνότητας. Στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, σκοπεύουμε να κάνουμε μία δελεαστική πρόταση στο συνέδριο του 2019 World Radio Conference για να πάρουμε περισσότερο φάσμα για το HAPS, επιπλέον θα συμμετάσχουμε ενεργά σε διάφορες συμβουλευτικές επιτροπές στον τομέα της αεροπορίας στις ΗΠΑ και διεθνώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας