ΑρχικήΟχήματαΤο Mercedes S-Class σταθμεύει μόνο του στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης

Το Mercedes S-Class σταθμεύει μόνο του στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης

Όλα είναι έτοιμα στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης για το πλήρως αυτόνομο σύστημα στάθμευσης που αναπτύχθηκε σε συνεργασία μεταξύ Apcoa, Bosch και Mercedes. Η αυτόματη τεχνολογία στάθμευσης με το προηγμένο σύστημα πάρκινγκ (AVP) που σχεδιάστηκε από την Bosch και τη Mercedes θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό. Το πρώτο μοντέλο που εκμεταλλεύεται αυτήν την τεχνολογία είναι το νέο S-Class που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο. Στην πραγματικότητα, κατά την αγορά της νέας γερμανικής ναυαρχίδας, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τα αξεσουάρ την προεγκατάσταση του INTELLIGENT PARK PILOT που καθιστά το αυτοκίνητο ικανό να λάβει την εντολή μέσω εφαρμογής στο smartphone για να φτάσει στο χώρο που προορίζεται για αυτό με απόλυτη αυτονομία, χωρίς να χρειαστεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος να κάνει απολύτως τίποτα.

Ο χώρος στάθμευσης P6 στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης θα λειτουργήσει ως αποκλειστικός χώρος για την αυτόνομη υπηρεσία στάθμευσης. Εδώ οι εμπλεκόμενες εταιρείες θα δοκιμάσουν τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία οχημάτων στο S-Class αλληλεπιδρά με την ευφυή υποδομή της Bosch και με το APCOA FLOW, την ψηφιακή πλατφόρμα που παρέχεται από την εταιρεία Apcoa. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα καθιστά το χώρο στάθμευσης εντελώς αυτόνομο, από την διαδικασία έκδοσης εισιτηρίου μέχρι την πληρωμή του.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου για να ξεκινήσουν πρωτίστως οι απαιτούμενες δοκιμές. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ του οχήματος, της τεχνολογίας υποδομής και του χειριστή στάθμευσης λειτουργούν ομαλά και βελτιστοποιούνται για τον πελάτη.

Τον Ιούλιο του 2019, η Mercedes και η Bosch είχαν λάβει άδεια χρήσης της τεχνολογίας σε ορισμένες E-Classes χωρίς οδηγό στην κυκλοφορία ενός πραγματικού χώρου στάθμευσης, στο γκαράζ του Μουσείου Mercedes στη Στουτγκάρδη Η νέα Mercedes S-Class είναι το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής εξοπλισμένο με τεχνολογία AVP που επιτρέπει τη στάθμευση οχημάτων χωρίς οδηγό.

Ωστόσο, η καθιέρωση αυτού του συστήματος θα εξαρτηθεί από τη μελλοντική διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης με την κατάλληλη υποδομή, καθώς και από το πράσινο φως για το AVP από τους εθνικούς νομοθέτες. Αυτό καθιστά τη Mercedes S-Class το πρώτο όχημα στον κόσμο με την προεγκατάσταση μιας λειτουργίας αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Για να διευκολυνθεί η νέα λειτουργία στάθμευσης, θα δημιουργηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την παράδοση και τη λήψη του αυτοκινήτου από τον ενδιαφερόμενο, ακριβώς πίσω από την είσοδο του χώρου στάθμευσης P6, όπου οι χρήστες μπορούν να αφήσουν τα οχήματα τους για να φτάσουν με ασφάλεια στον τερματικό σταθμό για το check-in, ενώ το S-Class τους είναι σταθμευμένο στο ισόγειο. Για τη φάση εκκίνησης του πειραματισμού, το P6 θα έχει αρχικά δύο χώρους για αυτόνομη στάθμευση. Άλλοι χώροι θα προστεθούν ανάλογα με τη σταδιακή αύξηση της ζήτησης για αυτόν τον τύπο λύσης.

Στον πιλοτικό χώρο στάθμευσης στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, οι νέες κάμερες της Bosch θα κάνουν το ντεμπούτο τους, ικανό να αναγνωρίζει ελεύθερους χώρους, να παρακολουθεί τις λωρίδες οδήγησης και τις γύρω περιοχές και να εντοπίζει εμπόδια ή ανθρώπους στη λωρίδα. Μέχρι τώρα αυτές οι λειτουργίες εκτελούνταν από αισθητήρες Lidar. Μια ειδική μονάδα ελέγχου στο χώρο στάθμευσης υπολογίζει τη διαδρομή που πρέπει να ταξιδεύουν τα οχήματα για να φτάσουν στον εκάστοτε διαθέσιμο χώρο.

Χάρη στις πληροφορίες που παρέχονται από τις κάμερες, τα αυτοκίνητα μπορούν να κινούνται αυτόνομα στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ακόμη και σε ράμπες σύνδεσης μεταξύ των διαφόρων επιπέδων . Η τεχνολογία του αυτοκινήτου μετατρέπει αυτόνομα τις πληροφορίες υποδομής σε ελιγμούς οδήγησης. Εάν οι κάμερες εντοπίσουν ένα απροσδόκητο εμπόδιο, το όχημα εκτελεί ασφαλή στάση έκτακτης ανάγκης. Ο απώτερος στόχος είναι η επέκταση της τεχνολογίας στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων όσο το δυνατόν περισσότερο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166