ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Facebook θα απαγορεύσει τις δημοσιεύσεις που αρνούνται το Ολοκαύτωμα

Το Facebook θα απαγορεύσει τις δημοσιεύσεις που αρνούνται το Ολοκαύτωμα

Η Facebook Inc. θα απαγορεύσει τις δημοσιεύσεις που αρνούνται το Ολοκαύτωμα, ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί χρόνια το συγκεκριμένο τεχνολογικό κολοσσό. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μαρκ ζούκερμπεργκ, ο οποίος πιέστηκε από διάφορες πολιτικές ομάδες, όπως την Anti-Defamation League για να προβεί σε αυτήν την σημαντική αλλαγή στην πλατφόρμα του, δήλωσε ότι ανησυχεί για τη «σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη μας και την αδικαιολόγητη εμπάθεια εναντίον των Εβραίων».

«Έχω αγωνιστεί κατά της αμφισβήτησης ή την άρνησης της φρίκης του Ολοκαυτώματος», δήλωσε ο Zuckerberg σε δημοσίευση στο Facebook . «Η σκέψη μου έχει ωριμάσει περαιτέρω καθώς έχω δει δεδομένα που δείχνουν την αύξηση του αντισημιτισμού και τη ρητορική μίσους απέναντι σε αυτή την παρανοϊκή κατάσταση που είχε ως αρνητική συνέπεια να χαθούν κάποτε εκατομμύρια ψυχές κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Facebook είπε ότι η απόφαση του βασίστηκε εξ ολοκλήρου στα τεκμηριωμένα στοιχεία για αύξηση του αντισημιτισμού παγκοσμίως και «το ανησυχητικό επίπεδο άγνοιας για το Ολοκαύτωμα, ειδικά μεταξύ των νέων». Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα για ενήλικες ηλικίας 18-39 ετών στις ΗΠΑ, σχεδόν το ένα τέταρτο είπε ότι πίστευαν ότι το Ολοκαύτωμα ήταν μύθος, ότι ήταν υπερβολικό ή δεν ήταν σίγουροι, δήλωσε η επικεφαλής της πολιτικής περιεχομένου του Facebook, Monika Bickert, σε ξεχωριστή ανάρτηση της. Το Ολοκαύτωμα ήταν η εξόντωση 6 εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί και τους συμμάχους τους κατά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Μαρκ ζούκερμπεργκ είχε πει σε μία παλιότερη συνέντευξη του στην Kara Swisher στο Recode. «Νομίζω ότι δεν είναι καλή ιδέα να καταργήσει η πλατφόρμα μας αυτού του είδους το περιεχόμενο. Ωστόσο, ο Ζούκερμπεργκ, ο οποίος είναι Εβραίος, ζήτησε γρήγορα συγγνώμη, λέγοντας ότι θεωρεί προσωπικά «την άρνηση του Ολοκαυτώματος βαθιά προσβλητική, και ότι δεν σκόπευε να υπερασπιστεί την πρόθεση των ανθρώπων που το αρνούνται», είπε λίγο καιρό μετά από την τότε άτυχη δήλωση του.

Το Facebook δήλωσε σήμερα, ότι κάποια στιγμή μέχρι το τέλος της χρονιάς, ότι θα ξεκινήσει μία πρωτοβουλία που θα κατευθύνει τους ανθρώπους που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το ολοκαύτωμα σε αξιόπιστες πηγές εκτός του Facebook. Η νέα πολιτική δεν ισχύει για την άρνηση άλλων γενοκτονιών, όπως οι γενοκτονίες των Αρμενίων ή της Ρουάντα, αλλά μόνο για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, επισήμανε το Facebook.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166