Το Facebook σύνθεσε μια νέα ομάδα που θα επικεντρωθεί στο blockchain

Το Facebook σύνθεσε μια νέα ομάδα που θα επικεντρωθεί στο blockchain

Το Facebook σύνθεσε μια νέα ομάδα που θα επικεντρωθεί στο blockchain

Στο πλαίσιο μιας τεράστιας αναδιοργάνωσης, το Facebook δημιούργησε μια καινούργια ομάδα που θα διερευνήσει τις εφαρμογές της τεχνολογίας blockchain. Στη συγκεκριμένη ομάδα θα είναι επικεφαλής ο David Marcus, πρώην επικεφαλής του Facebook Messenger.

Η παρούσα είδηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Recode , το οποίο δήλωσε ότι αυτή πληροφορία ανακοινώθηκε εσωτερικά από το υπαλληλικό προσωπικό της πλατφόρμας, σήμερα.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι πως στις αρχές του τρέχοντος έτους ο Zuckerberg υποσχέθηκε σε μία ομιλία του πως θα μελετήσει προσεκτικά τον τρόπο λειτουργίας των ψηφιακών νομισμάτων, όπου βασίζεται και το blockchain, όπως και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν συγκεντρωτικά συστήματα, κάνοντας έτσι την πλατφόρμα πιο λειτουργική.

Ο David Marcus είναι επί του παρόντος μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Coinbase. Ο ίδιος επιβεβαίωσε την είδηση μέσω Tweet, μετά την δημοσίευση της ιστορίας από το Recode. Σύμφωνα πάντα με το Recode, η ομάδα θα περιλαμβάνει λιγότερο από δώδεκα άτομα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Η ομάδα που θα εργάζεται στον τομέα blockchain θα βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη του τμήματος που θα φέρει την ονομασία “new platforms and infra”, ένα από τα τρία νέα τμήματα που συντέθηκαν στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης. Οι νέες πλατφόρμες και η υποδιαίρεση αυτών, θα διαχειρίζονται από τον σημερινό επικεφαλή τεχνολογίας του Facebook, Mike Schroepfer, ο οποίος θα επιμεληθεί επίσης τις προσπάθειες της εταιρείας σε AR (επαυξημένη πραγματικότητα), VR (εικονική πραγματικότητα) και τεχνητή νοημοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας