Το Facebook τώρα επιτρέπει στους γονείς να προγραμματίζουν το “sleep mode” στο Messenger Kids

Το Facebook τώρα επιτρέπει στους γονείς να προγραμματίζουν το

Το Facebook τώρα επιτρέπει στους γονείς να προγραμματίζουν το “sleep mode” στο Messenger Kids.

Το Facebook φορτώνει με επιπλέον δυνατότητες την αμφιλεγόμενη εφαρμογή Messenger Kids για να γίνει πιο ελκυστική στους γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Στην παρούσα φάση προστέθηκε ένα νέο στοιχείο που ονομάζεται λειτουργία ύπνου “sleep mode”, επιτρέποντας στους γονείς να καθορίζουν συγκεκριμένες ώρες που τα παιδιά τους δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από τότε που το Facebook ξεκίνησε την παιδική έκδοση Messenger Kids.

Από τον Δεκέμβριο που έκανε την αρχική του εμφάνιση στο λειτουργικό σύστημα iOS, όπου μετά από λίγο καιρό μεταπήδησε και στο Android , μία ομάδα εμπειρογνωμόνων που εξέτασε την αρχική εφαρμογή Messenger Kids, διαπίστωσε ότι χρηματοδοτήθηκε από το Facebook, κάτι που δεν ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή.

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να είναι εγκατεστημένη στις συσκευές των ανήλικων παιδιών, με τον γονέα να μπορεί να ελέγχει τις ρυθμίσεις από το δικό του λογαριασμό στο Facebook. Ωστόσο, οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο που έχουν οι ψηφιακές συσκευές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών έχουν οδηγήσει σε έντονες διαμαρτυρίες προς το Facebook με σκοπό να σταματήσει τη λειτουργία αυτής της αμφιλεγόμενης εφαρμογής.

Με τα νέα υποτιθέμενα χρήσιμα λειτουργικά χαρακτηριστικά, όπως η λειτουργία ύπνου (sleep mode), φαίνεται ότι το Facebook επιδιώκει να καταπραΰνει την γονική ανησυχία ως μέσο για να αποκτήσεις περισσότερους χρήστες νεότερης ηλικίας (παιδιά) στο οικοσύστημα του Facebook

Ωστόσο για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει καμία πρόθεση να επιτρέψει την χρήση των υπηρεσιών και της πλατφόρμας της για όσους είναι κάτω από την ηλικία των δεκατριών ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας